maanantai 1. elokuuta 2011

Veteraanien SM-kisat

N35 5000 m palkintojenjako. Kuva: Ritva Patomäki.

Veteraanien yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut järjestettiin Mikkelissä 29. - 31.7.2011. Kisoihin oli ilmoittautunut vajaat 900 urheilijaa. Kisoissa vallitsi kaikin puolin hieno tunnelma sekä suorituspaikoilla että kisakatsomossa. Tunnelman puolesta kyseessä olivat vanhan hyvän ajan urheilukisat: ei urheiltu liian tiukkapipoisesti hampaat irvessä, mutta silti oman vuoron tullessa tai lähdön tapahtuessa jokainen teki suorituksensa täysillä. Vaikka kisat olivat kokoluokaltaan suuret, ja lajisuorituksia oli paljon, järjestelyt toimivat hienosti ja aikataulu piti kutinsa joka päivä.

Kisojen kovimmat tulokset nähtiin naisten kestävyysmatkoilla. IF Länkenin Leena Puotiniemi juoksi lauantaina, erittäin kovan harjoitusviikon päätteeksi, elämänsä ensimmäisen rataviitosen aikaan 17.12,12 voittaen luonnollisestikin sarjansa naiset 35 vuotta. Sunnuntaina Puotiniemi juoksi toisen mestaruuden 10 000 metrillä. Voittoaika 34.54,57 on naisten kymppitonnin kauden kotimainen kärkiaika. Kisayleisö eli hienosti Leenan juoksuissa mukana kannustaen juoksijatarta koko matkan. Puotiniemen tasoisen kestävyysjuoksijan osallistuminen veteraanien Suomen mestaruuskisoihin oli herättänyt kummastusta joissakin urheilupiireissä, mutta Leena kertoi osallistuvansa erilaisiin kisoihin mielellään, varsinkin, kun tällä kertaa kisat sattuivat lähelle perheen kesänviettopaikkaa.