torstai 15. marraskuuta 2007

Kaksi askelta eteen ja yksi taakse

Kuten yleensä vammojen kuntoutuksen yhteydessä sitä varoo kuntoutettavaa kohtaa sen verran että joku muu paikka rasittuu puolestaan liikaa. Näin kävi mullekin, surprise (ei ja ei, seinä ei hajoa). Operoitu jalka on leikkauksen jälkeen toiminut niin hyvin kuin voisi olettaakin. Toki pohkeen ympärysmitta on edelleen noin kaksi ja puoli senttiä toista jalkaa kaposempi mutta kyllä se siitä vahvistuu. Tuota puolieroa olen sitten kompensoinut terveellä jalalla sillä seurauksella että kipeytin isovarpaan koukistaja- sekä tibialis posterior-lihakset aina tulehdusasteelle saakka. Hoitona siihen ens alkuun on ollut tulehduskipulääkekuuri sekä siirtyminen korvaavien pariin. No, viikon juoksutauko (lääkärihän määräsi kaksi) on nyt lusittu ja pari lenkkiäkin on jo alla. Tuntuma on että ärhäkkäin tulehdus lienee ainakin toistaiseksi (kop ja kop!) tainnutettu mutta maltilla (siis millä?!? tuohan kuulostaa jo kirosanalta..) pitää edetä. Tänään taas Teivoon yhteislenkille, vaihteeksi juosten :)

Ameriikka: Mårten Boström juoksi viime lauantaina kymmenenneksi Utahissa. Maastokymppi kulki ennen varsinaisia ensi maanantaina käytäviä NCAA:n mestiksiä ajassa 30:40.

Nippon: bongasin netistä vaihteeksi mielenkiintoisen sivuston. Joku kääntää japanilaisia juoksu-uutisia englanniksi.

Se on Kanada: kahdesti olympialaisissa (2000 & 2004) neljänneksi juossut brittimaratoonari Jon Brown vaihtaa edustusoikeutensa Kanadan passin alle kun tukea ei enää tule Brittien urheiluliitolta..

From down under: 17-vuotias austalialainen Ryan Gregson löi Craig Mottramin alle parikymppisten sekä luonnollisesti myös alle 18-vuotiaiden Australian ennätyksen 3000 metrillä. Uusi rekordi kirjataan luvuin 8.01:26.

Juoksublogeja on päivitelty myös muualla. Miika Takala on avannut omansa kuten myös Jari Hemmilä. Riku Marttisen tie on sydäntäraastavasti edelleen kivinen, tsemppiä!

Kestävyysjuoksua ja balettia

1 kommentti:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Niin, vaikka kirosanalta joskus kuulostaakin niin malttia, malttia...

Mulla on kuntopyörä mäkiohjelmineen taas kovassa käytössä kun tuo pohje hiukan vaivasi viikko sitten kovavauhtisessa juoksussa. Ajattelin juoksutossuja sovittaa jalkaan vasta ensi viikolla...

-gs