sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kiimasen Savulenkki

Juhannuksen ratoksi osallistuimme legendaariseen Kiimasen Savulenkkiin Saarijärven Lannevedellä. Kilpailu on perinteinen kyläjuoksu lämpimine kotikutoisine tunnelmineen. Reittinä mäkinen hiekkatielenkki ja populaa toista tuhatta! Pääsimme Terhin kanssa molemmat juoksemaan, kun löysimme Takalan Miikan kautta lapsenvahdiksemme Savulenkin aikoinaan voittaneen Timon. Kiitokset järjestelyistä vielä Miikalle ja tietenkin Timolle & kumppaneille!

Viimeistä ylämäkeä. Kuva: Arto Hyytiäinen

Ekalla kilsalla noustaan noin 30 metriä, eli se on todella raskas. Koitin himmailla parhaani mukaan, mutta roikuin silti kärkijoukon hännillä. Kilsaan kului aikaa 3.29. Toisella kilsalla lasketaan reilusti ja se hujahtikin 3.07. Mikael Bergdahl laittoi kärjessä pökköä pesään ja joukko venyi hetkessä nauhaksi. Pian huomasin jääväni koko ajan kutistuvan kärkijoukon hännillä juosseen suunnistaja Simo-Pekka Fincken peesistä noin sijoille kymmenen.

Kolmas ja neljäs kilsa olivat aika mäkisiä ja sen vuoksi väliajat olivat hitaita. Nelosessa Gharbi Sellami ja hiihtäjä Anssi Pentsinen ajoivat kiinni ja ohi. Viides kilsa juostiin pääosin kärrytiellä ja roikuin sen edellämainitun kaksikon peesissä. Kuudennella kilsalla ajauduin kuitenkin kolmikkomme vetojuhdaksi. Ilmeisesti ei kumpikaan halunnut vetää vastatuuleen.

Loppusuoraa. Kuva: Jaakko Nieminen

Tasaisella seitsemännellä kilsalla koitin kiristää vauhtia ja kiskoin sen 3.17. Kiitokseksi siitä alkoi Pentsinen polkemaan kantapäilleni. Pari kertaa menee vahingon piikkiin, mutta kolmannella kerralla oli pakko ärähtää ruma sana. Jo loppui tappituntumalla hölkkääminen. Kasista alkoi loppumatkan ylämäki. Sellami kiipesi mäen ripeimmin ja jouduin antamaan siimaa. Samassa Pentsinenkin piristyi ja lähti Sellamin perään. Vimosen kilsan alamäki ei muuttanut meidän välistä tilannetta, vaikka kirin sen alle kolmen minsan vauhtia -kaksikko jäi tavoittamatta. Olin itselleni hyvällä ajalla 32.43 kylähölkäksi melkoisen kovatasoisessa kilpailussa vasta yhdeksäs.

Loppuverkka Rahkosen Jukan ja Sellamin Gharbin kanssa. Suunniteltiin porukassa Joutsenon SM-maratontaktiikoita... +10 ja sateen uhka.

Data: Kiimasen Savulenkki 10km 32.43

Jyväskylän juhannussää.

2 kommenttia:

Miika Takala kirjoitti...

Mistä suunnasta otit kuvan Jyväskylästä? Kuokkalasta?

moguli kirjoitti...

Kuva on otettu Laajavuoresta harjun suuntaan. Sateenkaari lähtee Taulumäen kirkolta. Kuvausaika noin klo. 23:00.