sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Pm-10000m

Tänään juostiin Hämeen pm-10000m Tampereen Hervannassa. Olin mukana.

Olen viimeksi juossut ratakymppiä vuonna 1998. Tuolloin Karstulan pohjoismaisella kympillä aikaa kului 32.31,15. Olin sinä vuonna ihan hyvässä tikissä. Muun muassa Karhu-viestin 11km avauspätkä kulki 34.55 ja tv-aikaa tuli urkkaruudussa Hännisen Peten pykäämässä viestikatsauksessa. Karstulan kisaan pääsin mukaan kun soitin Vainion Martille. Hän myös laski mun kierrokset. Vauhti oli vain mulle turhan kovaa. Janne Holmén ja kumppanit työnsivät kympin pitkälle alle puolen tunnin. Sehän tarkoitti sitä, että vaikka ite juoksin ekan kolmosen 9.06, niin kärki oli tulla jo kiekalla ohi. Loppu oli tuskaa ja Raittilan Anssin kanssa möngittiin jälkimmäistä vitosta liki 17 minsaa.

No, paluuta ratakympille 15 vuoden tauon jälkeen päätin tänään juhlistaa kaivamalla naftaliinista Jukka Toivolan juoksutallin edustusasun. Lila Reebokin ultrakevyt verryttelyasu on säilyttänyt tyylikkään värinsä, mutta gumminauhat olivat kulahtaneet löysiksi.


Tänään Herwoodissa Lasse Suonpää veti ekan kilsan 3.13. Meinas tuntua itelle turhan kiireiseltä vauhdilta, mutta sitkeilin seitsemän juoksijan kärkiryhmän viimeisenä. Meno tasaantui odotetusti ja omaan juoksuun löytyi rentous. Jossain nelosen kohdalla kärjessä tuli erimielisyyksiä vetovuoroista. Jotta kisa ei menisi ihan kävelyksi suikkasin sisäradan kautta kärkeen vauhtia pitämään. Siinä sitä sitten saikin olla ihan rauhassa aina viimeiselle kierrokselle saakka. Ei paljo apuja tullut! Vaitsan penteleskin vaan nautti peesistä ja meni lopussa ohi :) No, miksen sitten juossut kovempaa? Siinäpä se. Ei pystyny!

Loppuaikani oli 32.36,54 ja sijoitus kolmas. Aikaan olen ihan tyytyväinen. Mieltä jäi hieman kaihertamaan, josko vimosen päälle kisaan valmistautumalla olis mahkut A-luokkaan (32.10,00) ja ensi vuoden Kalevalaisiin. Kestävyysjuoksujen päävalmentaja Tommy Ekblom vasta peräänkuulutti kansallisen juoksun tason nostoa. Olisihan siinäkin eräänlainen tason nosto, jos Kalevan kisojen kympin viivalla olisi enemmän juoksijoita, vaikkakin nuorten ja vetreiden sijaan koukkupolvisia veteraani-ikäisiä :)

Haka-Riskun perheelle isot kiitokset lapsemme Ailan peräänkatsomisesta kisan aikana! Ilman apuja emme olisi Terhin kanssa päässeet yhtä aikaa viivalle. Sää oli happirikas. Ennen ja jälkeen kisan satoi, mutta onneksi ei kisan aikana. +15.

Data: 3.13/3.15/3.15/3.13/3.16/3.17/3.16/3.16/3.17/3.13

Ei kommentteja: