torstai 5. elokuuta 2010

Pirkkalan yöhölkkä

Viimeiset Pirkkalaiset kutsuivat minut Pirkkalan yöhölkkään. Viime kesänä Pirkkalan keikka jäi väliin pm-kisoissa sattuneen takareiteni revähdyksen vuoksi. Nyt olikin vaihteeksi oiva sauma korjata vuoden takainen kisan missaus ja ottaa miehestä kunnolla mittaa yöhölkän kumpuilevalla reitillä. Päivällä taivaalta oli tullut jo kaikenmoista, nyrkinkokoisista rakeista (vuf!) lähtien. Meinasi se lähtöviivalla vettäkin vähän ripsauttaa, mutta suurimman säähaasteen tapahtumalle loi myrskytuuli!

Yöhölkkä kasvaa tapahtumana vuosi vuodelta. Kuvat: Terhi

Piiitkässä ilmoittautumisjonossa näkyi tuttu hahmo. Jankan junahan se siinä! Vaihdettiin kuulumiset, ja lupasin odottaa häntä alkuverkalle. Tuttuja ja ystäviä oli paikalla kuitenkin sen verran paljon, että tempauduin kuin varkain Ebron völjyyn verkalle ja Vesa unohtui lähtöpaikalle. Sori ;) Metsä vilisi Venlojen voittajia, maailmanmestareita, summuita kovan luokan lunastajia. Odotettavissa oli kova otatus...

Ekan kiekan jälkeen.

Tsaari höpisi juttujaan sen verran pitkään, että lähtöviivalla meinasi tulla jo vilu. Lopulta päästiin matkaan. Alussa vauhti tuntui verkkaiselta, mutta maltoin mieleni, ja seurailin silmä kovana tilannetta. Ensimmäisellä reilun vitosen mittaisella kiekalla Joni Saarikoski hoiti suurimmat vetohommat, muiden (Huovila, Karra, Erojärvi ja mä) seuratessa häntä sulassa sovussa.

Toiselle kierrokselle lähdettäessä Eris säntäsi kärkeen sekoittamaan pakkaa. Huovila putosi hetkessä, joten mitaleita oli jakamassa enää neljä heeboa. Vesan veto alkoi hiipumaan seiskan kieppeillä. Itellä oli virtaa koivissa, ja koitin lisätä vauhtia ylämäkiin. Vähitellen Saarikoski joutui antautumaan, ja Erojärvikin killui jojon päässä. Kierroksen loppupuolen purtsipätkällä juoksimmekin Karran kanssa kaksin, Vesan tullessa pari askelta jäljessämme.

Niinhän siinä taas kävi, että Tommi karkasi minulta loistavalla alamäkijuoksutekniikallaan, ja kiri helppoon voittoon. Viimeinen kilsa tultiin kyllä nappi laudassa. Vaikka Karra teki edessä eroa, niin Erojärvi hiillosti aivan selkäni takana. Sain kuin sainkin pidettyä Vesan takanani, ja ylitin maaliviivan toisena ajassa 36.39. Karra voitti sadan metrin erolla 36.25, Erojärven ollessa kolmas 36.47.

Tommi Karra ottaa loppukiriä.
Maimosen loppukiri jää irvistykseksi.

Kilpailu oli tosi hieno, ja varsinkin toisen kierroksen taistelu toi itselleni suurta tyydytystä. Siinä oli jotain kaivattua mies-miestä vastaan asetelmaa, mitä harvemmin pääsee tässä laajuudessa (viisi ukkoo) näissä maisemissa kokemaan. Kaikkinensa tapahtuman järjestelyt toimivat erinomaisesti, leppoisaa tunnelmaa unohtamatta. Erityismaininta upeasti harkitusta palkinnosta: lahjakortti Cittariin on aina käytännöllinen ja tarpeellinen. Kiitokset vielä VimPoille kutsusta ja mainiosta kisasta! Ensi vuonna nähdään!

Marjo Niittynen voitti naisten sarjan.

Miehet 10,57 km
1. Karra Tommi TeivS 36.25
2. Maimonen Jarno TeivS 36.39 +14
3. Erojärvi Vesa TuWe 36.47 +22
4. Saarikoski Joni YK-V 36.55 +30
5. Huovila Jarkko TP 38.03 +1.38

Naiset 5,459 km
1. Niittynen Marjo TeivS 21.24
2. Niittynen Miia KooVee 22.41 +1.17
3. Niemi Venla 23.06 +1.42
4. Munukka Ellu TP 23.20 +1.56
5. Kyrölä Sonja TP 24.23 +2.59

Naiset 40 5,459 km
1. Papunen Kaja 22.34
2. Toivonen Sirra PirHi 23.01 +27

Tulokset
5 kommenttia:

jaha kirjoitti...

Komeita kuvia!
Ei tässä lajissa näköjään irvistelemättä pärjää. Jotku harjoittelee tätä jo kuvassa #2. ;)

moguli kirjoitti...

Joo, komeat kuvat ovat Terhin ottamia.

Ilmeellä mennään jo alusta lähtien. Mä irvistän jo valmiiksi, jos joku onneton sattuis ruuhkassa polkemaan kipeille akilleksilleni...

Lähtökiihdytykseni oli taas kuin hidastetusta filmistä, jolloin eteeni kerkesi pieniä miehiä. Olisin toki voinut kopsaista kyynärpäilläni, mutta pieniähän ei saa sorsia :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuloksista ei löytynyt P.Itävuota. Ilmeisesti paikalla oli joku alter rego, sillä luulin nähneeni kaverin lähdössä.
Onko Mogulilla tietoa...

t. Katsomon suunnistusfani

gnothi seauton kirjoitti...

Kovaa on taas kulkenut, onnittelut!

moguli kirjoitti...

Itävuosta: Onpa omituinen kysymys... Ilmeisesti Pekka ei ole ollut ruoka-aikana kotona ja soppa on jäähtynyt. Jos Pekka luet tämän, niin soitappa kotiin :)

GS: Kiitos! Onhan se palkitsevaa, kun joskus kulkee :)