sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Suvi-ilta

Kympin lähtö. Kuvat: Terhi Halonen
Puolikkaan ja maratonin lähtö.Oikea polvi oli kipuillut hieman pahemmin jo viime sunnuntaista lähtien. Buranalla ja keveämmillä päivillä sain sen hieman paremmaksi. Vaikkei kinttu aamulla tuntunutkaan täysin terveeltä, lähdin Vorssan juoksujuhlaan Suvi-illan kympille.

Sää oli lämmin ja tuulta jonkin verran. Olin skipannut aamulenkin polvea säästääkseni. Alkuverkassa lumpion reuna ja alakärki alkoivat kuitenkin tuntumaan. Tiesin silti kykeneväni kympistä selviytymään.

Meitä lähti kuulutuksen mukaan noin 900 sataa kympille. Se on huima määrä! Ensimmäiset sadat metrit oli määrästä huolimatta aika kävelyä. Kärkeen ei pinkonut kamikaze-juoksijoita tai maratonolevinaanolevaisuudessa leijuvia. Liekö Z:n starttaaminen säikyttänyt moisten höntyilyt?

Eka kilsa mentiin rahullisesti suurella kärkiporukalla aikaan 3.28. Sitten Niinistön A-P kyllästyi mateluun ja lähti odotetusti omille teilleen. Vauhti kiihtyi muillakin sen verran, että jouduin antamaan varsinaiseen kärkiryhmään siimaa noin 15 metriä. Toka kilsa oli itelläkin 3.21.

Peltoaukea ylitettiin sivulta puhaltaneen tuulen avittamana ja haastamana. Välillä tuuli puski siis vastaisena ja toisinaan selän puolelta. Pitkän suoran aikana saavutin kärkiryhmästä pudonneen Rouskun ja eikun ohi. Kääntöpaikan jälkeen kärkiryhmässä vauhti näytti entisestään kiihtyvän ja porukka repesi osiin.

Oikeaa polvea oli pistänyt joka askeleella koko matkan, joten juoksu oli melko toispuoleista. Siinä sitä omituista hevosen laukkaa kinkatessani sain kuin sainkin triathleetti Lemmettylän kiinni. Maaliin oli kolmisen kilsaa ja vire kaikkea muuta kuin hyvä. Päätin kokeilla josko saisin Lemmettylän karistettua reippaalla nykäyksellä. Jäihän se, mutta puolen kilsan kuluttua olin puolestani ihan naatti. Kaveri saikin mut viimeisellä kilsalla uudestaan kiinni, eikä mulla ollut enää tuoreita pateja jemmassa. Lemmettylä vei musta kirivoiton. Vika kilsa tultiin kuitenkin ihan hyvällä vauhdilla 3.25.

Nyt polvi on sen verran kipeä, että seuraavaksi on pakko siirtyä korvaavien pariin. Lämpötila oli +22, mutta minusta lämpöä ei ollut liikaa. Ihan sopiva keli.

Data: 10km=35.17 3.28/3.21/3.25/3.25/3.31//3.42/3.32/3.34/3.46/3.25

Ei kommentteja: