sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Metsään

Juoksulenkkien päälle kävin Eemeleiden kanssa eilen illalla katsastamassa millaista älämölöä paikallinen nuoriso pitää Valkeakoskella juhlistaakseen koulujen loppumista. Reissu tehtiin maastopyörällä, ja reitti oli Pirkan hölkästä tuttu.

Lenkin alkuun Ariok päätti näyttää suosikkipolkujaan Herwoodissa, jotka olivat ainakin meikäläiselle hieman liian vaativia. Meitsi on viimeksi ulkoiluttanut maastopyörää viime kesänä, joten tekniset juurakko- ja kivikkopätkät eivät aivan sujuneet toisten kuskien malliin. No, pari kertaa tuli nojattua äiti-maahan, mutta onneksi ei sattunut muutamaa pintanaarmua pahempaa :)

Rutajärvellä ihailtiin ehtoon kauneutta.
Valkeakosken Torin grillillä pieni tankkaushetki.

Yllättävän nopeasti sain maastoajon juonesta kiinni ja Taivalpirtiltä alkavat polkupätkät menivät mielestäni jo ihan kohtalaisen hyvin. Enpähän ollut muiden jarruna, kun poljin joukon hännillä. Valkeakosken päässä sitten ihmeteltiin keskustan vaisua meininkiä ja koitettiin löytää oikeata grilliä. Munahampurilainen nassuun ja eiku paluumatkalle. Saatiin vähäksi matkaa oikein saattue seuraksemme, kun paikalliset pikkuskidit ihmettelivät outoa porukkaa, joka väitti tulleensa Tampereelta Valkeakoskelle asti jäätelölle...

Kaverit saivat ilmeisesti grillipöperöistä roimasti lisäpuhtia, kun vauhti tuntui nousevan :) Rutajärven mökille asti mentiinkin aika haipia. Takaisin Koivistonkylän Euromarketilla oltiin noin yhdentoista maissa. Aktiivista ajoaikaa tuli 4.37 ja matkaa kertyi kait rontti 70km. Ei pöllömpi reissu se.

perjantai 29. toukokuuta 2009

Ylämäkee

Ohoi! Otterbu-fani! Suuntaas katsees huomenna lauantaina Norjan Bergenin suuntaan. Siellä kingetään järjettömän raskaan kuuloinen ylämäkikisa Ulriken Opp. 3.6 kilometrin mittaisella reitillä on nousua huimat rontti 600 metriä!


Naisten sarjan suosikkeja on viime vuoden voittaja Helene Pemmer ja se kaikkien tuntema Kirsten Melkevik Otterbu. Yläpuolella olevan videon sankari, miesten sarjan monivuotinen valtias, norjalainen Jon Tvedt menehtyi harjoituslenkillään tammikuussa, joten kukkulan kuninkuus menee näin haikein mielin uuteen jakoon. Hiihtäjät ovat olleet aiempinakin vuosina mäessä kovaa valuuttaa, joten kärjessä luultavasti pinkovat Kristen Skjeldal, parisprintin MM-kultamitalisti Johan Kjølstad ja huippusprinttihiihtäjä John Kristian Dahl.

Kotimaista väriä kisaan tuo Suomen ja Kuljun Vellu Ranta. Runtua!

[Update 1.6.] Vellu oli hienosti 39.



Bongasin netistä mielenkiintoisen ja haastavan vedonlyönnin. Viime vuoden Lontoon maratonin jälkipippaloissa Väätäisen ja Virenin kilpakumppani Dave Bedfordin poika Tom (juossut aikanaan 3000 metrin esteet 8.54,28 2004) oli kait muutaman oluttuopposen jälkeen lipsauttanut, että kyllä hän juoksee maratonin alle 2.25, jos vain vähän treenaisi. No, tämän isäukko sattui sitten kuulemaan ja vaati leikkimielisesti poikaansa lunastamaan uhonsa.

