sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Yyterin piikki

42. Yyterin piikki juostiin tänään syksyisessä säässä Porissa. Väkeä Yyteriin oli kerääntynyt niin paljon, että järjestäjiltä loppuivat jopa kilpailunumerot kesken. Hienoa, että perinteinen Porin päivän viikonloppuna juostava pitkähkö maastojuoksukilpailu houkuttelee edelleenkin näin monia pelottomia kuntonsa testaajia.

Tarkoitukseni oli juosta kilpailu ns. pitkänä maratonvauhtisena harjoituksena. Ei siis all-out, vaan pyrin pitämään vauhdin kontrollissa. Lähdössä nelikymppisten voittajaksi juossut Vesa-Pekka Kuusela otti alkukirin, ja sai mukaansa kilpailun ehdottoman suosikin Jouko Mahlamäen. Jo dyyneille kivutessamme (n. 400m lähdöstä) kaksikko oli karannut meiltä muilta varmaan sadan metrin päähän. Maltoin mieleni, ja nylkkäsin omaa rauhallista tahtiani.

Kuusela hyydähti odotetusti siinä parin kilsan jälkeen. Ohitin hänet Yyterin lomakylän tienoilla. Sen jälkeen en nähnyt edessä enkä takana muita juoksijoita, ennen kuin kilpailun puolivälissä Preiviikissä.

Koska Jokke oli karannut matkoihinsa, pystyin juoksemaan ensimmäiset kymmenen metsäpolkukilometriä täysin omaa tavoitevauhtiani. Vitosen kohdilla kuulin eroa Jokkeen olevan reilun minuutin verran, ja kympissä ajattelin sen olevan jo viisi minsaa -sen verran vauhdikkaasti se peijoona metsään katosi :) Preiviikiin, eli noin puolimatkaan, tullessa näin kuitenkin tutun selän sukeltavan peltojen takana pusikkoon. Juomapaikalla kuulinkin eron pysyneen yllättäen samoissa, eli noin minuutissa.

Soratielle tultaessa tunnistin rennon pyörivällä askeleella juoksevan Mahlamäen painelevan noin puolen kilsan päässä edessäni. Ajattelin, että tuskin mä häntä enää kiinni saan, kun kerran päästiin tielle, ja Jokke on ollut tänä kesänä maantiellä aivan hurjassa lyönnissä. Pysyin siis suunnitelmassani, ja jatkoin etenemistäni tavoitevauhdilla.

Puolipiikkiläisten ohittelu toi sopivaa vaihtelua matkantekoon. Noin neljä-viisi kilsaa ennen maalia sain viestiä, että ero Jokkeen saattaisi kaventua. Enpä mä häntä sokkeloisella asuinalueella paljoakaan ollut nähnyt, joten jätin arviot omaan arvoonsa. Sitten vikalla kahdella kilsalla Mahlan selkä tulikin aivan yhtä-äkkiä eteeni. Matka ja kova alkuvauhti maksoivat kai nyt veroaan, ja sain hänet nopeasti kiinni.

Vastaantullut maastopyöräilijälauma tukki ahdasta polkua, mutta onneksi meidän ei tarvinnut aivan kävelyksi heittää. Väylän levennyttyä ohitin Mahlamäen, ja kirin voittajana maaliin. Aikani oli vajaat kolme minuuttia parempi kuin viime vuonna, jolloin sijoituin toiseksi. Loppusuoralla tavoitin puolipiikkiä juosseen Terhin, ja ylitimme maaliviivan käsikädessä. Kuinka söpöä :)

Yyterin piikin lähtö tapahtui tietenkin Yyteristä klo. 11.00.
Yyterin piikin kuvat otti Teppo Lanne, ellei toisin mainita.
Nakkilan teräsmies Ari Vihavainen.
Naisten sarjan voittaja Paula Nurmi.
Jarmo Lahtinen.
Ismo Koponen ja Pauli Mustonen.
 Puolipiikin (11km) lähtö Preiviikin urheilukentältä klo. 11.30.
Kuva: Jaakko Maimonen
Terhi.
Jouko Mahlamäki ylhäisessä yksinäisyydessään.
 Mika Jalo voitti puolipiikin miesten sarjan.
"Oota!" :)

Tulokset

Miehet 22km
1. Jarno Maimonen Teivo Stay 1.19.55
2. Jouko Mahlamäki Ahola Team 1.20.03
3. Mikko Jalonen Pori 1.33.19

M40 22km
1. Vesa-Pekka Kuusela KanSu 1.27.17
2. Juha Vihervaara Pori 1.30.31
3. Ari Vihavainen Marathonko 1.31.25

M50 22km
1. Simo Kotomäki 1.35.08
2. Reijo Rajahalme Häjyt 1.35.57
3. Mauri Ojala Nakkila 1.36.55

Naiset 22km
1. Paula Nurmi NaVire 1.36.17
2. Anna Leino Teivo Stay 1.48.13
3. Katri Salo Pori 1.52.51

N40 22km
1. Päivi Mäkelä Liikuttava 1.45.14
2. Arja Virtanen Ahola Team 1.50.52
3. Teija Tuulensuu Pomarkku 1.52.40

Miehet 11km
1. Mika Jalo KorRy 43.22
2. Lauri Junnila NoNo 44.56
3. Jarno Stenroos PoTa 45.23

Naiset 11km
1. Mirva Asp APK-marato 50.00
2. Terhi Halonen Teivo Stay 50.22
3. Milla Tainio EuRaiku 55.32Eilen Tampereen Pellavantorilla julkistettiin Valon kehrä-taideteos ystäväni Verden musiikin tahdissa. Väkeä oli kokoontunut Tampellan alueelle ihan kiitettävästi.

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onnittelut molemmille hyvistä juoksuista! IhQ-juttu tulla käsi kädessä maaliin :).

Juhana kirjoitti...

Onnea Jarno! Oot tainnut jokusen kerran Yyterissäkin olla kiertämässä. Mitkäs on juoksu-uran tavoitteet ja milloin nähdään maradebyytti?

moguli kirjoitti...

Kiitoksia! Joo, oli ihquu ja fantsuu, lol :P

Tää ny on tämmöstä kuntoliikuntaa hyväl huumoril tää mun lenkkeilyharrrastus. Pidetään ittemme terveenä ja hyväs kondikses, niin jaksaa paremmin niin arkee ku pyhääkin. Mikäli pysyn täs tulevat viikot terveenä ja muutenkin ehjänä (kop! kop!), niin debyyttimara koittaa lähiaikoina. Kattoo sit sen jälkeen mitä ens keväänä keksis.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Mogu!
Tavoite ei voi olla kuin selvästi alle 2.40. Mutta kuinka paljon, niin se pitää sitten arvioida itte...

T. Otterbuu x 3

Anonyymi kirjoitti...

Tavoite on tietysti alle 2:40 kun tuo oli maratonvauhtinen harjoitus ! Tätä projektia seurataankin mielenkiinnolla ...

t: Veterano