perjantai 6. heinäkuuta 2007

Pariisi

[Update 07.07.07]

IAAF Kultainen liiga jatkui Pariisin (farssi) GP-kisoilla, tulokset.

Sobolevalla on hurja tahti, viikon sisällä kolme kisaa ja kaikista voitto kotiin huikeilla ajoilla..

N 1500m
1. Yelena Soboleva 3.59:92

Sileällä kolmosella Irlannin Cragg juoksi rohkeasti, joutui taipumaan vasta loppusuoralla..

M 3000m
1. Moses Kipsiro 7.39:02
...
5. Alistair Cragg 7.40:31

Tonttufemmalla Baala kiilasi 300m ennen maalia Webbin eteen mutta jenkki vain sisuuntui siitä ja kuittasi loppusuoralla ohi parantaen samalla omaa ennätystään liki kaksi sekuntia!

M 1500m
1. Alan Webb 3.30:54 oe ja kkk (USA all-time #3)
2. Mehdi Baala 3.31:01

Kolmen tonnin esteissä oli uskomaton sähläys. Kierroslaskija soitti kisaa ylivoimaisesti johtaneelle Koechille kelloa viimeisen kierroksen merkiksi kierrosta liian aikaisin (ei ilmeisesti osannut laskea seitsemään). Koech kiri "väärään" maaliin suvereenissa johdossa mutta sai huomata osan juoksijoista vain jatkavan matkaa. Kierroslaskuhan meni sekaisin jo 3 kiekkaa ennen maalia kun taulussa oli kolmosen sijaan kakkonen. Kun kelloa soitettiin kierros liian aikaisin niin jopa ensimmäinen este maaliviivan jälkeen oli korjattu syrjään kaikkien lähdettyä "viimeiselle" kierrokselle, koska ukkojen oletettiin tulevan maaliin, joten oikealla vikalla kiekalla juostiin ainakin yksi este liian vähän (muitakin esteitä oltiin siirtämässä jo pois radalta). Kaiken kukkuraksi Koech koki saman viime vuonna Ostravassa jolloin Weidlinger juhli voittoaan.. Ei oo todellista.. Sattuu sitä isommissakin kisoissa..

Tirunesh Dibaba

Esteiden maailmanmestari Dorcus Inzikuru on poissa urheilukentiltä seuraavat puoli vuotta sairauden vuoksi.

SM-viestit juostaan Turussa viikonloppuna. Tulokset

Zermattin maraton kiivettiin tänään lauantaina (nousua n. 1600m). Reitistä saa infoa täältä, löytyy niin Google Earth-mallinnukset kuten perinteiset profiilit..

Kuvia kisasta, Vellu kuvassa 7.

Maratonin olympiavoittaja Mizuki Noguchi voitti Sapporon puolimaratonin ajalla 68.22. Mizuki on juossut kyseisen matkan tänä vuonna tammikuussa 68.30 ja toukokuussa 68.54. Tasaista sarjaa siis. Toiseksi Sapporossa juoksi britti Mara Yamauchi parantaen ennätystään 39 sekkaa ajalla 68.45. Catherine Ndereba juoksi vaisuhkosti kymmenenneksi ajalla 71.51. Miesten puolikkaan voitti Kenian 20-vuotias Mekubo Mogusu reittiennätysajalla 59:54!!! Etiopian Assefa Girma tuli toiseksi 61:31.

Yamauchi: "My race plan was to run with Noguchi as far as possible and see how far I could hang on. I managed this until about 10km and her fast pace helped me to road PBs at 5km (15:34) and 10km (31:40). In the second half, I tried to close the gap but she was just too strong. The gap at the end was 23 seconds, the closest I have got to her so far."