Vetoa lyötiin ja Tom sai kolme vuotta aikaa yrittää 2.25 alitusta. Eka yritys meni viime syksynä aikaan 2.33. Toinen tsäänssi on tulevana sunnuntaina San Diegossa. Jäniksistä Tomin kisa ei ainakaan ole kiinni. Bedford juniorin henkilökohtaisina vauhdittajina ovat muuan Ryan Hall ja Josh Cox :)

[Update 1.6.] Tom Bedford 2.47:45 (puolikas 1.11:25), eli vielä joutuu yrittämään...

keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Sääksjärvi

Lähdin itse pitämään vauhtia, kun muilla ei tuntunut oikein olevan vetohaluja.
Numero yksi tuli myös ensimmäisenä maaliin. Pikku-Teivo jyrää!
Tommi otti lopussa vielä railakkaan kirin!
Tomi oli neljäs.
Ebrokin kilpaili pitkästä aikaa, kun takareisi vihdoinkin antoi myöden.
Myös Eläin ilmaantui lähtöviivalle ja teki lisäksi tavoistaan poiketen alkuverryttelyn. Kuvat: Terhi

Erehdyin eilen Terhin kanssa punttisalille. Tein pitkästä aikaa jalkaprässiä ja askelkyykkyjä sillä seurauksella, että heräsin aamulla perberi jumissa. Alkuverryttelyssä en meinannut päästä mihinkään, ja epäilytti jo, että tuleeko tästä mitään. Mutta onhan se hyvä että tuntuu!

Alussa jouduin silti pitämään itse vauhtia, sillä muilla ei tuntunut olevan vetohaluja. Kääntöpaikkaa lähestyttäessä meitä oli kärjessä enää kaksi - Karran Tommi ja mä. Paluumatkalla Tommi hivutti itsensä askel askeleelta karkuun. Maalissa ero oli venähtänyt 15:een sekuntiin. No, onneksi loppuaikani on sentään hieman kovempi kuin vuosi sitten. Maaliviivan jälkeen vielä yskinnät ja yökkäilyt, mukillinen mehua, loppuverkka, palkintojen jako ja kotiin.

Miehet yleinen 4,5 km
1. Tommi Karra, Teivo Stayers 14,37
2. Jarno Maimonen, Teivo Stayers 14,53
3. Pasi Huhtala, Tampereen Pyrintö 15,10
4. Tomi Forsblom, Teivo Stayers 15,40

Naiset 4,5 km
1. Anna Huhtala, Tampere 20,47
2. Anne Kuusela, Ikaalisten Urheilijat 22,36
3. Riikka Toivonen, Loiske 28,02

Miehet 40v 4,5 km
1. Mika Niemelä, Ylöjärvi 16,12
2. Raimo Salmi, Teivo Stayers 17,55
3. Kyösti Rintala, Nokia 18,47

Miehet 50 v 4,5km
1. Eero Luhtala, Teivo Stayers 15,54
2. Pekka Nieminen, Teivo Stayers 18,39
3. Markku Jokinen, Nokian Urheilijat 19,45
4. Pekka Siitonen, Loiske 2,53

Miehet 60v 4,5 km
1. Einari Vainikka, Kunto-Pirkat 19,07
2. Pavo Jokinen, Loiske 21,13

Tytöt 10v. 2 km
1. Jasmine Niemelä, Teivo Stayers 9,22

Pojat 10v. 2 km
1. Arttu Heikkinen, Loiske 9,25

Pojat 14v. 2 km
1. Harri Toivonen, Loiske 11,45

Palkkapäivä

Los Angelesin maratonin voitti Kenian Wesley Korir reittiennätysajalla 2.08.24. Jamppahan on samainen, joka pisteli debyyttimarallaan Chicagossa neljänneksi nopeinta vauhtia viime syksynä. Hän vain meinasi jäädä palkintorahoitta kun juoksi massalähdön mukana... No, maanantaina hän kuitenkin nettosi 160 000 taalaa ja auton. Upea anekdootti Korirista:
On Sunday (24) having bought his usual pair of tuna sandwiches planning to eat one that night and then one after the race on Monday, on exiting the shop and seeing a homeless woman asking for help he gave her one of the sandwiches, and ate the other.

