perjantai 9. elokuuta 2013

Pirkkalan hölkkä

Keskiviikkona pinkaistiin Pirkkalan hölkkä. Vain muutama tunti ennen starttia ylitti massiivinen ukkosrintama kaatosateineen Nokian ja varmaan koko muunkin Pirkanmaan. Hölkälle piti kaikesta huolimatta päästä, kun kyseessä on sen verran hyvin järjestetty tapahtuma. 10.6 kilometrin reitti ei ole mitenkään supernopea, mutta haastavan profiilinsa vuoksi mielenkiintoinen. Olen aina tykännyt kilpailla tuolla!

Juostiin porukalla aika pitkät alkuverkat. Vaitsa, JaHa ja Harpatti olivat liekeissä, kuten aina. Meitsillä oli lihakset aika pehmeänoloiset.

Lyhyemmän kilpailun voittanut Martti Siikaluoma tykitti heti lähdössä muilta karkuun. Ite hieman odottelin Järvenpään Jarkon rynnistävän pidemmän matkan juoksevien kärkeen, mutta sielläpä spurttaili ite Vaitsa. JJ oli vissiin lupautunut Anton Kuukalle jänikseksi ekalle kiekalle, eikä sen kummemmin tänään reittiennätyksiä havitellut.

Ensimmäiset kilometrit mentiin aika verkkaiseen. Kaikki tuntuivat säästelevän ylämäissä. Reilun vitosen lenkin jälkimmäinen puolisko on alamäkivoittoinen. Siinä vauhti kasvoi ja porukka harveni. Siikaluoman kurvatessa ylivoimaisena ykkösenä lyhyemmältä lenkiltä maaliin, lähdin JJ kanssa toiselle kierrokselle johtoasemista. Jussi Suna oli jäänyt meistä noin 50 metriä ja Vaitsa ja kumppanit hieman enemmän.

Tämä järjestys lopputuloksissa olisi ollut mieleen :) Kuva: VimPat

Koitin kinnata vauhtia tasaisella pätkällä mahdollisimman kovaksi, sillä tiesin suunnistaja-Sunan olevan ylämäissä mua vahvempi. JJ tsemppasi kiitettävästi ja kellotti eroa taakse. Hyvästä yrityksestäni huolimatta Suna tavoitti meidät mäen laella. Ei siinä auttanut edes reitin kiertäneen Mietaan tapaiset hurmokseen sukkuroinnit.

Alamäkeen nojattaessa Sunan ja JJ:n tekniikka oli omaani paljon parempi ja kaksikko karkasikin ratkaisevasti. Vaikka kellon mukaan viimeiset pari kilsaa ei itellä tullut mitään huippuvauhtia ero kärkikaksikkoon ei kasvanut. JJ kiri kentällä helppoon voittoon. Suna oli kakkonen pari sekkaa JJ:n perässä ja mä kolmas kymmenen sekkaa JJ:lle jääneenä.

Vire oli toisaalta yllättävän hyvä viime päivinä juostuihin kilsoihin nähden, mutta olin luvattoman pehmeä kilpailun lopussa. Viimeiset Pirkkalaiset hoiti järjestelypuolen jälleen kerran vimpan päälle hyvin ja kiitokset vielä kerran siitä ja kaikesta muustakin! Oma aikani oli 36.49, mikä jäi kymmenen sekkaa omasta Pirkkalan enkasta. Vettä satoi välillä vähemmän ja välillä todella kovaa. +18.

Ei kommentteja: