sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Nakkila

Tänäpä karattiin Nakkilas Nahkiaisjuoksuu. Matkana virallisesti mitattu maantiekymppi. Lähtöviivalla näkyi nuoria kolleja, Sundellin Tommia ja kumppaneita. Arvelin, että kaverit katoavat veteraanilta heti lähdössä horisonttiin. Toisin kuitenkin kävi.

Sundell veti ekan tonnin noin 3.25. Olin toki jo hieman jäänyt kärkikaksikosta, mutta ei tuo vauhti ny niin kovaa ollut. Toka kilsa itellä 3.27 ja ero pysyi kuta kuinkin samana. Nakkilan keskustasta kun lähdettiin sivummalle, niin ero venähti hetkessä reilusti. Sundell kertoikin kisan jälkeen kiristäneensä vauhtia.

Loppukirin tynkää. Kuva: Nakkilan Vire

Vajaan seiskan kohdalla reitillä oli täyskäännös. Siinä kohdin ja sen jälkeen pystyi seuraamaan vastaanjuoksevien kasvoilta vireystiloja ja kellottamaan eroja. Sundell tuli kevein askelin kärjessä. Seuraava kaveri oli jäänyt hänestä kymmenisen sekuntia. Ite olin tästä sitten puolisen minsaa perässä. Takanani seuraavat olivat selvästi jääneet.

Moilanen huuteli jossain kohtaa, että kärjessä juossut Sundell oli riisunut kilpailunumeronsa. Saavutinkin pian kävelevän Tommin. Vatsa oli kuulemma tehnyt tepposensa. Yritin kiristellä omaa vauhtiani vielä viimeisillä kilsoilla, mutta uusi kärkimies Juuso Hakala karkasi tavoittamattomiin. Loppuaikani oli 35.21 ja sijoitus toinen. Hakalalle tuli takkiin 50 sekkaa. Viime vuonna juoksin voittoajaksi tasan 34.00, joten eipä tämänpäiväisellä kuuhun mennä. Berliiniin kuitenkin viikon päästä :)

Oma vire oli hyvä ja jalatkin pysyivät ehjänä. Olosuhteet olivat vuodenaikaan nähden melko optimaaliset - +12 astetta lämmintä ja kevyt tuulenhenkäys. Järjestelyt pelasivat tuttuun tapaan erinomaisesti! Ensi vuonna uusiksi.

TuloksetPekingin olympialaisissa maratonilla Suomea edustanut Francis Kirwa voitti Myrskylässä juostun Lassen hölkän puolimaratonin hyvällä ajalla 1.06.48. Jukka Keskisalo oli toinen ajalla 1.08.54. Lassen hölkän reitti on mäkinen ja kulkee pitkin hiekkateitä ja sisältää myös pururataosuuksia. Tasaisella maantiereitillä ja optimaalisissa olosuhteissa loppuajoista saattaisi pudota minuutti jos toinenkin.

Tulokset

Ei kommentteja: