sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Toijala

Lauantaiaamuna fundeerasin, että josko tekis päivän kovan treenin Toijala hölkän yhteydessä. Kintut olivat viime päivien määrästä väsyneet ja vire muutenkin nuutunut, joten sporttia ja tsemppistä oli hyvä hakea paikalliskisasta.

Viivalla oli ihan mukavasti porukkaa. Arska paistoi ja tunnelma sopivan kotoinen. Lähdin paukusta aika ripeästi liikkeelle, kun lähtösuora päättyi aika ikävän kapeaan sumppuun. Halusin välttää tönimiset ja samaan aikaan omaa kisaansa juoksevien lasten poukkoilut ja mahdolliset ikävät kaatumiset. Sumpusta selvittyämme passasin vauhdin itselleni sopivaksi. Ylämäkeen päättyvä eka kilsa vei aikaa 3.35.

Kuvat: Terhi

Kisassa ei tarvinnut hirveästi luukuttaa. Muut juoksijat tippuivat vähitellen kyydistä ja sain lasettaa parin kilsan jälkeen ihan omaa vauhtia maaliin saakka. Kilsat kakkosesta neljään olivat loivaa alamäkeä. Eka vitonen meni noin 17.14. Kisan jälkimmäiselle puoliskolle osui pari jyrkkää nousua, joista jälkimmäinen oli aika killeri. Ne kingettyäni tuuppasin toka vikan kilsan alamäkeen 3.13. Loppuaikani virallisesti mitatulla kympillä oli päivän vireeseen nähden ihan ok 34.54. Inkisen Ilari tuli seuraavana maaliin rontti kaksi minuuttia jäljessäni. Kotiinviemisiksi sain kassillisen ruokaa. Ei huono!

Data: Toijala hölkkä 10km 34.54


Muutama kuva Pyynikki-juoksusta.




sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

SM-maantie

Muutama Terhin ottama kuva Vierumäellä juostuista SM-maantiejuoksuista. Itse keskeytin puolimaratonilla 15 kilometrin kohdalla. Ei kulkenut.













sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Karhu

Lauantaina 12.4. oli vuorossa legendaarinen Karhu-viesti. Olin lupautunut juoksemaan Porin Kuntoilijoiden riveissä ankkuriosuuden. Viestin aattoiltana oli kyl vielä kova värväys viestissä lopulta kolmanneksi sijoittuneeseen Dextraan, mutta luvattu, mikä luvattu.

Aurinkoinen päivä sujui kohdaltani pääosin Hevoskuuri teamin huoltohommissa. Naiset juoksivat hyvin ja voittivat sarjansa. Hyvä!

Eurajoelta lähteneen viestin juoksijoiden pinkoessa viimeisiä kilometrejä kohti Karhuhallia pudotettiin meitsi viimein viestin viimeiseen vaihtoon. Koska olin seurannut Eurajoelta lähtenyttä naisten viestiä en tiennyt Raumalta startanneen kisan kulusta mitään oman joukkueeni edesottamuksista puhumattakaan. Siinäpä sitten kärvistelin kuudennen osuuden juoksijoiden saapumista. Mihinkään pitkälle ei voinut lähteä verkkaamaan, koska sitten olisi kuitenkin käynyt Askot. Tyydyinkin sahaamaan lyhyttä pätkää edestakaisin.

Lukijan kuva viimeisestä vaihdosta. Kiitos Mikko Puolitaival!
Vaillinaisten verryttelyjen jälkeen pääsin viimein baanalle, kun joukkueemme mysteerimies (en tiennyt tuossa vaiheessa kuka sieltä olisi viestiä tuomassa...) kurvasi vaihtoalueelle. Eka kilsa on alamäkeen ja tänään juoksijat saivat nauttia raikkaasta myötätuulesta. Kun ei ollut hirveästi lämpöä alla, koitin juosta alkuosuuden tunnustellen. Eka kilsa meni silti 3.03! Tokalla ja kolmannella tasamaakilsalla vauhti rauhoittui hieman, mutta neljäs alamäkikilsa meni taas 3.05. Vitonen jäi taakse ajassa 15.45. Aika haipia, vaikka ite sanonkin!

Ankkuriosuutta oli tänä vuonna siinä mielessä mukava juosta, kun ohitettavia oli jonkun verran. Tosin edellä menneet oman sarjan joukkueet olivat niin nimivahvoja, ettei ollut mitään saumaa saada ketään kiinni. Vimoset kolme kilsaa olivat aika vaikeita. Vauhti tippui 3.20 haminoille ja puristus puuttui täysin. Ehkä viime viikkojen treeni painoi kintereissä tai sitten kärsin vain kovuuden puutteesta. Olin kuitenkin ankkuriosuuden kuudes ajalla 29.51.

Viestin jälkeen tuttua turinaa tuttujen kanssa ja Amadossa pippuripihviä. Ei pöllömpi reissu.

Data: Karhu-viesti 9.2km 29.51

Muutama kuva.







lauantai 5. huhtikuuta 2014

Teivocup VI/2014

Kauden viimeinen Teivocup juostiin tänään. Aurinko paistoi ja puuskittainen tuuli kävi lounaasta, eli reitillä se tuntui sivutuulena. Juoksin jälleen juoksurattaiden kanssa, joten lähtöruutuni oli koko joukon viimeinen.

Lähdössä ja ensimmäisellä kilometrillä oli ennennäkemätön ruuhka, kun ennätyksellinen 90 juoksijan lauma säntäsi Teivosta kohti Ylöjärven keskustaa. Jouduinkin himmailemaan lähes koko ekan kilsan vauhtiani, koska eteen ei sattunut sopivia ohituspaikkoja leveälle kuljetukselle. Pikku hiljaa letka venyi ja rattaiden meneviä aukkoja ilmestyi juoksijarintamaan. Ekaan kilsaan tuhraantui silti aikaa päälle neljä minuuttia.

Teivon toka kilsa on alamäkivoittoinen. Kevyen liikenteen väylän reunaan syntyi vapaa väylä, mihin puskin salamana kärryineni. Toinen kilsa sujahti ohituskaistalla aikaan 3.18! 2.5 kilometrin kääntöpaikan lähestyessä alkoi kärjessä juosseet tulla vastapalloon. Taas piti hieman sovitella juoksuvauhtia letkan mukaan, ettei tulisi yhteentörmäyksiä. Saaris-Markku huusi kääntöpaikalla väliajakseni jotain yhdeksällä alkavaa. Eiku maalia kohti.

Kuva: Jaana Karra

Kolmas kilsa täyttyi ajassa 3.30. Neljännellä kilometrillä, joka on ylämäkivoittoinen, sain tuttuja selkiä kiinni. Anttilan Jounin "käsittämätöntä menoa"-kannustus jäi mieleen. Neljäs kilsa tuli kyl yllättävän ripeästi 3.29. Vimosella kirikilsalla sain vielä Harpatin kiinni. Lähteenmäen Timon vetämä letka jäi hieman harmittavasti tavoittamatta, mutta siihen olisi tänään vaadittu nopeampi aloitus. Vimppa tonni tuli silti kiitettävästi 3.18. Loppuaikani oli 17.42 ja sija 11:s. Vire oli aiempiin päiviin verrattuna erinomainen ja muutenkin oli hauskaa oli, vaikka kyyti oli Ailan mielestä jälleen kerran unettavan rauhallista.

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mara

Olimme vuonna 2009 Lontoon maratonilla valokuvaamassa ja tekemässä juttua tapahtumasta. Kuva brittimaratoonari Mara Yamauchista päätyi aikanaan hänen kotisivuilleen. Taannoin tuli Maran aviomieheltä Shigeltä pyyntö käyttää tiettyä valokuvaa Etelä-Lontoossa ilmestyvässä aikakausilehdessä. Mikäs siinä. Kuva vuosien takaa koristaa nyt artikkelia kilpakentät taakseen jättäneestä Mara Yamauchista.

Linkki julkaisuun.