lauantai 9. heinäkuuta 2011

Linnahölkkä

Linnahölkän reitti kierteli Vanajavettä. Kuvat: Jaana Karra

Enpä ole koskaan juossut kisaa yhtä omituisessa säässä kuin Hämeenlinnassa perjantai-iltana. Alkuverkan aikana lämpötilat huitelivat hellelukemia, ja tyydyinkin äärimmäisen minimaaliseen verryttelyyn: pari kilsaa hölkkää ja muutama tosi lyhyt aukaisu. Ei näin vanhan parane hikoiluttaa kaikkia nesteitä ulos ennen kisaa :) Juuri ennen lähtölaukausta taivaalta alkoi tulla isoja pisaroita, jotka sateen kestäessä yhä vain kasvoivat kooltaan. Lopulta niskaan tippui sellaisia räiskäleitä ettei ole tosikaan. Puistomaisen reitin varteen jopa kinostui pientä loskanpaskaa, joten kait se jotain sulavaa raekuuroa sitten oli. Säähän oli muutenkin aivan pakahduttava. Lämpöä +28 astetta ja ukkosta ilmassa. Sade toki tiputti lämpötilaa huomattavasti, niin kauan kuin sitä kesti... Rankin sade loppui jossain kolmen-neljän kilsan kohdilla.

Päivän ohjelmassa oli siis Hämeenlinnan Linnahölkkä. Tapahtuma oli tuttu vuosien takaa, jolloin juoksin matkan aikaan 38 ja osia. Tuolloinkin tein paluuta telakalta. Tämän päivän tavoitteena oli alittaa tuo aika, ja mahdollisesti juosta jopa alle 37.30.


Matkaan lähdettiin rauhallisesti. Ensimmäiset kilometrit kärkiporukka suorastaan käveli kymmeniä metrejä edelläni, eli ihmeen kauan säilyi näköyhteys. Eipä siellä lopulta kukaan hirveän kovaa juossutkaan. Matkan edetessä jäin kärkiletkan ja takaatulevien väliin yksinään juoksemaan.

Ensimmäisellä puolikkaalla tavoitin pari kärkiporukasta pudonnutta kaveria, ja yhden selkä keikkui edessäni noin 50 metrin päässä kilometritolkulla. Sain hänet lopulta kiinni kasin kohdalla ja eiku saman tien ohitse. Vaikkei mulla vauhti lopussa pudonnut, niin jostain tää jampasteri sai uusia voimia, piristyi ja kiri loppusuoralla ohitseni. No, mä olin kyllä tuossa vaiheessa ihan simat, kun olin nojannut rajoittimeen viimeiset viisi kilometriä. Eli ei löytynyt kiriä ja jäin tuloksissa sijalle seitsemän. Loppuaika 37.06 sentään oli ihan positiivinen yllätys. Tavoite alittui!

Keron Jaska voitti noin ajalla 33.20 ja R5:kin vieraillut Tuomas Kaihlavirta oli toinen. Jaskan mukaan Tuomas tehnyt suurimman osan matkaa vetotöitä. Naisissa voittoon juoksi Ida Rintala Nokialta. Mainittakoot vielä, että Linnahölkän reitti pituudeltaan tasan kymmenen kilometriä (oma Garmini näytti 9.98 km) ja kierteli todella hienoissa maisemissa Hämeenlinnan keskustassa. Alusta on pääasiassa puistomaista hiekkatietä, ja varsin nopeaa sellaista. Mainio kisa siis!

Minimaalinen loppuverkka oli yksi kilometriä. Jälkihikeä pukkasi vielä kotimatkallakin...

Naisten kisan palkintojenjako.

Miehet 10km:
1) Jaakko Kero TuUl 33.26
2) Tuomas Kaihlavirta HH-2000 34.35
3) Aki Niemi Pälkäneen Luja 35.34
4) Tommi Karra Teivo Stayers 36.14
5) Mikko Heikkilä Karuttan Karpaasit 36.18
6) Vesa-Matti Seppälä 36.57,
7) Jarno Maimonen Teivo Stayers 37.06

Naiset 10km:
1) Ida Rintala Nokian Urh. 42.03
2) Anu Ossberg Team Rahola 44.13
3) Terhi Halonen Teivo Stayers 45.11

Tulokset

2 kommenttia:

gnothi seauton kirjoitti...

Onnittelut hyvästä suorituksesta!

moguli kirjoitti...

Kiitos! Pienin askelin kohti Berliiniä.