sunnuntai 15. elokuuta 2010

Z


Ajoimme Ouluun Terhin siskon Virpin häihin. Onnea vielä Virpille ja Antille! Olipa mukavat ja viihtyisät häät! Samalla reissulla tuli tilaisuus juosta puolikasta Kempeleessä. Ilma oli kuin päivän morsian: kaunis ja aurinkoinen. Lämpöäkin piisasi jo lähtöhetkellä reilusti yli hellerajan. Liekö sittemmin kivunnut yli +30 asteen...


Kun kerran olin ennakkoon ilmoittautunut puolikkaalle, niin sille starttasin, vaikka olishan sitä voinut tässä säässä sen lyhkäsemmänkin juosta. Jo muutama sata metriä juostuamme erkanin muusta juoksijaporukasta, vaikken mielestäni lähtenyt mitenkään erityisen kovaa liikkeelle. Eka kilsa sujahti aikaan 3.21. Hieman liian kovaa tuumasin, mutta toisaalta voihan ranteessani roikkunut Garmini näyttää väärinkin... Toinen kilsa meni samoihin, ja kolmas. Silloin tuumasin jo himpun verran kauemmin, että mitä faarttia tässä poljetaan. Toisaalta vire oli hyvä, niin mikäs siinä oli myötätuuleen lasketellessa.


Vitosen ohitin ajassa 16.41 ja kympin 33.38. Tossujen läpsytykset takanani olivat ajat sitten vaienneet. Edessä ajava poliisi kikkaili huvikseen moottoripyörällään. Eksyipä hän kerran väärälle reitillekin. Itse seurasin tiukasti kalkkiviivaa... Juoksijoiden sijaan ohittelin huoltopaikkoja. Ainut oma pullo oli kympin jälkeisessä huoltopisteessä. Sain sen helposti, ja muutama kulaus vettä virkisti kummasti. Loput vedet kippasin niskaani.

Noin 11 kilsan jälkeen alkoi vastatuuliosuus. Kilsavauhdit tippuivat reilusti, ja alkoi kait se hellekin tehdä tehtävänsä. Tavoitteeni oli ylläpitää jonkinmoista juoksuvauhtia. Tylsyyshän siellä kerkesi mielialaan iskemään, kun tuuli puhalteli vastaan, ja hyvä loppuaika karkasi joka askeleella ulottumattomiin. Loppumatkasta jouduin piipahtamaan puskan puolellakin. Eipä siitä sen enempää.

Voitin puolikkaan lopulta ajalla 1.15.54. Ei tuolla kuuhun mennä, mutta muuten ihan ookoo juoksu tuossa säässä. Kempeleen Z-maraton on tapahtumana mainio. Ennakkoon ilmoittautuneet saivat runsaan varustekassin, missä taisi tulla melkein osallistumismaksun verran tavaraa mukana... Reitti oli hyvin merkattu ja melko tasainen alikulkuja lukuunottamatta. Tasaisemmankin reitin näihin maisemiin saa, esimerkiksi Tyrnävän suuntaan... Tuulelle tai helteelle ei mikään järjestäjä mahda mitään, joten sen kanssa on vain tultava toimeen :) Kaiken kaikkiaan oiva juoksujuhla.


Naisten kympin voitti Elina Lindgren. Hän sai osalle matkaa kovan vastuksen Pauliina Kanervosta, mutta Kanervo tuupertui SM-maastojen tapaan ja kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Lindgrenin loppukauden suunnitelmiin kuluu ainakin puolimaraton Oulussa, sekä uran ensimmäinen täyden matkan kokeilu SM-maratonilla Joutsenossa.

Miehet 21.1km
1. Jarno Maimonen TeivoStay 1.15.54,7
2. Jouni Holappa HAUKIPU 1.22.23,2 +6.28,5
3. Feodorit Suopela TerTe 1.28.55,2 +13.00,5

M40 21.1km
1. Petri Huhtala ONMKYU 1.23.11,7

Naiset 10km
1. Elina Lindgren OP 36.33,7
2. Liisa Kainiemi OTC 39.02,1 +2.28,4
3. Katja Tikkanen OULU 43.44,8 +7.11,1
4. Terhi Halonen TeivoStay 44.26,2 +7.52,5
5. Tuuli Rinne Ylöjärvi 48.35,5 +12.01,8

Tulokset

4 kommenttia:

Salamanteri kirjoitti...

Kuntokäyräsi näyttää selkeästi koilliseen. Hieno aika tuossa kelissä.

gnothi seauton kirjoitti...

Äijä on iskussa, onnea! Viileämmässä kulkee sitten alle 1.10!

moguli kirjoitti...

Tattista vaan! 1.10 on sen verran kova aika, etten usko siihen kykenevän vielä tänä syksynä. Ehkä alle 1.15 tai sinpäi :)

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkinä Mogulille:
1.10 ON ALLE 1,15... Heh! Joo... Vitsillä sisään.

Tapio Hankavaara