Suomalaisittain osallistujamäärältään suurin maraton eli Tukholma juostaan lauantaina. Tapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä juoksijoita, peräti 18 736, joista 5026 Suomesta. Kotimaisista karpaaseista kovimpia lienevät: Marko Vaittinen, Arto Perttilä, Johan Ehrs, Harri Nissinen ja Mika Ekonen. Maratonharjoittelunsa palkkapäivää viettävät myös mm. Jukka Tammisuo, Ilkka Äyräväinen, Kristian Jäger ja monet muut. Tsemppiä vaan kaikille! Tukholma on mahtava tapahtuma! Maratonia voi seurata suorana intternetistä.

Euroopan ratasirkus alkaa pikku hiljaa käynnistyä. Maanantaina käydään Hengelon gp-kisat. Kisojen kohokohdaksi on kaavailtu Hailen tunnin juoksun ME-koetta. Kovaa syrjää löytyy myös muista starteista, mm. tonttufemmalla Kenny B ja Jukka Keskisalo kolmentonnin esteissä. Kisat näkyvät jälkilähetyksenä Urheilukanavalta klo. 21.00 alkaen. Lähtölistat

Fam on olevinaan niin raggaria... Mikä ylipäätään on juoksijan stereotypia?

Lehtinen lähtee kauteen sileiden matkojen kautta

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Rabattia

Marokon Rabatissa käytiin eilen illalla Super Grand Prix – kilpailut. Yllättävin kisa oli naisten 800 m. Kesäkauden ensimmäisessä startissaan Euroopassa kilpailleen Pamela Jelimon odotettiin luonnollisestikin voittavan, mutta toisin kävi. Tuloksena oli vasta kuudes sija ajalla 2:02.46. Suomea kisoissa edusti muuan pituusloikkari Tampereelta.

Tulokset

SM-maastoissa neljänneksi punnertanut Kaisa Lehtonen ylsi duathlonin EM-kisoissa Budapestissa kolmanneksi! Voiton vei Iso-Britannian Catriona Morrison. Lehtonen jäi kultamitalista vain 31 sekuntia. Kaisan osuudet kulkivat seuraavasti: juoksu 10km 35.28, pyöräily 40km 70.08 ja juoksu 5km 18.04.

Tulokset

Deriba Merga juoksi Ottawassa maantiekympin aikaan 27.24. Merga ei ollut loppuaikaansa alkuunkaan tyytyväinen. ME:stä oli luvattu 100 000 dollaria... "Sivutuotteena" syntyi sentään 8km ME. Kesäkuun alussa Suomen edustusoikeuden saava Turun Urheiluliiton Silas Sang juoksi 28.36 (olisi vissiin viikon päästä kkk), sijoittuen sillä viidenneksi. Turkulaistuneet kenialaiset jyräävät kauden kuluessa kotimaisia kärkiä urakalla uuteen uskoon. Viikko sitten Lewis Korir pinkoi puolikkaan aikaan 64.26 Göteborgissa... Keskustelua asiasta Raaston foorumilla...

Ottawan top-10

Pohjoismaisen 10 000 metrin tulokset

torstai 21. toukokuuta 2009

Radalle

Muutama foto Tanhuvaarasta.
SM-maastot 2009

Pohjoismainen 10 000m juostaan sunnuntaina Oslossa. Suomea Norjassa edustavat Janne Holmén, Tuomas Jokinen, Henri Manninen, Mira Tuominen ja Anna-Mari Määttänen. Kybällä nähdään myös Jarkko Hamberg, Miro Laurila ja Mikko Tyni. Lähtölistat

Tänään on alkanut The Open Nordic Adventure Championship-seikkailukisa Ruotsissa. Yksi kisan ennakkosuosikki on Adventure Team Finland, jonka riveissä seikkailee Maija Oravamäki. Onnea matkaan!

maanantai 18. toukokuuta 2009

Semmonen retki se

Kaikki kuvat: Terhi

SM-maastot ovat niiin upeat karkelot, että soisi jokaisen juoksijan niihin osallistuvan. Tänä vuonna SM-maastoviikonloppu houkutteli noin 1100 juoksijaa Savonlinnaan. Sää ja tunnelma Tanhuvaarassa olivat mitä mainioimmat.

Päällimmäisenä mieleen jäivät: Annugan ylivoima naisten kisassa. Räsäsen kehityksen iloinen jatkuminen ja voitto miesten 12 kilometrillä. Tietää hyvää ratakautta silmällä pitäen. Utriaisen Jussin säälimättömyys itseään kohtaan. Sen verta julmaa oli meininki nelosella. Joensuuhun silti miesten toisenkin matkan voitto. Onnea Kessi! Junnujen sarjoissa myös valtavasti upeita suorituksia...

Henkilökohtaisesti minulle oli voitto jo päästä itse maastoihin. Vuosien kamppailut jalkavaivojen kanssa alkavat olla taaksejäänyttä elämää (kop kop!) ja pelkästään siksi oli äärettömän mukavaa ängetä muiden mukana ensimmäiseen mutkaan miesten nelosella.

Vaikka hieman pelkäsin alun ruuhkaa, niin eipä se vajaa sata ukkoa hirmuista tungosta aiheuttanut. Hyvin mahtui juoksemaan. Eli ensi vuonna muutkin mukaan! En tiedä kierrosaikojani, mutta loppuaikani 4.1 kilometrin kisassa oli 13.19 jolla sijoituin 49:ksi. Tällainen peruslahjaton veteraanisarjoja kolkutteleva nylkky yltää yhden talven lenkkeilyllä siis tuohon. Tunnustan, että ennakkoon odottelin parikytä sekkaa kovempaa aikaa ja hieman korkeampaa sijoitusta, mutta tuon kovempaa en eilen vaan päässyt, se siitä :)


Teivosta lähti Savonlinnaan parisenkymmentä atleettia. Korkeimmalle sijoittui N22-sarjassa juossut Marjo Niittynen. Suunnistajana paremmin tunnettu Marjo ylsi upeasti neljänneksi! Samassa sarjassa Johanna Sällinen tsemppasi myös kympin sakkiin ja kun joukkueen kolmas lenkki Karppasen Eeva-Maria sijoittui hienosti 20:ksi, oli joukkuemitali selviö!

M17-sarjassa saatiin maistaa myös jalometallin makua. Aleksi Ojansivu raastoi 17:ksi, Aleksi Ojala 37:ksi ja Aregaw Kujansuu 38:ksi, millä irtosi joukkuepronssia. Loistavaa!

Miesten nelkulla Teppo sinnitteli 14:ksi ja Mäkisen Ristokin juoksi erinomaisesti 29:ksi. Joukkueena Teivon ykkönen oli seitsemäs.

Jos nyt vielä pari sanaa radasta. Sehän oli odotetun tasainen ja nopea, jo eri sarjojen voittoajoista näkee sen. Joku viisas onkin jossain tokaissut, että SM-maantien ja -maastojen mitalit voitaisiin jo melkein jakaa samalla kertaa, siksi samanlaisia nämä reitit näinä päivinä ovat.

Radassa oli valitettavasti myös kaksi selvää virhettä, joita spekuloitiin kiivaasti paluumatkalla bussissa. Lähtö ei tapahtunut ns. kaarelta, joten opiston puolelta lähteneet starttasivat takamatkalta verrattuna lähempänä järveä startanneihin. Tämä on helppo todeta myös tv-lähetyksestä. Kameran suunnasta katsottuna oikealta ei kiihdytetty missään lähdössä kärkikahinoihin ensimmäiseen mutkaan. Lähdön merkitys korostuu ennen kaikkea miesten nelosella...

