lauantai 3. toukokuuta 2014

Aluemestaruusmaastot

Kävin aamulenkillä toteamassa, että olo sallii Hakkarin SM-maastoreitillä juostaviin aluemestaruusmaastoihin osallistumisen iltapäivällä.

Läksimme siis Lempäälään puolen päivän jälkeen. Matkalla taivaalta vihmoi rännän tynkää, mutta perillä ei tainnut sataa pisaraakaan. Muuten ilma oli koleahko ja tuulinen.

Rannan Vellun suunnittelema reitti on melko tekninen. Jyrkät käännökset ja monet pikkunyppylät rikkovat rytmiä jatkuvasti. Kovia mäkiä ei ole, mutta löytyy reitiltä muutama pitkä ja loivahko ylä- sekä alamäki. Kahden kilsan kierroksen lopussa on myös yks tiukempi nyppylä, mikä noustaan maalialueelle. Muuten reitti on profiililtaan erittäin juostava ja maastoreitiksi nopea. Alusta on kovaa kivituhkaa.

Lähtöviivalla kolea tuuli yltyi kovaksi puhuriksi. Verrytellyt lihakset jäähtyivät nopeasti pikkasen viivästyneen startin vuoksi. Kahdenkytä ukon joukko pinkaisi reitille heti paukusta totutun kovaa. Ite otin lähdön tunnustellen. Kovan juoksun tuntuma oli totaalisen kateissa ja viikon tuskailut nuhan ja muiden hengitystievaivojen kanssa pakottivat lähtemään liikkeelle todella varovaisesti. Jokinen ja kumppanit katosivat jo ekalla kilsalla mutkien taakse piiloon. Oma koneeni lämpeni pikku hiljaa ja aloin napsimaan selkiä kiinni. Hengitys toimi yllättävän hyvin ja annoin vain mennä.

Lähtösuoran jälkeinen alamäki. Hidas ja vanha tulee jälkijoukoissa. Kuva: Terhi
Kisan kuluessa en tiennyt sijoitustani, mutta tilanne alkoi näyttää hyvältä, kun Heittolan ja Brunilan ohitettuani alkoi Mikko Virran selkä lähestyä. Viidennellä kilsalla menoni kuitenkin hyytyi jonkin verran. Virta karkasi ja Hakalan Juusokin puski ohi. En kyennyt vastaamaan ja kymmenen metrin ero säilyi välillämme maaliin asti. Vimosella kilsalla piti vielä kiristellä vauhtiruuvia, kun piristynyt Brunila alkoi viritellä loppukiriään. Kaikeksi onneksi pysyin Brunin edellä maaliin saakka -vaikkakin vain sekunnin verran :)

Loppusuoran raastoa.
Loppuaikani kuudella kilsalla oli 19.57. Sijoitus kolmen piirin (Häme, Satakunta ja Varsinais-Suomi) aluemestaruusmaastoissa oli kuudes. Hämeen piirin juoksijoista olin paras. Ehtihän sitä jo aikamiehen ikään ennen ensimmäistä henkilökohtaista Hämeen piirinmestaruutta. Satakunnasta noita lätkiä on muutamia parin vuosikymmenen takaa... Voittaja-Jokiselle tuli takkiin 1.12 (hän ei varmaan juossut täysillä), joten ensi viikonloppuna juoksen vain veteraanien SM-maastoissa.

Data: Aluemestaruusmaastot 6km 19.57

Alla muutama Terhin ottama kuva:

Ei kommentteja: