sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Lumessakahlaajat


Keväinen ei ole se adjektiivi, mikä parhaiten kuvaa tämänpäiväisiä olosuhteita Porissa. Nimittäin lunta oli viime yönä tullut taivaalta ihan omiksi tarpeiksi ja vähän ylitsekin. Pori-juoksu kipaistiin varsin talvisissa maisemissa.

Reitti

Ensimmäiset kolme kilometriä olivat auraamatonta pyörätietä. Parhaiten askel piti koskemattomalla lumella. Tosin sitä ei koskaan tiedä mitä lumen alla on, jäätä vaiko kuoppa... Seuraavat kolme kilometriä olivat reitin parasta antia. Lattomeren pikkutie oli suurimmalta osin jopa sula. Vikat kolme kilsaa juostiin sitten reitin karmeimmalla pätkällä, Katinkurun ulkoilureitillä. Ihmiset olivat tampanneet lunta muhkuraiseksi pelloksi...


Kisan kulku

Heti lähtölaukauksesta suunnistajina paremmin tunnetut Topi Anjala ja Vesa Taanila pomppivat kevein askelin karkuteilleen. Ainoastaan ikämies Jouko Mahlamäki pysyi kärkikaksikon vauhdissa. Kellotin itselle ensimmäisten kahden kilsan väliajaksi noin seitsemän minuuttia. Ei mitään vauhdin hurmaa se. Sulalle baanalle rantautuessa Nurmen Jussi hönkäsi takaa ohitseni ja alkoi tehdä pienoista eroa meikämandoliinoon. Katinkurun majan häämöttäessä taivaanrannassa arvioin eron kärkikolmikkoon olleen noin minuutin luokkaa. Jussi hölkötti 50 metriä edelläni. Viimeisiä kilometrejä metsän siimeksessä kahlatessani sain Jussin kiinni. Ei meillä tainnut kummallakaan olla hirveitä haluja nostaa tehoja siinä pöperössä.

Viime vuoden suunnistuksen MM-kisojen pitkän matkan seiska Anjala repi kait sen 15 sekunnin eronsa Mahlamäkeen viimeisillä kilsoilla. Taanila jäi heistä reilut puoli minsaa. Jussikin nöyryytti meitsiä Porin ainoassa mäessä, missä se ratkaiseva seitsemän sekunnin ero tuli. Eipä tämä juoksu nyt oikein mitään kertonut. Kunto ei ole ihan huono, mutta tarkkaan en osaa sanoa missä lopulta mennään. Pääsispä sulalle juoksemaan :) Kuvat ovat Terhin ottamia.


Miehet 9km
1. Anjala Topi IkU/IkNV 30.42
2. Taanila Vesa IkNV 31.33 +51
3. Nurmi Jussi Rosenlew 32.19 +1.37
4. Maimonen Jarno TeivoSt 32.26 +1.44

Miehet 40v 9km
1. Mahlamäki Jouko LautLuja 30.57
2. Rintala Mika TeivoSt 35.03 +4.06

Naiset 9km
1. Nurmi Paula NaVire 37.35
2. Asp Mirva Pori 40.52 +3.17
3. Leino Anna TeivoSt 42.28 +4.53

Tulokset

Pori-juoksuKokon Mika juoksi maantiekympin ME:ksi 27.01 Hollannissa tänäpä. Tulokset

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Lunta tuli koko meidän junamatkankin ajan vähän joka paikassa. Yhtä talviset olosuhteet siis täällä kuin sielläkin oli! Kiitos vielä kaikesta, oli kiva käydä ja tullaan viimeistään kesällä sitten uudestaan :)

moguli kirjoitti...

Mukavaa, kun kävitte! Tervetuloa uudestaankin.