maanantai 24. heinäkuuta 2006

Pori Tsääs ja uutiset


Löytyhän ne Niken "tukisukat" viimein vahingossa Tampereen Turtolan Intersportista, vaikka Suomen Nikeltä kiistivät Suomeen niitä tilanneensa...


Porissa kipastiin Pori Jazz-hölkkä. Aikas tuskasta oli meno, hyvä ettei henki lähtenyt. Kuuden viikon lenkkeilyllä säälittävää noin 3.30 kilsavauhtia läpitte.. Siis kyllähän terve mies talven reenin jälkeen juoksee kympin puoleen tuntiin, kuten eräs väriläiskä taannoin neuvoi. Puuttuu enää MOT.


Stingiä piti käydä tsiikaas. Hirmuisesti oli väkeä, n. 37 000 kait? Silti kaksi laihaa kestävyysjuoksijaa luikahti parhaille paikoille penkille istumaan, vaikka tultiin paikan päälle just Five Corners Quintetin soittaessa. Tuo suomalaispumppu oli mahtavassa vedossa. Lahjakkaan kannuttaja Teppo Mäkysen takariville saakka paistava soittamisen into oli loistavaa seurattavaa. Saivat houkuteltua auringonkin esiin, kiitos siitä! Sting oli myös vireessä vaikka kriitikot tapansa mukaan yrittävät jälkikäteen latistaa elämystä. "If You Love Somebody Set Them Free/When the World Is Running Down" ja "Roxanne/So Lonely" jamituksineen ja kitarasoolotaisteluineen oli hienoa kuultavaa.. kuten myös "Desert Rose". Eilinen meni Yyterissä. Oli mahtavaa vaihteeksi juosta vedessä Munakarin takaisella matalikolla. Sinne vaan kaikki, siellä riittää baanaa nelisen kilsaa suuntaansa eikä tarvi pelätä lasinsiruja. Veden syvyyden voi valita joko nilkkaan tai vaikka vyötäröön asti ulottuvaksi, rasitusta piisaa..



Mansikat alkavat pikku hiljaa kypsyä täällä Hämeessäkin. Mihis niitä muuallekaan käyttää kuin kesäiseen mansikkakakkuun :)

Kalevalaisia tuli siis huonosti seurattua, mitä ny netistä tuloksia.. Sanna venyi hienosti ennätysajallaan hopealle naisten estejuoksussa ja miesten vastaavalla matkalla Teppo Sakari otti ensimmäisen henk.koht. SM-mitalinsa aikuisten sarjassa. Onnittelut molemmille!

Kalevan kisojen tulokset

Oho, Lehtisen Johanna kävi huomaamatta nykäsemässä 2000m esteiden Suomen ennätykseksi 6.18:09 Hämeen nuorten pm-kisoissa 17.7?

Lueskelin tuossa kahvitunnilla viime päivien lehtiä. Hesarissa hehkutettiin kolopalloilija Ilosta ja verrattiin hänen jaettua 17. sijaansa golfin British Openissa karvapalloilija Niemisen Wimbledonin puolivälieräpaikkaan, jota taas taidettiin aiemmin samaisessa aviisissa verrata suunnilleen olympialaisten vastaavaan sijaan. Kurbls, meinasin imasta sumpit väärään kurkkuun. Olet siis kingi kun sijoutut lajissasi suunnilleen kybän joukkoon, mutta vain silloin kun lajisi on median* mielestä SE oikea. Eikä sillä väliä vaikka lajiasi harrastaa kourallinen ihmisiä tai sekin kourallinen harrastaa sitä porukassa (lätkä tai sähly). Kuinka suuri on juoksijan arvostus kun olet vaikka sijalla 12. olympialaisissa tahi peräti maailmanmestari? Kuka muistaa 1990-> suomalaisjuoksijat EM-, MM- tai olympiakisojen sijojen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ja 9. takana, vaikka laji on maailman kovin? Gummallinen muailma, olet the biggest loser kun taistelet yleisurheilun MM-kisoissa vitosella seitsemänneksi mutta vuosikymmenen suomalainen urheiluteko kun selviät puolivälieriin tenniksessä.. Yhtään väheksymättä Niemisen tai Ilosen työmäärää saavutustensa tavoittamiseksi, voin silti sanoa että kyllä juoksussa samoille sijoille pääsyn olevan moninkerroin haastavampaa, vaikkakin rutkasti aliarvostetumpaa.

* Medialla tarkoitan lähinnä maanlaajuista näkyvyyttä tyyliin YLE, MTV3, Hesari jne. Paikallistasolla oman kylän sankarit poikkeuksetta huomioidaan.. paitsi Aamulehdessä..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

KAAKUN mussutus saa loppua ...

moguli kirjoitti...

Hä, alkaako näkyy naamassa? :)