sunnuntai 14. lokakuuta 2007

Pinsiö

Käytiin juoksemassa tuossa nurkan takana Hämeenkyrössä Pinsiön hölkkä. Ilmat oli kyllä melko kalseat, +3 astetta ja vettä vihmoi niskaan kuin Kaurismäen elokuvassa. Ei silti auttanut napinat ja pukkarissa vetkuilut, melkein lähdöstä myöhästymisen seurauksella, vaan baanalle oli mentävä. Niin, mentävä? Ei kyä maar asian laita oli niin että nyt sai viimein juosta!

Pinsiön hölkän reitti on noin 7.2 kilometrin mittainen soratiekiekka hämäläisessä maalaismiljöössä. Alussa porukoilla oli sen verran kiirettä että olin likimain viimeinen. Tänä vuonna huimaan kuntoon päässeestä Saarijärven Sarista juoksin ohitse jossain puolen kilsan kohdilla ja siitä lähtien saikin napsia selkiä kiinni, tietenkin poislukien kärkijoukko, joka viiletti jo kilsassa puoli minuuttia karussa. Sykkeet huiteli 180 mutta ei haittaa, ei se pumppu ole ennenkään tielle jättänyt :)

Parissa kilsassa sain seuramme ikihongan, Rouhiaisen Jaskan kines ja jatkoimme matkaa porukassa. Kärkijoukko; Karran Tommi, Rintalan Mika, Välimäen Markus ja Luhtalan Ebro oli jo puolessavälin karannut silmänkantamattomiin. Maalissa kuulin että Tommi oli kait juossut yhdellä kengällä jonkun matkaa, eikä ollut liiemmin kerinnyt sitoa kengännauhoja popon löytymisen jälkeenkään, joten sukka oli maalissa sen vuoksi "hieman" musta.

Lenkuran lopussa oli pari tiukkaa lyhyttä nyppylää jotka yritin kingetä näillä keuhkoilla sen minkä kykenin ja sain ikämies Jaskaa hieman jäämään. Maalissa meille kuitenkin saatiin sama aika vaikka eroa nähdäkseni oli sen kymmenen sekkaa. Ehkä jouduin taas järjestäjien junailemaan aikapoimuun, jossa jonkun juoksijan loppuajasta häviää osia, tai sitten syvyysnäköni harhautti minua? Tommi siis voitti ajalla 24.24, itse olin kilpasarjan kuudes 27.34 (surkeeta, 2002 juoksin 24.08). Hölkkäsarjassa olisin ollut palkinnoilla mutta en edelleenkään ymmärrä hölkkäsarjassa palkitsemista.. Eipä ollut kaukana jäljessäni naisten nopein, kävelyn huippulupaus Karoliina Kaasalainen 28.26.

Jep, paljon on tehtävää mutta onneksi paikat antaa ainakin toistaiseksi myöten reenata joten eiköhän tästä päästä tolopilleen.

Tulokset



Jussi juoksi hienosti uudeksi puolikkaan enkakseen 63.24 maantiejuoksun MM-kisoissa Udinessa, onnea! Lornah Kiplagat juoksi puolestaan uuden ME:n!

San Josessa juostiin myös kovatasoinen puolikas. Ondara McDonald voitti ajalla 61.11. Muuan Khalid Khannouchi juoksi 65.04, Ramadanin jälkeen...

Karhun kanssa katseita vaihtanut Mårten Boström sijoittui 22. maastojuoksussa Indianassa, Måren joukkuetoveri Lopez Lomong voitti kisan. Pari viikkoa sitten Måre oli kymmenes Minnesotassa, Lomongin viedessä potin silloinkin.

Vantaallakin nylkättiin.. Laakson Lompottajia vilahti tuloksissa, hyvä!

Viikon huvittavin juttu oli kyllä se että entinen Meksikon presidenttiehdokas huijasi Berliinin maralla, ettäs kehtas. Hän oli oikaissut "hieman" reitiltä ja saapui maaliin ajassa 2.41, joka olisi tuonut voiton 55-sarjassa. Valokuvissa mies saapuu maaliin lämpöisessä säässä rentoon tuulipukuun sonnustautuneena ilman hikipisaraa.. Jälkikäteen väliajoista voitiin huomata tyypin kulkeneen välillä 15 kilometriä noin 21 minuuttiin, ei huono?

Entinen Porin Tarmon nelosen Suomen mestari Karpin Mikko on kirjoittanut 700-sivuisen romaanin Väinämöisen vyö, cool.

2 kommenttia:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Kovaa olet mennyt - onnittelut! Ja hieno on tuo Utriaisen uusi rekordi!

-gs

moguli kirjoitti...

Nooh, lähinnä säälittävää raahautumista.. Jussin menossa puolestaan on lennokkuutta!