tiistai 14. toukokuuta 2013

Veteraanien SM-maastot

Veteraanien SM-maastot

Lauantaina juostiin veteraanien SM-maastot Vantaan Hakunilassa. Rata oli melkein sama kuin vuoden 1995 SM-maastoissa, mitä nyt lähtö tapahtui hiekkakentän sijaan urheilukentältä ja takalenkin mäet, yhtä lukuunottamatta, oli korvattu nurmikolla. Reitti oli erittäin juostava ja voisipa sanoa, että profiililtaan ja alustaltaan sopivan rankka. Alusta oli haastava epätasaisen nurmikon vuoksi, mutta sellaista sen maastojuoksun pitääkin olla!

Alkuverkka radan katselmoinnin parissa JaHan ja Keemin kanssa. Ilma oli lämmin, joten mitään pitkiä aukivetoja ei kannattanut tehdä. Pinkaisin kolme noin 80 metristä tossut jalassa ja pari vähän lyhyempää kisatossuilla. Vire oli alkuun pehmeä johtuen pitkästä päivästä, mutta startin lähetessä terävöidyin.

Lähtösuora oli melko pitkä, mutta kapeni kentän päässä. Panostin nopeaan lähtöön. Vedin melkein täysillä ja pääsin kuin pääsinkin kärkiryhmässä ensimmäiseen kaarteeseen. Kukas muukaan johtoon puski kuin takavuosien kova jyrä Marko Kotila. Hänen kanssaan vedettiin eka kilsa 3.10. Noin 1.5 kilometrin kohdalla olevaan pahempaan nousuun Kotila taisi nyykähtää, kun ei enää rinnalle tullut. Rahkosen Jukka sen sijaan säntäsi keulaan ja vei ekan kiekan väliajan nimiinsä.

Jukan kanssa vaihdeltiin kärkipaikkaa aina viidennelle kilsalle asti. Silloin takaa pyyhälsi ohi ikinuori Lauttakylän orhi Jouko Mahlamäki. Joken kiihdytys kierroksen alkupuolen pienempään mäkeen oli riittävä ja putosin kelkasta. Rahkonen sentään sinnitteli Joken mukana aina maaliviivoituksella asti. Ite taistelin viimeisen kilsan silmät sumussa, mutta jouduin silti päästämään ohitseni Ilari Ahokkaan. Kalle Kulmala ja Vaitsa sentäs jäivät taakse, vaikka lähelle pääsivätkin :) Olin starttimme neljäs ja sarjani kolmas ajalla 19.47. Joukkuekisasta tuli vielä hopeeta JaHan ja Keemin kanssa. Eipä ole vähään aikaan näin ahtaalle joutunutkaan. Keuhkot oli illallakin vielä ihan raakaa lihaa.

Hemmetin hieno kisa kaikkine taisteluineen. Kannustus oli kovaa ja kiitokset siitä kaikille!

Tulokset

Ei kommentteja: