maanantai 14. toukokuuta 2012

SM-maastot


SM-maastot 2012

Viikonloppu vierähti Pudasjärven Jyrkkäkoskella SM-maastojen parissa. Reissu alkoi jo perjantaina, kun matkasin Kunto-Pirkkojen kyydissä pelipaikoille.

Lauantaina starttasin veteraanien SM-maastoissa ja sunnuntaina seurasin nuorten ja yleisen sarjan SM-maastoja. Hevoskuurista löytyy raportit kisoista ja alla jotain omasta juoksusta.Aamuverska JaHan kanssa. Räntää tuli vaakasuoraan ja aika navakka pohjoistuuli pieksi aamulenkkeilijöiden kasvoja. +2.

Iltapäivällä sää alkoi poutaantumaan. Räntä vaihtui ensin tihkusateeksi ja loppui sitten kokonaan. Tuuli jaksoi puhaltaa koko päivän ja illan. Pörräilin kisapaikalla koko aamupäivän junnujen ja veteraanien kisoja seuraten. Jalkojen päällä tuli siis oltua... Reilu tunti ennen omaa starttia piti sitten itekin aloittaa pienet verryttelypuuhat. JaHan kanssa hipsittiin kisakeskuksen laitamilla risteileviä polkuja. Jalat olivat tönköt. Hieman jo epäilin perjantaiehtoon kilometrin mittaisen aukaisun olleen liian kova. Pakko se oli kuitenkin tehdä, kun keuhkoja oli rääkättävä pitkän istumisen ja ilmaston muuttumisen vuoksi.

Verskasta muodostui lopulta aika pitkä (noin 6km), kun piti vielä koukata Kunto-Pirkkojen bussilla vaihtamassa kisavermeet ylle. Muutenkin tein aika huolella erilaisia avaavia spurtteja. Silti kintut olivat melko kireän oloiset. Pääasia, että hengitys tuntui kulkevan.

Kokoontumisteltassa tuttujen kanssa turinointia. Monilla oli kuulemma kaikenmoista kremppaa ym. huonoa kulkua. Kuten aina :) Huonosti menneet pm-maastokisa ja R5 mielessä päätin lähteä tosi varovaisesti liikkeelle. Olinkin ekassa mutkassa varmaan vasta joukon puolivälissä.

Ahdastahan se kapealla väylällä oli, mutta alkoi sitä tilaa löytymään puolen kilsan jälkeen. Eka kiekka meni tosiaan käsijarru päällä. Toisella kiekalla yritin lisätä puristusta. Toho huusi ylämäessä, että ota edellä menevä kolmikko kiinni. No, otin neuvosta vaarin ja spurttasin karpaasien peesiin.

Kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle lähtiessä menin minijoukkomme keulaan ja sain myötiksessä pojat karistettua. Puoli kilsaa ennen maalia yksi heistä kuitenkin piristyi sen verran, että kinkesi kantaan ja ohi. Ei auttanut Laten ja Jarkon raivoisa kannustuskaan, vaan sarjassani lopulta toiseksi sijoittunut Välimaan Sami karkasi minulta tavoittamattomiin. Näin jälkikäteen ajateltuna, mulla ei ollut enää siinä vaiheessa paljoakaan jakoja.

Maalissa Teemu kertoi minun olleen kolmas. En tiennyt matkalla sijoituksista mitään, joten mitali oli iloinen yllätys. Kun JaHa ja pirkkojen kolmaskin lenkki juoksivat hyvin, palkittiin meidät vielä joukkueronssilla. Ei pöllömpi saalis, vaikka vain koukkupolvien kisat olivat kyseessä :)

Kierrokset menivät aika tasaista vauhtia: 7.06/7.08/7.06 + loppusuoran 14 sekuntia. Matkan mitaksi ovat eri tahot saaneet 6.05-6.15 km. Jalat pelas ja hengityskin. Kyl sen vaan huomasi, ettei siitepölykausi ollut ehtinyt Pohjois-Pohjanmaalla käyntiin.

Kunto-Pirkkojen suunnatessa kisan jälkeen takaisin Tampereelle pääsin Lempäälän Kisalaisten majoitukseen ja upeaan rantasaunaan. Kireitä pohkeita liottelin jääkylmässä Jyrkkäkoskessa. Ai, että teki gutaa!

Data: 6km=21.31 3.34/3.32/3.37/3.31/3.34/3.32/0.14

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Hyvä Jarno! Pohojosen viralliset reitinmittaajat kertoivat, että kutosen kiekalla oli mittaa 6,140km.

moguli kirjoitti...

No, siinä tapauksessa loppukirini oli yllättävän pirteä :)

Sanna kirjoitti...

Vapise Bolt! Kivan kuvan sait kannustusjoukoista :).

gnothi seauton kirjoitti...

Onnittelut podium-raastosta!
-gs

moguli kirjoitti...

Kiitos GS!