Reitin loppu oli myös hieman sekava. Harvoinpa näin monta atleettia ajoittaa loppukirinsä "väärään" maaliin...


tiistai 12. toukokuuta 2009

Savonlinnaan

Kevään kotimainen kahden kilpailun mittainen (pm- ja SM-maastot) maastojuoksukausi huipentuu Savonlinnan Tanhuvaarassa juostaviin SM-maastoihin viikonloppuna. Lauantaina kirmaavat veteraanit ja sunnuntaina nuoret ja yleinen sarja. Itse juoksen nelosen kisassa. Ensimmäistä kertaa muuten! Viimeinen kuukausi on ollut harjoituksellisesti repaleinen sairastelujen ja reissujen vuoksi. En nyt tiedä mikä järki minun on tuonne ylipäätään lähteä, mutta teenpähän osani kotimaisen kestävyysjuoksun tason näivettämiseksi (tai pehmeämmin: näivettymisen hidastamiseksi). Vire ei siis ole parhain mahdollinen, mutta lähden kilpailuun välttämään sitä viimeistä sijaa :P Savonlinnassa nähdään!

Rata näyttäisi rakeisen videon perusteella olevan alustaltaan kova ja nopea. Rataprofiilipiirros hämää hieman, sillä nousu vaikuttaisi kuvasta poiketen olevan loivahko, vaikkakin pitkä. Suurin osa radasta on kuitenkin taas tasamaata, mikä sopinee eritoten ratajuoksijoille. Vähän viime keväänä Vammalassa juostujen SM-maastojen tyyppinen rata. Ei siis mitään uutta auringon alla.

Siksi onkin mielenkiintoista lukea Savonlinnan SM-maastojen ratamestari Jukka Tammisuon blogista hänen ajatuksia tuoda maailmalta tuttua "maastojuoksua" Suomeen. Tällä hän tarkoittaa maastojuoksureitin koostuvan monipuolisista alustoista ja lisähaasteista, joiksi tämä takavuosien mestarijuoksija laskee mm. heinäpaalit, mudan, ojat ja esteet. Maailmalla erilaisissa maastojuoksukisoissa kolunnut konkari olisi mm. halunnut sijoittaa viikonlopun radalle 35 sentin korkuisen esteen rikkomaan juoksijoiden rytmiä. Tämä sinällään raikas ehdotus on kuitenkin kirjoituksen mukaan torpattu jonkun mainitsematta jääneen instanssin taholta. Sääli, sanon ma. Moni juoksija olisi varmasti tykännyt lisähaasteista.

Kerronpa esimerkin Britteinsaarilta viime helmikuulta. BUCS (British Universities and College Sports) maastomestaruuskisat oli tarkoitus juosta Aberdeenissa, mutta ne jouduttiin järjestäjien taholta perumaan sankan lumisateen vuoksi vain 11 tuntia ennen suunniteltua starttia. Suurin osa osallistujista oli jo kuitenkin kilpailupaikalla tai matkalla sinne. Järjestäjät eivät pyynnöistä huolimatta halunneet viedä kilpailua läpi, mutta sinnikkäät osallistujat päättivät toisin. Loppujen lopuksi sikäläisittäin surkeista olosuhteista huolimatta epävirallinen kilpailu juostiin läpi "omalla" ajanotolla ja noin 240 opiskelijaa tuli maaliin. Voittajaksi juoksi Ammanin MM-maastoissakin piipahtanut Andy Vernon. Eivät kaikki juoksijat suinkaan pelkää haasteita...


