sunnuntai 11. elokuuta 2013

Elo-juoksu

Lauantai-iltapäivällä aikomus oli juosta maratonvauhtinen puolikas loppuaikaan 1.16-1.18. Elo-juoksu Ylöjärvellä sopi oivasti kalenteriin ja sinnepä siis. Ekat kilsat joku FMR:n mies painoi karkuun kuin viitapiru. En tiennyt oliko hän puolikkaalla mukana vai lyhyemmällä matkalla. No, meidän kakkosporukka sai karkulaisen kiinni ensimmäisenä juostun 5.9 kilsan kiekan jälkimmäisellä puoliskolla.

Kisan kolmesta kierroksesta kaksi viimeistä olivat 7.6 kilometrin mittaisia. Kun edellä juosseet hyytyivät yksi toisensa jälkeen ajauduin lopulta kilpailun johtoon vaikka yritin vain pitää omaa suunniteltua vauhtia ja rasitustasoa yllä sen kummemmin kroppaa pakottamatta. Siinä sitten tampattiin kärjessä toinen kierros. Takaatulevien askelten kopinan määrä väheni kilsojen mittaan. Yhdet tossuparit sen sijaan roikkuivat mukana kuin takiainen.

Viimeisellä kierroksella vauhti pysyi edelleen siinä suunnitellussa ~3:40. Sykkeet olivat nousseet alun 150:stä jo 160:een ja hieman päällekin. Perskärpänen vain jatkoi peesaamista, eikä tehnyt elettäkään, että voisi välillä vetää. Kyllästyin tähän lopulta 16 kilsan jälkeen ja päätin juosta viimeisen vitosen TV-kovana. Nostin kytkintä. Eipä se kauaa jaksanut pyristellä mukana ja voitin lopulta liki minuutin erolla. Alamäkivoittoinen viimeinen vitonen meni 17.15. Vire oli oikeastaan ihan ok. Vauhtihan ei hirveän kova ollut, mutta näin oli tarkoituskin. +18.

Palkinnoksi sain Suunto Quest sykemittarin. Mittareita on jo nurkat ennestään pullollaan, joten jos joku haluaa tuosta jotain tarjota, niin laittaa viestiä.

Ei kommentteja: