maanantai 6. syyskuuta 2010

Veteraanien SM-maantie

Veteraanien, vai pitäisikö sanoa ikämiesten ja -naisten, SM-maantiejuoksut kilpailtiin Helsingin Pirkkolassa sunnuntaina. Baana ei ollut maantiejuoksujen perinteinen asfaltti, vaan Pääkaupunkijuoksusta tuttu hiekka-alusta. Btw. reitti oli muuten käytännössä täysin sama kuin Pääkaupunkijuoksussa... Melkoista puistojuoksua siis. Taisipa joku todeta SM-maantien olleen tänä vuonna maastoltaan jopa vaativampi kuin SM-maastot. Olosuhteet ja lenkki olivat kuitenkin sarjoissaan kaikille samat.

Ritva se houkutteli minut kilpailemaan veteraanikisoissa Kunto-Pirkkojen väreissä :) Vastaanotto uudessa veteraaniurheiluseurassa oli iloisen lämmin. Kiitokset vielä kaikille! Kuvat: Terhi

Kympin juoksijat lähtivät matkoihinsa tasan puoliltapäivin. Me puolikkaan juoksijat sitten 20 minuuttia yli. Ennakkoon ajattelin seurata juoksun kehittymistä ensimmäiset kilometrit ja tehdä sitten omat ratkaisuni, jos semmoiseen olisi ylipäätään varaa. No, puoli kilometriä juostuamme ihmettelin kun kukaan ei rykinyt kärkeen, vaan sain jolkottaa piikkipaikalla kaikessa rauhassa käsijarru päällä.

Ei se näin vaikeata ollut.

Kilsan kohdalla Garmini piippasi väliajaksi 3.45 ja päätin lopettaa lenkkeilyn ja nostin vauhdin kolmeen ja puoleen. Hyvin se vauhti pysyi siinä kilpailun loppuun asti, vaikka matkalle osui jos jonkinlaista nyppylää. Kaiken kaikkiaan melko heleppo juoksu. Lopussa ei tullut minkäänlaista sippaamista, vaan vauhtia olisi ollut varaa vaikka hieman kiristääkin. Plan B, eli pitkä kova tuli tehtyä ns. hyvällä tunteella, joten turha siinä oli edes ylimääräisiä puristella. Ties vaikka moinen kohkaaminen olisi keikauttanut venettä jo liiankin kanssa.

Hannu Kaskinen otti sarjassa miehet 50 vuotta hopeata ajalla 1.20.26. Onnea! 

Reitti oli merkattu kalkkiviivalla äärimmäisen hyvin ja keulapyöräilijä toimi piinkovan ammattilaisen tavoin. Eipä tarvinnut meikämannen kiertää yhtään reitillä tallustelevaa ulkoilijaa tai arpoa mihin suuntaan mistäkin risteyksestä tulisi kääntyä. Niitä kumpaisiakin oli meinaa aika monta.

Tunnelma kisapaikalla oli leppoisa ja lämminhenkinen. Paljon oli tuttuja paikalla ja uusia kavereitakin sain. Olinhan sekä veteraanikisoissa että Kunto-Pirkkana ensimmäistä kertaa mukana. Vastaanotto uudessa vetskuseurassa oli kotoisan hyväntuulinen. Voitimmepa joukkueena vielä hopeeta. Päivän kruunasi vielä se, kun Terhikin nappasi kympiltä SM-kultaa!

Kaverini JaHa venyi parhaimpaansa. Pirkkalan yöhölkässä kaivattu irvistys löytyi oikeassa paikassa.

Kilpailujen jälkeen piipahdimme Larsin tykönä tankkaamassa. Kiitokset vielä isännälle pöydän antimista! Liittyipä iloiseen seuraamme vielä Tour de Helsingin kiertänyt Jani ja Herwoodissa kymppiä juossut Sanna. Hilpeätä oli kerrata päivän monituisia tapahtumia :)

Tulokset

Miehet 35 vuotta puolimaraton
1. Jarno Maimonen Kunto-Pirkat 1.14.42
2. Timo Leppäkorpi Kenttäurheilijat-58 1.19.41 +4.59
3. Jani Riissanen Finnish Marathon Runners 1.20.32 +5.50

Miehet 40 vuotta puolimaraton
1. Arto Hakala Hämeenlinnan Tarmo 1.19.06
2. Kari Virtanen Hämeenlinnan Tarmo 1.19.21 +0.15
3. Jari Hamari Kunto-Pirkat 1.21.51 +2.45

Naiset 35 vuotta 10 km
1. Terhi Halonen Tampereen Juoksijat 43.11
2. Sanna Hillberg Kunto-Pirkat 47.07 +3.56
3. Anu Henttonen Helsingin Kisa-Veikot 47.13 +4.02Sandra Eriksson Pohjolan mestari kauden kärkiajalla
Sofie Lövdahl alitti Sandra Erikssonin Suomen ennätyksen
Jussi Utriainen kolmas maailman huippujen joukossa
Paulo voitti Helsinki Midnight Runin ajalla 30.26!

8 kommenttia:

gnothi seauton kirjoitti...

Onnittelut molemmille mestaruuksista!

Kiptoo kirjoitti...

Mainiota, onnittelut! Etkä tainnut edes laittaa kaikkea peliin. Mielenkiinnolla jo odotamme tulostasi veteraanien SM-maratonilta...

moguli kirjoitti...

Kiitokset!

Heh. Täytyy sanoa, et kyl Kouvolan SM-mara jää ny väliin...

Z kirjoitti...

Vedä nyt vihdoin se mara tänä syksynä jossain!

Runner kirjoitti...

Joo maralle ny vaan heti suoraan ja nopeasti ku tossu on syönnillään ja jalat on kunnossa. Aikamoisen hameen kanssa juoksit kisan, ei ihan punaisen kortin arvonen paita, mutta keltanen ny kuiteskin sinne voitonjuhlien keskelle (jos jalas oli pitkät trikoot niin punanen epäurheilijamaisesta käytöksestä). Runtuu kisoihin!

moguli kirjoitti...

Mitä se Runneri siellä horisee? Kyl T-paita ja puolibörjet oli ihan oikea asuvalinta sunnuntaina :) Joo, lähden maralle heti kun sä lähdet jänikseksi...

Runner kirjoitti...

Ai et jänikseksi vielä. Tällä ruholla kevyt 1h hölkkäkin on vaikeeta, mutta 200e niin vedän koko matkan tai jänistely on ilmaista, ilmoittaudutaan jo ny, mut kisataan joskus... :) p.s mestarit käyttää kisapaitaa ja näyttää esimerkkiä!

moguli kirjoitti...

Ok. Laitetaan korvan taakse. Sanos ny, miten lyhyellä varoitusajalla lähdet tuulenhalkojaksi?