sunnuntai 12. joulukuuta 2010

EM-maastot 2010

EM-maastot ovat käynnissä Portugalin Albufeirassa... Jälkilähetys kisoista TV2:ssa kello 17.40 - 18.50.

Naiset 19

Brittitytöt jatkoivat viime vuosien hyvää menestystään juniorinaisten sarjassa. Top-12:ssa oli nyt viisi brittilikkaa, parhaimpana ylivoimainen voittaja Charlotte Purdue. Purduen voitto ei ollut yllätys, sillä hyviä sijoituksia EM- ja MM-maastoissa on tullut aiempinakin vuosina. Lisäksi hän juoksi kesällä brittien junioriennätyksen ratakympillä 32:36.75, edustaen maataan kyseisellä matkalla myös Kansainyhteisön kisoissa (6.). Saara Nikander oli 30. ja jäi kärjestä yli minuutin. Pohjoismaisista juoksijoista ennätti edelle vain yksi, eli Ruotsin Elin Borglund sijalla 24.

1. PURDUE, Charlotte GBR 12:42
2. TERZIC, Amela SRB 12:59
3. GORECKA, Emelia GBR 13:00
30. NIKANDER, Saara FIN 14:00

Miehet 19

Juniorimiesten ykköseksi juoksi Espanjan Abdelaziz Merzougui. Merzouguita ei ennakkokaavailuissa luettu suurimpiin voittajasuosikkeihin. Olisi varmaankin kannattanut, sillä nuorimies juoksi viime kesänä kuitenkin tonnivitosen 3:44 ja esteet 8:33. Pohjoismaisista juoksijoista suurin suosikki Norjan Sondre Nordstad Moen oli lievä pettymys viidennellä sijallaan. Suomen edustaja Ossi Kekki ei juossut jalan rasitusvamman vuoksi.

1. MERZOUGUI, Abdelaziz ESP 18:07
2. CEROVAC, Nemanja SRB 18:07
3. PINTO, Rui POR 18:09

Naiset 22

Sandra Eriksson lähti ennakkoluulottomasti kärjen vauhtiin mukaan. Lopputuloksena oli hieno sijoitus 6. Mitalisijat karkasivat kuitenkin ajallisesti melko kauas. Turkin Meryem Erdogan oli selkeä voittaja.

1. ERDOGAN, Meryem TUR 20:08
2. JORDÁN, Cristina ESP 20:17
3. PALLANT, Emma GBR 20:28
6. ERIKSSON, Sandra FIN 20:41

Miehet 22

Sarjan viime vuoden kakkonen Hassan Chahdi ja nelonen Florian Carvalho olivat odotetusti tänä vuonna kaksi ensimmäistä. 19-vuotiaiden viime vuoden mestari D'Hoedt oli tänään neljäs. Paras pohjoismaalainen oli kahdeksanneksi juossut Norjan Buraas. St. Moritzin leiriltä tuttu minigolffaaja Mikael Ekvall oli 38.

1. CHAHDI, Hassan FRA 24:11
2. CARVALHO, Florian FRA 24:14
3. NIKOLAYEV, Yegor RUS 24:15

Naiset

Portugalin naisjuoksijat ovat kuuluneet viime vuodet Euroopan ehdottomaan eliittiin. Sinnikäs Jessica Augusto on totuttu näkemään aina kärjen tuntumassa niin hallissa, maastoissa kuin radallakin. Tänään oli sitten vihdoin Auguston vuoro voittaa! Portugalin panos oli muutenkin kova: tuli myös pronssia, ja kärkikymmenikössä oli yhteensä viisi portugalitarta.

1. AUGUSTO, Jessica POR 26:52
2. USLU, Binnaz TUR 26:57
3. FÉLIX, Dulce POR 26:59

Miehet

Jussi Utriainen lähti matkaan rohkeasti. Vajaan kahden kilsan kohdalla hän oli aivan kärjessä! Lallin vetämä kärkijoukko ohitti reilun vitosen väliaikapaikan ajassa 15.01. Tuossa vaiheessa Utriainen taisteli hyvissä asemissa joukon mukana. Puolen matkan jälkeen vauhti kiihtyi ja suuri kärkiporukka venyi jonoksi. Loppusuoran kiritaistelussa Ukrainan Serhiy "maastokuningas" Lebid otti käsittämättömän yhdeksännen maastojuoksun Euroopan mestaruutensa! Jussi oli suomalaisista paras 25. sijalla. Paras pohjoismaalainen oli Tanskan Morten Munkholm kaksi sijaa Utriaisen edellä.

1. LEBID, Serhiy UKR 29:15
2. LAMDASSEM, Ayad ESP 29:18
3. EL KALAI, Youssef POR 29:19
25. UTRIAINEN, Jussi FIN 29:57
43. RÄSÄNEN, Matti FIN 30:42
52. BOSTRÖM, Mårten FIN 31:04
64. HARJAMÄKI, Joonas FIN 32:09