Lopuksi vielä kisaveikkaus:

Miehet 12km
1. Jussi Utriainen
2. Matti Räsänen
3. Obed Kipkurui
4. Jarkko Hamberg
5. Petteri Muukkonen
6. Henri Manninen
7. Juho Pirkola
8. Marko Vaittinen

Jokeri: Yrjö Pesonen

Miehet 4km
1. Jukka Keskisalo
2. Jussi Utriainen
3. Simo Wannas
4. Aki Mustonen
5. Joonas Harjamäki
6. Tapani Virtanen
7. Janne Ukonmaanaho
8. Juha Puttonen

Jokeri: Teppo Syrjälä

Naiset 6km
1. Annemari Sandell-Hyvärinen
2. Johanna Lehtinen
3. Elina Lindgren
4. Mari Järvenpää
5. Minna-Maria Kangas
6. Minna Kauppi
7. Janica Mäkelä
8. Kaisa Lehtonen

Jokeri: Hanna Hyvönen

Nää ny on taas ihan stetsonista, joten kommentteihin voi lisätä omia parempia veikkauksia :)

lauantai 9. toukokuuta 2009

Kavarna

Bulgarian mestaruusmaratonilla Kavarnassa startanneet suomalaiset maratoonarimme Kirwa ja Wannas joutuivat valitettavasti keskeyttämään. Voittoon juoksi ehkä hieman epäilyttävän pitkällä maralla Kenian 34-vuotias Eliud Kirui ajalla 2.21.57. Tulokset

- Puolimatkaan tulin, mutta lihaksisto veti täysin jumiin. Nyt kerkeää hyvin palautua SM-maastoihin, kommentoi matkanjohtaja Wannas Mustanmeren rannoilta.

Runners Magazine raportoi Suomen suurimmasta puolimaratonista Helsinki City Runista. Tulokset

Keskisalon haasteena on muuntaa hyvä talviharjoittelu vauhdiksi radalle. Entistä kovempaa vauhtia, aikaisempaa hiljaisemmin

torstai 7. toukokuuta 2009

Juoksu-uutisia

Jari Hemmilä aloitti webissä päivittäin julkaistavan juoksulehden. Täältä tulee Runners Magazine.

Pienessä Mustanmeren rantakaupungissa Kavarnassa juostaan Bulgarian mestaruusmaraton lauantaina. Tämä 12 000 asukkaan kaupunki on tähän asti tunnettu lähinnä metallimusiikin pikkujättiläisenä, mutta tänä vuonna siellä juostaan ensi kertaa myös maraton.

Viime kesänä Kaliakran rockfestareilla soittivat mm. suomalainen Apocalyptica. Taisipa siellä joku Manowarkin heittää yli viiden tunnin keikan. Toivotaan etteivät kotimaiset maratontoivomme Francis Kirwa ja Simo Wannas aivan noin kauan juoksureitillä viihdy.

Lauantaina viivalle kyyristyviä:
1. Francis Kirwa FIN – 2:11:01 (2008)
2. Simo Wannas FIN– - Debyytti (ainakin Bulgariassa :)
3. Vasil Remshchuk UKR 2:17:27 (2008)
4. Iaroslav Mushinski MDA – 2:11:43 (2008)
5. Roman Prodius MDA – 2:17:00 (2008)
6. Eliud Kibet Kirui KEN– 2:13:38 (2009) -Verona
7. Marisel Gaman MDA – 2:23
8. Konstantinos Gamanas GRE– 2:25
9. Andrei Brizgalov RUS– 2:14:20




ARRS on koonnut huikeita tilastoja koskien vuosien saatossa juostuja maratoneja ympäri maailmaa...

Huippujuoksija ja kirurgiasema sopuun vuosien oikeuskiistassa

Berliinin MM-maratonkuume nousee...
Recovering Radcliffe retains Berlin title ambitions…”it means a lot to me”
Goucher To Run World Champs Marathon
Japanese Men's World Championships Marathon Team Finalized
Wanjiru and Ndereba lead Kenyan Marathon squad for Berlin
Japanese Women's World Championships Marathon Team Finalized

Irina Mikitenko testing the Marathon course for the IAAF World Championships 2009


A little help goes a long way in Eugene



Aholan Joel on ansiokkaasti tehnyt Lounais-Suomen retkeilyoppaan.

keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Pm-maastot

Vesa Taanila piti kovinta vauhtia miesten kilpailun alkupuolella. Perässä seuraava Teppo Syrjälä oli kuitenkin lopussa vahvin.
Tommi Karra nousi viimeisellä kierroksella koko kisan kakkoseksi. Risto Mäkinen juoksi myös upeasti neljänneksi ja pm-pronssille.
Naisten kisassa Mira Tuomisen tehtävänä oli laittaa Forssan naiset tiukille.
Suunnistajana paremmin tunnettu Merja Rantanen oli naisten sarjan pm-nelonen.
Forssan Salama kahmi kaikki kultaiset mitalit naisten ja tyttöjen sarjoissa. Sanni Klemelä oli koko kisan nopein voittaen samalla N19-kisan. Teivon Ida Kannisto pm-hopeavauhdissa.
Nuoremmat miehet lähtökapinoissa. Kuva: Terhi
Aregaw Kujansuulta hieno juoksu...
...kuten myös kävelijä Aleksi Ojalalta. Hyvä Teivo!


Miehet 6km (tod. 5.25km)
1. Teppo Syrjälä TeivS 16.53
2. Tommi Karra TeivS 17.05
3. Risto Mäkinen TeivS 17.17
4. Iiro Niskanen LempKi 17.22
5. Tommi Heittola Tamp38 17.41
6. Toni Lindström TeivS 17.43
7. Pasi Huhtala TampPy 17.52
8. Jussi Lammi TeivoSt 18.13
9. Timo Lähteenmäki TampPy 18.45
10. Jarkko Laine TampPy 18.52
11. Mika Perkiömäki TeivS 18.59
12. Markus Välimäki YlöjU 19.03
13. Pekka Laitinen TeivS 19.04
14. Juha-Pekka Karppanen TeivS 19.16
15. Timo Äijälä TeivS 19.21
16. Jouni Anttila TeivS 19.49
17. Jani Hevonoja KylmVe 20.03
18. Sidney Kidchen Tamp38 20.41
19. Asko Nuikka KylmVe 21.26
20. Eero Pouru KylmVe 21.55
21. Matti Borg Tamp38 23.57
- Jouko Juntunen TampPy DNF

Kilpailun ulkopuolella
Vesa Taanila ParkU 17.14
Juuso Kujanpää SjunIF 19.10
Janne Määttä ImatrU 18.24
Henri Taanila ParkU 17.59
Mikko Hölli 20.18

M19 4km (tod. 3.5km)
1. Ville Leppänen RuovPi 12.03
2. Teemu Järvenpää VehmU 12.26
3. Antti Mäkinen VilppV 12.47
4. Lauri Jaakkola TeivS 12.51
5. Tuomas Kononen ForsSa 13.08
6. Simo Lehtonen 13.22
7. Aapo Maijanen Tamp38 14.56
- Timm Heikkilä Tamp38 DNF
- Tommi Vilkko TampPy DNF

Kilpailun ulkopuolella
Lauri Linnainmaa 13.10

N17 4km (tod. 3.5km)
1. Martti Siikaluoma KangKi 11.31
2. Antti Ojansivu TeivS 11.59
3. Jaakko Laakso TampPy 12.05
4. Jarno Nieminen LempKi 12.22
5. Aregaw Kujansuu TeivS 12.23
6. Aleksi Ojala TeivS 12.31
7. Jere Kare ForsSa 12.37
8. Lassi Hopeasalo TeivS 12.54
9. Juho Kuisma KylmVe 13.23
10. Veikko Rintala NokU 13.24
11. Erkki Karema KylmVe 13.27
12. Miika Rantanen Tamp38 13.31
13. Oskari Rarhjens TeivS 13.43
14. Arto Pajunen Tamp38 14.03
15. Henri Kangasniemi IkaalU 14.12
16. Aleksi Lahti ForsSa 14.22
17. Arttu-Ville Salminen KylmVe 14.25
18. Jani Tapiainen YlöjU 14.31
19. Mikael Rantanen Tamp38 14.47
20. Ville Systä Tamp38 16.04
21. Aleksi Talvitie Tamp38 16.24
22. Jouni Lehtinen Tamp38 16.31
- Theo Heikkilä Tamp38 DNF

Kilpailun ulkopuolella
Tero Linnainmaa 12.54

Naiset 4km (tod. 3.5km)
1. Janica Mäkelä ForsSa 12.37
2. Anna-Mari Määttänen ForsSa 12.39
3. Mira Tuominen ValkHa 13.02
4. Merja Rantanen KaipVi 13.03
5. Marjo Niittynen TeivS 13.23
6. Johanna Pura ForsSa 13.37
7. Johanna Sällinen TeivS 14.00
8. Liisa Pulli TampPy 14.07
9. Satu Palmroth TeivS 14.22
10. Saila Kinni TampPy 14.49
11. Kirsi Saarinen ForsSa 14.53
12. Eeva-Maria Karppanen TeivS 15.03
13. Tuula Yrjölä HämTa 15.10
14. Noora Nyrö TeivS 15.27
15. Elina Virekunnas TampPy 16.02
16. Jonna Ranta Tamp38 18.13

N19 4km (tod. 3.5km)
1. Sanni Klemelä ForsSa 12.28
2. Ida Kannisto TeivS 14.38
3. Niina Papinsaari KangKi 14.55
4. Sonja Kivelä TampPy 15.31
5. Saana Vahvelainen TampPy 16.40

Kilpailun ulkopuolella
Miia Niittynen 14.56

N17 4km (tod. 3.5km)
1. Saila Teperi ForsSa 14.06
2. Ida Rintala NokU 14.28
3. Marja Hovi LempKi 14.35
4. Iida Savolainen 15.27
5. Suvi Harju TampPy 15.56
6. Milka Pakarinen Tamp38 16.14
7. Salla Vahvelainen 17.52
- Sanna Vilkko TampPy DNF

Tulokset

Itse en lentsultani kyennyt juoksemaan. Kiitos vielä Anna-Marille piirakkakahveista!

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Hunaja

Kärkikahdeksikko pysyi Harjavallassa juostussa Hunajahölkässä yhdessä koossa noin kolmeen kilometriin. Kuvat: Terhi

Vieraita Australiasta?

Juha Hellsten voitti miesten lyhyen matkan.

Mira Tuominen oli naisten sarjan ylivoimainen ykkönen.

Ei tainnu olla helppoa? Kilpailun tasoa tänään kuvastaa se seikka, että Annemari Sandell-Hyvärinen olisi reittiennätyksellään 20.56 näyttänyt meille kaikille pitkää nenää...

Pekka Toivola palasi Portugalista viime yönä. Pitkä matkustaminen ei näkynyt askeleessa. Voitto irtosi 10.25 kilometrin matkalla puolen minuutin erolla Mahlamäkeen.

Joukot joukolla (tai myöskin karhut) kuvassa. Vasemmalta: Jouko Jääskeläinen, Karhu (Jouko Jokinen) ja Jouko Mahlamäki.

Miehet 6.4km
1. Juha Hellsten TuWe 20.59
2. Jussi Suna M&J Hölkkäkerho 21.09
3. Antti-Pekka Niinistö PaimUrh 21.12
4. Tommi Karra TeSt 21.19
5. Johannes Brunila TuUl 21.30
6. Simo Haavisto PorY 21.41
7. Jarno Maimonen TeSt 21.46
8. Jussi Nurmi Rosenlew RKW 21.54
9. Jukka Savonheimo TuWe 23.02

Naiset 6.4km
1. Mira Tuominen VaHaka 23.42
2. Paula Nurmi NaVi 26.02
3. Teija Alanko PorY 28.45