sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Hämeen pm-kisat

16.7.


Hämeen pm-kilpailujen ensimmäisenä päivänä juostiin 5000 metriä Ratinassa. Koko päivän oli taivaalta tullut enemmän tai vähemmän rankkoja sadekuuroja. Sama meno jatkui illalla. Alkuverkka juostiin Nyyssösen Juhan ja Vaitsan kanssa auringonpaisteessa, mutta itse kisan aikana alkoi ripsiä vettä.

Vire oli hyvä ja jalat tuntuivat pelittävän. Viivalla oli kahdeksan ukkoa, joista maaliin selvisi kuusi. Ilmoittautuneita oli yhdeksän. Lähtölaukaus ja menoks. Ekoilla sadoilla metreillä keulaan pinkoi joku nuorempi sälli. Hänen vauhtinsa alkoi valitettavasti hiipumaan jo kahden sadan metrin jälkeen, joten pakko oli mennä ite vetämään. Vaitsa puski 600 metrin jälkeen jeesaamaan ja eka kilsa meni hänen nimiinsä. Sitten oli taas mun vuoro halkoa tuulta. Koitin nostaa vauhtia ja onnistuin siinä joten kuten. Takajoukoista ei kuulunut ainakaan kovin äänekästä valitusta. Seuraavat kilsat meni mun komennossa aikoihin 3.11 ja 3.13. Jono harveni ja kolmosessa peesissä roikkui enää Juha. Päästin hänet suosiolla vetämään ja yritin tietenkin ite välillä huokaista.

Viimeisellä parilla kierroksella yritin sit omaa ratkaisua, mutta Juha roikkui mukana kuin takiainen. Loppusuoran auetessa ukko jyräsi yli ja ohi eikä meitsillä ollut kyllä mitään jakoja. Kovempaa en vaan pääse. Loppuaikaani 16.05,89 olen ihan tyytyväinen, kun tavoite oli juosta alle 16.30, mutta kiritappio jäi toki kaivelemaan -kuten pitääkin :) Hyvä kisa ja hauska oli juosta välillä rataakin. +19.

Data: 3.16/3.11/3.13/3.14/3.10

17.7.


Terhi ilmoitti päivällä, että hän juoksee sittenkin illalla tonnifemman, joten siinä samalla varmistui omakin osallistuminen. Ilta oli lämmin lämpötilan ollessa +25 astetta. Samana päivänä alkanut Tammerfest sulki Ratinanniemen, joten tutulle verkkareitille piti suunnistaa vaihtoehtoista tietä. Vire oli aamuista jähmeämpi, mutta onneksi ei mitenkään tönkkö.

Lähtöviivalla oli löytänyt tiensä kymmenestä 1500 metrille ilmoittautuneesta kaiffarista kahdeksan. Vaikka ukot lähtivät kohtuullisen rauhallista vauhtia liikkeelle jäin heistä heti. Vauhti jämähti itellä kolmen minsan kilsavauhtiin ja pysyi siinä maaliin asti. Limitillä mentiin, eikä se oma vauhti paljon hurraa-huutoja aiheuta. Loppuaikani oli 4.31,14 ja sijoitus seitsemäs. Tavoite oli juosta alle 4.30, mutta enpä siihen yltänyt.

Ei kommentteja: