tiistai 27. maaliskuuta 2012

Asfaltin kutsu

Vetskujen SM-halleis. Kuva: Terhi

Pariisin maraan on nyt vajaa kolme viikkoa. Viime viikot ovat menneet kisojen ja viimeisten tehokkaampien treenien parissa. Ennen maraa aion osallistua Jyväskylässä käytävien veteraanien MM-hallien maastojuoksuun ja ehkä myös puolimaratonille. Lumet ovat alkaneet sulaa ja paljasta maantietä olen yrittänyt hyödyntää mahdollisimman paljon. Kintut pitäis saada totutettua kovaan alustaan... ilman telakalle juoksemista.

Viikko 10

Tiistain pitkän kiihtyvän lenkin jälkeen seurasi palauttavampi jakso.

Ti 6.3. 32km PrKL. Aurinko nousi oranssina tulipallona Pyhäjärven takaa. Jäätön järvenselkä höyrysi -15 asteen pakkasessa kuin saunojan selkä vilpolassa. Kiireiset työmatka-autoilijat porhalsivat Turuntietä reilua sataa luomatta silmäystäkään viereistä pyörätietä jalkaisin etenevään työmatkalaiseen.

Läksin aamulla seitsemän aikaan juosten kohti työpaikkaa. Pyörätiet olivat Nokian puolella kohtuu hyvässä kunnossa. Pirkkalassa teitä ei kaikesta päätellen ole tämän vuoden puolella aurattu. Se osuus piti ottaa erityisen varovasti. Tässä vaiheessa, jos ylipäätään ikinä, ei halua tapaturman osuvan kohdalleen.

19 kilometrin hölkän jälkeen pääsin perille Hatanpäälle. Vaihdoin pukuhuoneessa vaatteet ja tossut kevyempiin. Olinhan jo edellispäivänä kiikuttanut vaihtovaaterepun valmiiksi töihin. Eiku salille ja matolle.

Tökin mittariin 15 km/h. Ripeähkö rytmi vaati hetken tottumisen. Askeleen alkaessa purra alta karkaavaan mattoon, muuttui meno sangen miellyttäväksi. Kiihdytin vauhtia kolmen kilometrin välein 0.3 km/h. Tällä tavoin pompin paikallani reilut kolme varttia samalla mittarin mukaan 12 kilometriä edeten. Lopussa vauhti oli 16 km/h.

Sain juostua Pitkän Kiihtyvän Lenkin loppuun 12 kilometrin kiihtyvän osuuden, missä vauhti kasvoi 4:00->3:45. Kilometri verkkaa ja sorvin ääreen. Vire oli hyvä, eikä loppukaan mennyt ryytymiseksi. Siinä lienee matolla oma helpottava osuutensa.

Ma: lepo
Ti: 32km PrKL
Ke: 10km
To: ap. 8km, ip. 8km
Pe: lepo
La: ap. 5km, ip. 5km
Su: 15km, sis. 10km kiihtyvä

Viikko 11

Tehopainoitteinen viikko sisälsi tonnien lisäksi pari hyvää kisaa. Lauantain Aktia cupissa käytettiin hitaat solut ja sunnuntain 3000 metrin karstojen poltossa nopeat (ne molemmat).

Ma: 10km
Ti: 12km, sis. 4x1000m/500m
Ke: 16km
To: lepo
Pe: 8km
La: 18km, sis. Aktia cup 10km 33.47
Su: ap. 6km, ip. 9km, sis. vet. SM-hallit 3000m 9.42,12

Viikko 12

No, joo. Ei paras viikko tai kulku, mutta saturainen sentään.

La 24.3. 25km, sis. 20km TV. Maratonvauhdin tapailua 20 kilsan verran. Kait se siihen 3:50 haminoille asettuu. Juoksin aika eläväistä reittiä -ei siis kaikkein tasaisin. Pyörätiet olivat onneksi sulat, vaikka yöllä oli satanut jotain räpäskää. No, Pirkkalassa piti kääntyä takaisin, kun eivät ole vieläkään auranneet pyöräteitä... Sää oli kurja. Satoi vettä sekä räntää. Lämpötila nippa nappa plussan puolella +2.

Data: 20km = 1.15.40

Ehtoolla tunnin lihaskuntosessio Jumppakulmassa.

Ma: 8km
Ti: lepo
Ke: ap. 19km, sis. 3x4km/1km, ip. 8km
To: ap. 8km, ip. 10km
Pe: lepo
La: 25km, sis. 20km TV
Su: 21kmJuoksu-uutisia 15.3.
Juoksu-uutisia 20.3.
Juoksu-uutisia 27.3.
Utriainen viides Venlon puolimaratonilla
Oona Kettunen nauttii harjoitella kovaa
Kenya News: Måren kuulumisia ennen Rotterdamin maratonia

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Menossa Pori-juoksuun? Minkäsmoinen reitti on? Osaakos oudompikin maaliin asti? Onko toi kilpailupaikka säällisen matkan päässä keskustasta?

t.matkajuoksija

moguli kirjoitti...

Kilpailupaikka on maauimalassa. Juna-asemalta sinne on parisen kilsaa. Keskustasta hieman enemmän.

Reitiltä ei voi eksyä. Se on lenkki ja hyvin merkattu. Alusta on pääosin asfalttia, lopussa Katinkurun puistotietä. Tervetuloa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitän! Kisahan oli aivan mainio... ;)