tiistai 22. kesäkuuta 2010

Vihdoinkin normiviikko

Turistaan ny sitten paremman puutteessa omista reeneistä. Tässäpä viime viikon hölköttelyä...

Ma 14.6. Treeni: 12km

Ehtoolla satoi taas. Ei auttanut, lenkille oli silti mentävä. Kiersin rantoja myöden Edenille ja sieltä vielä Sarpatin kautta Nokian keskustaan. Ilma oli tosiaan happirikas. Sade lakkasi puolen tunnin lompottelun jälkeen. Lentsu alkoi olemaan voitettu kanta. Toki kurkkua vielä kutitti, mutta limantulo oli sentään loppunut. Lämpöä oli noin +15 astetta.

Ti 15.6. Treenit: ap. 9km, ip. 12km, sis. 10km TV

Kävin heittämässä aamunlenkin Kaupin urheilupuistossa. Kovin olivat hiljaisia aamuiset lenkkipolut. Ketään ei tullut vastaan. Vire oli hyvä.

Iltapäivä vierähti Ikeassa ja kun viimein jaksoin lenkille, oli kello jo yli kahdeksan. No, siihen mennessä sadekin oli jo loppunut, joten ihan hyvä vaan.

Mika piipahti vilkaisemassa kellarin tilannetta. Samalla reissulla hoitui iltalenkkikin. Tarkoituksena oli juosta tasavauhtista vähintään se kymppi. Suuntasimme jälleen kerran kohti Sorvaa. Menomatka kesti 19.37 ja paluu 19.48. Takastulomatkalla koitin kinnata vauhtia kovemmaksi, mutta silti tuloksena oli positive split.

Lämpötila öbaut +11 astetta ja taivas sadepilvistä rakoileva. Vire oli aamuiseen tapaan hyvä.

Ke 16.6. Treeni: 24km

Melkein nukuin päivän viimeisessä palaverissa. No, ei auttanut jäädä tiimitilan soffalle makoilemaan, vaan oli painuttava maantielle. Juoksin siis töistä kotiin. Alkumatka oli melkoista raahautumista. Pinnistelin pitääkseni sykkeet aisoissa, joten vauhti oli ihan matelua.

Ilma oli +15 astetta lämmin. Suuta alkoi kuivamaan jo puolessa matkaa. Havahduin toivomaan pienoista kesäsadettakin, mutta onneksi heräsin tähän päivään. Eikä sitä sadettakaan ilokseni tullut. Puolitoista tuntia lompoteltuani vire oli ylimmillään. Viimeinen vartti meni sitten väsymyksen puolelle. Hyvä rasvanpolttolenkki.

To 17.6. Treenit: ap. 8km, ip. 10km

Aamulenkillä ekat kymmenen minsaa kinkkasin kuin Pete muinoin Tirreniassa. Vasen pohje suli kuitenkin hieman matkan edetessä ja pystyin lopulta hiipimään kahdeksan kilsan aamulenkin Kaupin maisemissa. Vastaantulijoita oli yksi lenkkeilijä ja yksi puiden kerääjä. Lisäksi havaitsin ihmetyksekseni variksen ja naakan muurahaispesän kimpussa. Varislintujen jääkaappi?

Ehtoolla suunnistimme Koukun latupohjille. Kellarin eristeiden repiminen lämmitti sen verran lihaksia, että meno oli vaihteeksi kevyttä. Poissa oli myös aamuinen kankeus. Vasen akilles ja pohje toki jäykistelivät valitettavan tuttuun tapaan. Koukulla tuli kolme iloista sauvakävelijää vastaan. Ilta oli kaunis ja lämpöä +14 astetta.

Pe 18.6. Treeni: 9km

Ysin iltalenkura. Tuuli puhalteli reippaasti. Vire semivaikea.

La 19.6. Treenit: ap. 9km, ip. 14km, sis. 29min TV-kova

Aamulla ysin kiepaisu jäykin jaloin. Vastaan tuli jopa muutama muukin juoksija. Päivä sujahti isukin kanssa kellaria purkaessa.

Iltapäivällä alkoi tihkuttamaan vettä juuri silloin kun piti suunnata tiestölle. Kipitin tutulle Taivalkunnantielle kiskomaan TV-kovaa. Kintut olivat verkassa oikealla lailla löysät. Tiesin tänään kulkevan.

Lähdin höyryämään TV-kovaa alamäkeen. Aiemmissa kovissa olen kääntynyt takastulomatkalle Karhunperseenahteen alla. Nyt jatkoin matkaa vielä parisen sataa metriä jyrkkää ylämäkeä kiiveten. Ja eiku takas.

Paluumatkalla Nokiaa kohti juostessa hengitys kumma kyllä pelasi vieläkin ja jalat takoivat asfalttia hyvällä rytmillä. Alun perin tarkoitukseni oli juosta TV-kovaa yhteensä noin 25 minuuttia. Vire oli kuitenkin todella hyvä, joten jatkoin vielä viimeisen nyppylän laelle ennen silmien eteen aukeavia peltoja. Tällöin sain harjoitukselle mittaa 29 minuuttia. Menomatkalla keskisyke oli 167 ja palatessa 173.

Su 20.6. Treeni: 27km

Maisemanvaihtoa. Lähdimme Terhin kanssa vaihteeksi juoksemaan Lamminpään ulkoilureiteille. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä noin +17 astetta.

Nakuttelin aluksi kohti Julkujärveä. Vire oli ihan hyvä, eikä vasen pohjekaan ahdistanut. Julkkarilta käännyin kohti Koukun majaa. Hiekkakuopalta laskeutuessa huomasin Koukulle vievän latupohjan kulkevan soista sähkölinjan pohjaa. Sen verran märältä näytti, että kurvasin suosiolla toiselle tielle. Tää hevosten polkema reitti päätyi lopulta Julkujärven pohjavedenottamoon. Eiku takaisin hiekkakuopalle ja sieltä uusi suunta Puuvuorelle. Sinne asti en koskaan päässyt, kun aikani poluilla harhailtuani putkahdin lopulta Pinsiöntielle.

Päätin palata takaisin Julkkarin majalle ja lompottaa sieltä takaisin Lamminpäähän. Majalla eksyneen näköisinä pyörinyt pyöräilevä pariskunta kyseli tietä Koukun majalle. Kerroin suunnan ja millaista maastoa siellä oli odotettavissa. "Sitten otetaan pyörät kantoon", tokaisi nainen kuultuaan vetisestä reitistä. No, sinnepäin he sitten reippaina porhalsivat.

Lamminpäähän saapuessani kello oli käynyt vasta kaksi tuntia, joten juoksin sakkolenkiksi Lamminpään hautausmaan kertaalleen ympäri ja kurkkasin vielä Ylägrillin tarjonnan. Teivoon palatessa mittari kertoi kilsoja kertyneen 27.

4 kommenttia:

gnothi seauton kirjoitti...

Hyvän näköistä settiä! Milloin viivalle?

moguli kirjoitti...

Kattoo ny. Kiimasen savulenkki oli joskus suunnitelmissa, mutta jäänee tällä kertaa väliin. Siellä on sen verran mäkinen reitti, että huonokuntoinen vain entisestään masentuis... Muutenhan tapahtuma on vallan mainio! Yksi suosikeistani!

Viivalle viimeistään Pori Jazz-hölkässä lauantaina 24.7. Sinne vaan muutkin mukaan! Tsääs-ehtoon kruunaa Massive Attack...

Juhana kirjoitti...

Onko Jazz hölkässä vielä sama reitti kuin silloin muinoin? Ja sieltä sai Jazzeille pääsylippuja..

moguli kirjoitti...

Reitti on vuosien saatossa vaihdellut, riippuen vähän siitä miten kulku festivaalialueella on ollut mahdollista. Viimeiset viisi vuotta reitti on kuitenkin ollut suurin piirtein sama. Epäilenpä, että reitti on eri kuin tarkoittamasi "silloin muinoin" :)

Osallistumismaksuun ei kuulu pääsylippua, mutta yleensä arvonnassa on ollut jonkin verran festivaalilippuja jaossa. Tervetuloa!