sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pori-juoksu

38. Pori-juoksu saatiin kirmata erittäin keväisissä olosuhteissa. Joskus on tätäkin kisaa juostu kymmenen sentin lumipöperössä, mutta tänään lumesta ei ollut tietoakaan. Ei ainakaan sadan kilsan säteellä!

Alkuverkassa vire oli tosi heikko. Olisko kesäaikaan siirtyminen vaikuttanut, tai sitten koko viikko erilaisine rasituksineen väsytti. Syystä tai toisesta jalat olivat betonia eivätkä auenneet millään. Sekös ärsytti! Muutenkin olin lähdössä kisaan hieman sokkona kuntotilanteestani. Vauhdikkaammat treenit eivät kulje eikä alla ollut kunnollista testijuoksua, mistä ammentaa vertailupohjaa.

Lähtö tapahtui rauhalliseen tapaan. Kenelläkään ei tuntunut olevan hirveitä vetohaluja, joten ensimmäinen kilometri lönköteltiin sopuisasti aikaan 3.22. Toki pientä vastatuulta oli, mutta se ei selitä näin huonohkoa väliaikaa. Keron Jukka alkoi Karhuhallilta kiilaamaan lisää vauhtia. Toinen kilsa päästiin jo alle 3.20. Isohko kärkiporukka alkoi venymään ja repesi lopulta osiin. Keron perässä jatkoivat allekirjoittaneen lisäksi vain Porin Sinfoniettassa neljä kuukautta bassoa soittava saksalaismuusikko Ludwig Schwark. Muut alkoivat jäädä.

Vihdoin päästiin Pinomäentien risteykseen kolmannen kilsan täyttyessä ajassa 3.16. Pinomäentiellä tuuli kääntyi selän puolelle. Pitkämies Kero siitä innostui ja lisäsi vauhtia entisestään. Nyt oli meikämandoliinonkin annettava siimaa. Ero venyi hetkessä kymmeniksi metreiksi. Neljännen kilsan väliaika oli 3.13.

Kaikki pelissä. Kuva: Kuvittelija

Saksan poika alkoi myös pikku hiljaa jäämään Kerosta ja se oli kannaltani hyvä asia. Olipahan selkä tavoiteltavana. Vitonen koitti ajassa 16.30. Katinkurun majalla meno alkoi olla jo melko puuduttavaa ja pisti irvistämään. Pahaksi onneksi paparazzi sattui kohdalle. Vimonen kolmonen juostiin Katinkurun hiekkapohjaista ulkoilureittiä. Siinä on jokunen mäeksi laskettava nousu, muutenhan reitti on pannukakku. Nappasin Ludwigin kiinni. Kaksi kilsaa maaliin ja yritin karistaa berliiniläisbasistia kannoiltani, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kilsa maaliin ja ylämäki. Ludwig iski ja sai muutaman metrin eron. Mäki kääntyi loivaksi alamaaksi. Kaksi askelta ja sain miehen uudestaan kiinni. Loppusuoralla olin kuitenkin niiin tautisen hidas ja jäin kolmanneksi ajalla 29.35.

Loppuaikani parani viime vuodesta parikytä sekkaa, joten ei kai se huono ollut. Viime vuonna juoksuvire oli toisaalta tämän päiväistä huomattavasti parempi ja olin juossut tuolloin treeneissäkin kisavauhtia nopeampia vetoja. Tänä vuonna en ole niitä vielä tehnyt. Ei tällä vieläkään kuuhun mennä, mutta tilanne on odotettua parempi.

Tulokset ja kuvat: 38. Pori-juoksu

Garmin data: Pori-juoksu 8.9km 29.35

Ei kommentteja: