lauantai 16. heinäkuuta 2011

Valkean kaupungin kisat

Kessi jahtaa Nikkeä loppusuoralla. Kuvat ja teksti: Virpi Kultanen
Oulun Pyrinnön Valkean kaupungin kisat toimivat uusitun Raatin stadionin avajaiskisoina. Kestävyysmatkoista ohjelmassa olivat naisten sekä miesten 1500 metriä. Yleisöä oli paikalla kohtuullisesti sateisen sään huomioiden, ja juoksijoita kannustettiin taputuksin pääkatsomon suojista aina etusuoralle tultaessa.

Elina johtaa naisten 1500 metriä.
Naisten 1 500 m ratkesi takasuoralla, kun Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eeva Sajanti otti spurtin ja jätti Oulun Pyrinnön Minna-Maria Kankaan ja Elina Lindgrenin. Sajannin voittoaika oli 4.35,25, kakkoseksi sijoittunen Kankaan aika 4.38,25 ja kolmanneksi tulleen Lindgrenin tulos 4.39,69.

Barefoot running!
Miesten kisassa oli jäniksenä Turun Urheiluliiton Willy Rotich. IK Falkenin Niclas Sandells johti miesten kisaa ihan loppumetreille, mutta aivan maaliviivalla Jukka Keskisalo Joensuun Katajasta ohitti ja voitti täpärästi kahden sadasosasekunnin turvin. Kolmanneksi tuli IK Falkenin Mikael Bergdahl. Voittajan loppuaika oli 3.44,05, ja seuraavat sijat otettin ajoilla 3.44,07 sekä 3.44,96. Janne Ukonmaanaho oli kehunut uutta rataa nopeaksi ja hyväksi, mutta nyt oli jääminen viidenneksi tässä kisassa tuloksella 3.49,88.

Jukka Keskisalo kommentoi pikaisessa haastattelussa kisan jälkeen, että kentässä ei ollut mitään vikaa, mutta että miehet olivat vähän kesäterässä.

Naisten palkintojenjako.

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Sorry vielä että kuvat oli niin heikkolaatuisia! Hyvä että sait niistä kuitenkin edes jotain julkaisukelpoista säädettyä :)

Oli kiva käydä katsomassa kisoja pitkästä aikaa, harmitti kisan järjestäjienkin puolesta vaan tuo kurja sää. Ilmeisesti elokuussa on jotkut tähtikisat Raatissa, joten ehkä silloin uudestaan jos vaan ei ole muuta päällekkäin.

moguli kirjoitti...

Mukavaa, että tykkäsit käydä kisoja katsomassa! Rohkeasti vain kaikki kisakatsomoon: yleisurheilu on hieno laji!

Onnistuit kuvissa vallan hyvin! Ei se kuvien ottaminen aina ole niin helppoa, vaikka radan reunalla olisi kameran kanssa seisonut. Kiitos vielä avusta!

t. T&J