keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

MM-maastot Suomeen?

Puolan Bydgoszczin MM-maastot ovat jo ovella. Palaan tulevan viikonlopun kisoihin piakkoin. Sitä ennen tämmöstä höpinää.

Athletics Weeklyn mukaan MM-maastoille on näinä päivinä todella haasteellista löytää maastojuoksusta kiinnostuneita isäntiä. Mm. vuoden 2013 kisaisännyyttä on hakenut vain yksi maa, Bahrain. MM-maastojen kisaisännyyden vetovoiman puute ei ole uusi asia. Parin vuoden takaisia skaboja haki vain yksi paikkakunta, Edinburgh. Ne olivat mainiot kisat ne :) IAAF on tästä tylsyydestä vetänyt omat johtopäätöksensä ja päättänyt ensi vuonna Huelvassa juostavien MM-maastojen jälkeen siirtyä joka toinen vuosi käytäviin arvokisoihin.

Tässäpä olisi meille suomalaisille mainio sauma näyttää muulle maailmalle maastojuoksun mallia. MM-maastoissa ei ole suomalaisia viime vuosina hirveästi näkynyt. Poikkeuksena on tietenkin Annugga. On vedottu kustannuksiin, juoksijoiden kiinnostumattomuuteen ja milloin mihinkin. Jolleivat kotimaiset juoksijat pääse ulkomaille kisoihin, niin tuodaan kisat tänne! Olosuhteetkaan eivät voi paljoa Puolasta pahentua... Ho, hoi SUL! Ei muuta kuin papereita sisään...

Seuramme entisen puheenjohtajan suuri unelma oli Teivossa käytävät kansainväliset maastojuoksukisat. Suunnitelmaa testattiin parina vuonna järjestämällä hieman pienimuotoisemmat Teivo-maastot. Kisa ei herättänyt rahapalkinnoista huolimatta suurtakaan mielenkiintoa. Mitä tästä on ajateltava? Ihmismassat seuraavat mieluummin ravaavia hevosia kuin ihmisiä ja juoksijat rutisevat mieluummin rahapalkinnoista kuin tavoittelevat niitä. Hautalan Villellä oli helppo tilipäivä.

Muistanpa toisenkin lennokkaan maastojuoksukisaidean. Kaverini Heka heitti joskus ilmoille ajatuksen Tampereen Hämeenpuistossa käytävästä juoksukisasta. Aamulehdessä on talven mittaan kovastikin haikailtu Hämeenpuistoon uudenlaista, tai edes jonkinlaista toimintaa. Puistossa ei nykyisellään tapahdu juurikaan mitään. Rillinki odottaa teltassaan ties kuinka monetta vuotta kaivattua remonttiaan ja puiston eteläisen osan puutkin on jo kertaalleen kaadettu. Vuoden vilkkain puistotapahtuma lienee aloittavien opiskelijoiden yrjönhajuiset fuksiaiset. No, mikä tahansa häppeninki lyö kyllä tuollaisen rietastelun, mikseipä siis Näsinkalliota ylös kinkeävät juoksija-urhot!

Turkulaisten hekumoidessa Beckhamin, Oravan ja vajoavan Myllysillan vähintäänkin epämääräisessä loisteessa, pitää tamperelaisten saada omat MM-maastonsa :D

Sonia O'Sullivan blogs about the Australian World XC
Haile Gebrselassie Interview with Amby Burfoot
Keeping Kenya's runners on track

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei!

Anonyymi kirjoitti...

Hakanen kommentoi?

Miika Takala kirjoitti...

Tykkää!!