keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Vuodenvaihteen treenit

Harjoitteluni vuodenvaihteessa on ollut taistelua flunssaa ja haastavia säitä vastaan.

Viikko 50

Viikko lähti hyvin käyntiin, mutta jälkikäteen tuumailtuna jo torstain treenin jälkeen simahtaminen ennusti pöpön livahtaneen elimistööni. Kurkku on ollut siitä lähtien romuna. Viikon 50 loppu meni siis harjoituksellisesti harakoille. Surkeiden kelien puolesta tuo ei hirveästi harmita. Ehkä se tilastoflunssa on loppujen lopuksi hyvä sairastaa tässä välissä.

To 15.12. 19km, sis. 10km TV + 3km TV-kova: Täräytimme Terhin kanssa heti aamusta Wolfin matoille. Nokialla ei kerran pysty ulkona liukkauden vuoksi turvallisesti mitään tehokkaampaa tekemään, niin oli tyydyttävä tylsyyteen kuolemisen uhallakin juoksumatolla lampsimiseen.

Ensin kaksi kilsaa verkkaa ja sitten kymmenen kilometriä tasavauhtista. Kyseinen laite erosi työpaikan vastaavasta, joten alku piti ottaa tunnustellen. 4.10 vauhti tuntui sopivalta ja sitä juoksin tasavauhtisen osuuden ekat kolme kilsaa. Sitten kiihdytin seuraavan kolmen kilsan ajaksi noin 4.03:een ja loput tasavauhtisesta juoksin 3.58 vauhtia. Hiki se vaan tuossakin vauhdissa tuli. Muutenkin vire heti aamutuimaan oli vähintäänkin nihkeä.

TV:n jälkeen hipsin pari kilsaa kevyttä ja koitin samalla tankata vettä naamariin. Pullollinen upposi, mutta veikkaan että sitä ennen oli moninkertainen määrä jo tirsunut kropasta ulos. Vielä piti tintata kolme kilsaa kovaa. Arvoin nopeudeksi 16.5 km/h, eli noin 3.40. Juoksu muuttui hetkessä todella mukavantuntuiseksi. Jos TV:n läpsyttäminen oli tylsää, niin kovan kiskominen oli silkkaa nautintoa. Kiihdytin vauhtia vedon loppua kohti aina 17 km/h asti. Päälle verkat ja eiku töihin. Töissä olotilani muuttui äärimmäisen vetämättömäksi ja huonoksi (siis normaalia enemmän...). Ankaralla veden kittaamisella oloni oikeni viimein iltapäivällä. On se Wolf vaan aika sauna. +2 astetta.

Ma: 14km
Ti: 26km
Ke: ap. 7km, ip. 13km
To: 19km, sis. 10km TV + 3km TV-kova
Pe: lepo
La: 9km
Su: lepoViikko 51

Kyllä minä niin mieleni pahoitin tästä sairasviikosta. Siinä meni hukkaan hyvät harjoituspäivät kipeää kurkkua potiessa. Eikä se olo loppuviikostakaan normaali ollut, vaikkakin alkuviikkoa terveempi

Ma: lepo
Ti: lepo
Ke: 30' crosstrainer
To: lepo
Pe: lepo
La: ap. 5km, ip. 5km
Su: ap. 10km, ip. 5kmViikko 52

Kurkkukipuisen viikon lenkkeilyt. Puolikuntoisena jouduin säätämään monta treeniä kevyemmäksi ja lyhyemmäksi kuin oli tarkoitus. Toivottavasti tää tauti ny paranis pian kokonaan veks.

La 31.12. ap. 12km, sis. 5x1.5km/1', ip. 5km: Sen verran olo oli vielä puolikuntoinen, että päätin jättää uudenvuoden juoksut väliin. Turha rääkätä kisaraastolla keuhkoja ja kurkkua romuksi. Kisan sijaan juoksin päivän tehokkaamman harjoituksen Jumppakulman juoksumatolla. Vedin 5x1.5km minuutin palautuksella. Kuusi intervallia olisi ollut optimi, mutta tänään oli pakko tarkkailla kehoa tarkemmalla silmällä. Sykkeet sai hyvin nousemaan aina 175 asti. Vauhtina pidin 3:40 tämän maton mittarin mukaan. -5 astetta.

Iltapäivällä hölkkäsimme Arskalle katsomaan Tour de Skin sprinttejä. Hiihtojen jälkeen mutkan kautta kotiin saunaan.

Ma: ap. 10km, sis. 5km kiihtyvä, ip. 6km
Ti: ap. 10km, ip. 7km
Ke: ap. 7km, ip. 13km, sis. 10km TV
To: ap. 7km, ip. 10km sis. 5xmäkispurtti+5x100m
Pe: lepo
La: ap. 12km, sis. 5x1.5km/1', ip. 5km
Su: 20kmViikko 1

Paluu normaaliin treeniin. Pari reippaampaa treeniä ja pari pidempää siivuu. Oikea päkiä/akkavarvas kiukuttelee, mutta on pysynyt toistaiseksi kurissa.

Su 8.1. 21km: Kappas, täräyttipä se kauniin ilman juuri syntymäpäiväksi! Aamulla lämpömittari näytti -15 astetta pakkasta. Jotenkin sitä kai säikähti yllättävän matalia lukemia, kun pukeuduin lopulta kuin naparetkeilijä. Tosiaan liikaa tuli laitettua päälle. Jo muutaman kilsan hölköttelyn jälkeen selkä oli hiestä märkä. Silloin tuli mieleen, että edessä on piiitkä lenkki. Meinaa äkkiä sitä väsy iskee, kun kroppa lyö kaikki nesteet hikenä ulos.

No, hyvin jaksettiin Mikan ja Jarin kanssa vajaat parituntinen juosta. Väriä lenkkiin toivat Koskenmäessä eksyksissä olleet venäläisrahtarit ja Pyhäjärven rannoilla minulle kajautettu onnittelulaulu :)

Ma: 14km
Ti: 25km
Ke: ap. 5km, ip. 12km
To: ap. 19km, sis. 10km TV + 3km TV-kova, ip. 30' vesijuoksu
Pe: 12km
La: ap. 5km, ip. 14km, sis. 6x1.5km/1'
Su: 21kmViikko 2

Jos edellinen viikko oli meni hyvin, niin tää kulunut viikko on ollut taistelua säitä ja sairauksia vastaan. Keskiviikkona olin väsymyksestä aivan pihalla ja loppuviikosta nuha sekä yskä pakottivat harjoittelun höllentämiseen. Kokonaismäärää pudottivat joidenkin kevyiden lenkkien jättäminen toteutuksesta

Ti 10.1. 20km, sis. 16km TV: Olipa nihkeetä. Juoksin töistä kotiin Pirkkalan kautta. Ohjelmassa oli hilppasta tasavauhtista 16 kilsaa. Pakkasta oli just sen verran vähän, että lumi alkoi mennä nuhjuksi. Vaikka pyörätiet olikin aurattu tosi hyvin, oli matkanteko aikamoista sutimista. Siihen tyhjän potkimiseen ne voimat sitten menikin. Vire oli työpäivän jälkeen aivan hanurista. -6 astetta pakkasta.

Ma: 16km
Ti: 20km, sis. 16km TV
Ke: 7km
To: ap. 7km, ip. 12km, sis. 8km kiihtyvä
Pe: lepo
La: 12km, sis. 5x1.5km/1'
Su: 23kmJarkko Järvenpää satsaa täysillä
Juoksu-uutisia 11.1.
Juoksu-uutisia 16.1.

Ei kommentteja: