perjantai 4. toukokuuta 2012

Annukka oli ylivoimainen naisten sarjassa

Annemari Sandell voitti Pudasjärvellä ensimmäisen mestaruutensa SM-maastojen naisten sarjassa. Kaikkihan toki muistavat, että vuonna 1977 syntynyt Annukka oli nuorissa lyömätön jo vuodesta 1989 lähtien. Pudasjärvellä 17-vuotias Annukka jätti taakseen mm. samana kesänä EM-maratonilla kuudenneksi ja seitsemänneksi sijoittuneet Ritva Melenderin (os. Lemettinen) ja Kirsi Mattilan (os. Rauta). Seuraavana vuonna Annukka voittikin kultaa nuorten MM-maastoissa. Oli se vaan käsittämättömän kova juoksija tuo Annukka!!! 18-vuotiaissa pojissa nähtiin Samuli Vasalan ylivoima.

Osa 7.

Osa 8.

2 kommenttia:

Z kirjoitti...

Toi Samulin juoksu oli mun mielestä noiden SM-maastojen ehdoton kohokohta. Muistan, kun katoin sitä reitin varressa. Aivan tajutonta raastoa. Se puhkui menmään kuin vauhkoontunut härkä, täynnä kestoa olevaa alkuvoimaa. Harmi, ettei sitä tuossa tv-lähetyksessä näytetty enempää. Samuli veti noin 25 sek. kovempaa kuin Ylihärsilä vanhemmissa pojissa (kesällä Ylihärsilä 1500m 3.44) ja jätti Jussi Virtasta omassa sarjassa 50 sek. Ja Virtanen juoksi kesällä vitosen 14.41. Ei siis ihme, että kesällä Samuli juoksi 18-vuotiaiden SE:n vitosella, 14.17. Väitän, että tuo Pudasjärven kisa oli kaikkien aikojen kovin raasto tuossa ikäsarjassa. Vuotta myöhemminhän sarjajako muutui 17-, 19- ja 22-vuotiaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelisin että juuri tuossa kisassa Virtasen Jussilla oli joku jalkavaiva takana. Jussi roikkui hyvin Samulin mukana kunnes isä-Lerru kannusti huutamalla: "älä ajattele sitä kipeää jalkaa". Silloin Samppa nykäisi.