lauantai 16. marraskuuta 2013

Aktia cup

Terhi halusi juosta Aktiassa, joten lähdettiin reissuun umpioon. Itellä on nyt alla kaksi viikkoa kovempaa treeniä, eikä mitään hinkuja ruveta kisoihin erikseen keventelemään, joten tänään juoksin harjoitusten rasittamin jäsenin.

Sää oli vuodenaikaan nähden aivan optimaalinen. +10 lämpöastetta, pilvetön taivas ja sopivasti avittava tuulenvire. Vantaalla väkeä oli mukana kuin pipoa. Mannermaan Harria kun kisan jälkeen jututin, niin hänen mukaansa noin 500 juoksijaa tuli maaliin. Ennätysmäärä!

Lähtöviivalla höpötin Saava- Peten kanssa alkavan kisan vauhdeista. Itellä ei ollut oikein käsitystä omasta kunnosta, kunhan loppuaika olis vähintään 35-alkuinen. Saava sen sijaan lateli taas tuttua legendaansa. Oli kuulemma hakemassa alle 37 minsan loppuaikaa. Bullshittia sanoin ma. Kovempaa juoksee!

Lähtölaukaus ja laukalle. Ekan puolen kilsaa juoksin Peten kanssa rinta rinnan. Jossain vaiheessa kaveri vaihtui Peltoniemen Ossiin PoJusta. Kilsaan saavuttiin ajassa 3.09. Alamäkee, tiesin, mutta silti raikas alkuvauhti yllätti. Seuraava kilsa 3.19 ja väkeä alkoi lappaa ohitse. Siinä meni Hulkkoa, Talvensaarta jne. Pakko oli silti himmata, sillä en uskonut olevani ihan niin hyvässä iskussa. Kolmessa-neljässä kilsassa Ossikin karkasi ja jäin yksinään juoksemaan.

Kääntöpaikalla Hosio huusi väliajakseni 16.45, mikä pitikin kutinsa. Paluumatkalla vastaantullutta Minna Haka-Riskun vetämää mieskolonnaa komensin auttamaan naista mäessä, mutta kuulemma oli peesi kelvannut vetohommia paremmin. Häpeäisivät ruojat :)

Takastulomatka oli pääasiassa sivuvastaiseen. Kilsat seiskasta ysiin meni lähinnä sinnivaihteella, mutta vimoseen kilsaan sain sopivasti tsemppiä päälle, vaikka kyseessä on ylämäkipätkä. Ossin selkää en hirveästi saanut kiinni, mutta uskoisin, että jonkin verran. Anyway, loppuaika 34.17 yllätti positiivisessa mielessä. En uskonut aivan noin hyvään aikaan, sillä Aktia cup oli mulle täysin testiluonteinen kisa. Monitoroin jopa sykkeet, mitä harvemmin kisoissa teen. No, nyt on lähtötaso tsekattu ja tästä on hyvä alkaa rakentamaan kuntoa kohti talven hallikisoja sekä kevään...

Minnan siskolle Sannalle suuret kiitokset lapsemme Ailan kaitsemisesta juoksun aikana. Näin me Terhin kanssa pääsimme kumpainenkin kuntoamme testaamaan. Kiitokset myös Peten vaimolle Liisulle, Raaka-Arskalle, Larsille ja Pertille kannustuksesta matkan varrella!

Data: 10km=34.17 3.09/3.19/3.24/3.21/3.32/3.32/3.30/3.26/3.32/3.30

Muutama Larsin mun kameralla ottama foto.

Kääkällä nousee polvi :)

Minnan ylivoimaa!

Kärki meni tänään kovaa!

Terhi!

Pasi!

Heini Hartikainen oli naisten kakkonen.

2 kommenttia:

Teemu Planting kirjoitti...

Vähän yksin jouduit vääntämään. Meillä oli Saavan ja Minnan porukoissa hyvin juoksuseuraa. Saava on Saava, tiesin minäkin ettei se missään 37min kunnossa viivalle edes lähtis.

moguli kirjoitti...

Olihan siinä selkiä riittävästi tarjolla, mutta kun ei pysty eikä kykene :) Btw. hieno blogisi sai yhden seuraajan lisää.