maanantai 2. elokuuta 2010

Loman loppurypistys

Loman päätti pikainen vierailu Oulun suunnalla. Matkalla pohjoiseen poikkesimme Honkajoen Honkahölkässä. Kilpailu on vajaat 7 kilometriä pitkä, ja sopi hyvin perjantai-illan kovaksi harjoitukseksi. No, taisipa se olla koko viikon ainoa kova treeni, kun viimeinen lomaviikko on kulunut lähinnä salaojaurakan parissa huhkiessa. Työpäivät venyivät kaivuuhommissa kymmentuntisiksi, joten turha oli enää iltasella lähteä toiselle lenkille.

No, kuten jo mainitsin, niin perjantaina juostiin tosi tuoreena hölkkää. Ennakkoon arvelin Joni Hulkon ja Tommi Karran karkaavan muilta heti kättelyssä. Niinhän siinä sitten kävikin. Itse en meinannut päästä lähdössä liikkeelle ollenkaan. Liekö lapiohommat ja pitkähkö ajomatka jäykistäneet paikat. Vaikka vedin ekat parisataa metriä aivan täpöillä, edessäni oli sakkia kuin Ässien maalilla. Kilsan kohdilla oli kuitenkin noussut jo kolmanneksi, Hulkon ja Karran karatessa edessäni.

Kiristelin toisen kilsan huimaan aikaan 3.11, ja sain Karran kiinni. Kentän kohdilla käännyttiin metsään ja pururadalle. Purtsi oli melko pehmeä, ja vauhti putosi 3.30:een ja päällekin. Lompoteltiin Tommin kanssa aina neljään-viiteen kilsaan, ja sitten hän kyllästyi vähäpuheiseen seuraani. Hulkkoahan emme olleet nähneet sitten alun... Paikkakunnalla asuva Hulkko vitsaili lähtöviivalla tietävänsä reitin oikopolut. Noinkohan...

Tommin karattua meikäläiseltä ponnistelin ihan urakalla pitääkseni rasitustason mahdollisimman korkealla. Vikan kilsan maantiepätkän pistelin niin kovaa kuin pääsin, mutta silti Karra sai nyhdettyä eroa meikäläiseen kokonaiset 17 sekuntia.

Maalissa viime vuoden tuloksia tutkiessamme saimme todeta juosseemme kohtuullisen kovaa... Tapahtuma oli muuten kaikkinensa mainio. Täytyypä vielä kehua grillimakkaran hinnankin (euro/nakki) olleen enemmän kuin kohdillaan!

Miehet 6.9km
1. Joni Hulkko Teuva 22.40
2. Tommi Karra TeivS 23.17 +37
3. Jarno Maimonen TeivS 23.34 +54

Tulokset

En aivan kerinnyt maaliin ennen sadetta... Kuvat: Terhi

Seinäjoella vietetyn yön jälkeen matkamme jatkui kohti pohjoista. Haapajärvi osui hyvin reitille, ja sielläpä juostiin juuri sopivasti Kuusaan maraton, puolikas ja varttimara. Perjantaiehtoon kovan rypistyksen päälle ei kannattanut enää täpöllä juosta, joten tasavauhtinen harjoitus kävi viikonlopun toiseksi treeniksi paremmin kuin hyvin. Tarkoitus oli hilppasta puolikas sykkeitä seuraten ns. tv-treeninä. Lämpötila oli +20 ja ilmassa leijui sateen uhka.

Eka varttimaran mittainen kierros hölköteltiin verkkaisesti. Alussa sykkeeni olivat 145 paikkeilla, ja vauhti inan alle neljän. Kierroksen lopulla sykkeet kohosivat lähelle 150:tä, ja vauhti kiihtyi myötätuulen avittamana 3.45:n haminoille. Yllätyksekseni tulin ekalta kiekalta toisena. Edelläni kiri vain yksi varttimaran juoksija.

Hälyttivät palkintojenjakoon kesken pullakahvien... Naama on kuin muikulla.

Toisella kiekalla pyrin säilyttämään hyvän vireeni mahdollisimman pitkään. Se onnistuikin yllättävän helposti. Liekö vuoristoloman vaikutus vielä jengoillaan. Viimeinen vitonen oli myötätuulivoittoinen. Kulkuni ollessa edelleen loistava päätin nostaa vauhdin TV-kovan tasolle. Vitonen tulikin kaikkinensa 3.30 vauhtia, ja puolikkaan loppuaikani oli maalissa 1.18.09. Ihan ookoo treeni.

Tapahtuma oli historiansa 16. ja järjestelyt toimivat esimerkillisesti. Mitäpä mieltä olette puolikkaan 25 euron osallistumismaksusta? Ei paha, varsinkin kun siihen kuuluu tulospalvelun lisäksi huolto, sauna, mitali ja runsas lämmin ruoka kisan päälle. Kuusaalle isot kiitokset!

Miehet 21.1km
1. Jarno Maimonen TeivS 1.18.09
2. Sauli Päivärinta Nivala 1.23.02
3. Antti Leinonen Helsinki 1.23.08

Tulokset

4 kommenttia:

jaha kirjoitti...

Onhittelut!
Hyvin näyttää kulkevan.
Etape Bohjanmaa jäi siis kaks päiväseks. Mielenkiinnolla odotin, että mistä tuo puuttuva 14km pätkä muodostuisi.

moguli kirjoitti...

Tattis! Joo ei pidä liikaa ahnehtia... Toisilla on kuulemma lomat vasta alussa... Hiemanko kade :)

gnothi seauton kirjoitti...

Hyvin kulkee, onnittelut!

moguli kirjoitti...

Kiitos!