lauantai 11. helmikuuta 2012

Aktia cup

Saatiin viimein aikaiseksi reissu Vantaan Aktia cupiin. Aiemmin testijuoksu on jäänyt väliin säiden tahi muiden waiwojen vuoksi. No, tänäpä pieni, mutta pippurinen retkikuntamme kuitenkin pääsi Vantaalle asti. JaHan kyytiin bongattiin vielä matkan varrelta Hämeenlinnasta Hämäläisen Eero.

Perillä huomasimme reitin olevan kovan lumen ja jään peitossa. Onneksi pöperölunta ei ollut sään lauhtuessa vielä kerinnyt kehittymään. Semmoisessa sutiminen on vihoviimeistä puuhaa. Tämänpäiväinen talvikeli oli sopivan haasteellinen.

Kiitos kuvaajalle!

Alkuverkan juoksin normipopoilla, ja pitoa tuntui piisaavan ihan hyvin. Aukaisuja tehdessä askel hieman lipsui, ja pitihän ne nastat sitten kaivaa esille Sannan ja Saavan esimerkistä.

Kärkikolmikko Muukkonen, Leinonen ja Salo karkasivat muilta heti paukusta. Toiseksi ryhmäksi muodostui sopivan kokoinen kokoonpano. Jättäydyin tämän ryhmän viimeiseksi. Juna eteni vastatuuleen itselle todella hyvää vauhtia. Helppohan siinä oli perässä loikotella. Nelosen kohdalla reitti sujahtaa metsikön sisään tuulelta suojaan. Siinä ylämäessä Saava teki nykäisynsä, ja porukkamme repesi pienempiin osiin. Ajattelin ottavani Saavan ja kumppanit kiinni rahullisemmalla vauhdinlisäyksellä, mutta en onnistunut. Kääntöpaikalla eroa oli kymmenisen metriä.

Takastulomatkalla ero vain kasvoi. Jumiset jalkani eivät päässeet oikein missään vaiheessa rytmiin, kunnes seitsemän kilsan kohdalla loivassa alamäessä jokin napsahti kohdalleen, ja kulku löytyi. Saavutin hetkessä kaksi Saavan porukasta tippunutta kaiffaria. Viimeisillä kilsoilla jopa parinkymmenen sekunnin karkumatkalla olleen Saavan selkä läheni huomattavasti. Kilsa ennen maalia eroa lienee ollut vain kymmenisen sekuntia. Viimeisellä puolella kilsalla Saava sai pelastuksekseen kiritystä Hännisen Harrilta. Eroa maalissa meidän välillemme jäi seitsemän sekuntia. Ohittamani kaverit jäivät kahdella kilometrillä 10-20 sekuntia. Olisipa jumi hieman ennemmin auennut! :) No, osat Saavan kanssa vaihtuivat marraskuulta, mutta maaliskuussa vedetään sit riskillä...

Vantaan kymppi tuli harjoituksellisesti sopivaan rakoon. Icebug Animat pitivät loistavasti, ja kroppa joutui ahtaalle. Ei tällaisia rypistyksiä tulisi issekseen tehtyä. JaHalle vielä kiitokset kyydistä ja matkaseurasta!

Data: 10km 35.14 (17.37/17.35) 3.22/3.26/3.34/3.38/3.37//3.38/3.33/3.28/3.30/3.27

Tulokset

Ei kommentteja: