maanantai 9. heinäkuuta 2007

Vastamäkeä

[Update 10.7]

Jukka Keskisalon loppukausi vaarassa.
"Minulla oli sama juttu syksyllä 2005 toisessa jalassa. Nyt on vain kuntoutettava jalka terveeksi, sillä lepäämällä vamma ei mene ohi. Viimeksi kesti kolme kuukautta, että jalka oli täysin kivuton", Keskisalo sanoi.

Johanna Lehtinen toipumassa kilpailukuntoon.
"Mielessäni oli jo kokeilla kilpailemista SM-viesteissä, mutta pari viikkoa sitten iskenyt flunssa esti nämä haaveet", kertoi Lehtinen sunnuntaina viestijuoksun SM-kisoissa Turussa.

Maija Oravamäki on onneksi kuntoutunut juoksukuntoon.

Vuorijuoksun EM-kisat kivuttiin Pyreneillä.

Miehet 12.8km, nousua 1570m
1 ARSLAN Ahmet (Tur) 1h 08'39''
2 DE GASPERI Marco (Ita) 1h 08'50''
3 GAIARDO Marco (Ita) 1h 09'09''

Naiset 8.5km, nousua 1010m
1 EVERTSEN Anita (Nor) 51'45''
2 PICHRTOVA Anna (Cze) 52'34''
3 OTTERBU Kirsten Melkevik (Nor) 52'56''

Suomen Urheiluliitto valitsi MM-Osakaan tähän mennessä kisajärjestäjien asettaman A-rajan tai muun SUL:n mielivaltaisesti määrittelemän rajan saavuttaneita urheilijoita. Heidän joukossaan ovat mm. Janne Holmen ja Francis Kirwa.

Tänä vuonna kisoihin saa valita lajissaan A-rajan saavuttaneiden lisäksi yhden B-rajan saavuttaneen. Tätä mahdollisuutta ei tietojeni mukaan sovelleta maratooraneiden kohdalla, vaikka kaikkien muiden lajien kohdalla näin tunnutaan tehtävän.. Esim. "Osakan MM-kilpailuiden A-raja on 69,50. Kumpi tahansa taisteluparista Korpela-Pöyry tämän saavuttaisi, niin varmistaisi samalla kisapaikan myös kilpakumppanilleen."

Hmm, tosiaan maratoonillehan ei ole B-rajaa vaan IAAF:n asettama vaatimustaso on miehillä 2.18:00 ja naisilla 2.42:00. Viime talvena SUL kuitenkin halusi tiukentaa moisia löysiä rajoja seuraavasti: 2.16:00/2.34:00 ja lannisti täten osan potentiaalisista koneeseen pyrkijöistä edes yrittämästä mahdollisuuksien rajoissa olevia 2.18/2.42 alituksia.. No nyt siis näyttää kuitenkin siltä että sinne Osakaan valittaneen mukaan, sormella osoittamatta, mm. heittäjiä löysemmilläkin kriteereillä... En sano että kukaan mahdollisista valituista olisi kisaturisti, mutta aita ei vain ole kaikissa lajeissa yhtä korkealla...

Susanne Wigene avaa kautensa Rooman Kultaisessa Liigassa ensi perjantaina.

Kaksinkertainen esteiden maailmanmestari ja kyseisen matkan ME-mies Saif Saaeed Shaheen ei kykene puolustamaan titteliään Osakassa vaan joutuu skippaamaan MM-kisat polvivamman vuoksi.

Huomenna Lausannen GP-kisat, tulokset. Näkyy myös neloskanavalla telekkarista.. webcast


Tampereen eliittikisojen kolmosen voittaja Kiprono Menjo juoksi Lausannessa vitosen kolmanneksi ajalla 13.12:37, enari on reilun viikon takaa 13.06:69. Vitosen voitti Edwin Soi ajalla 13.10:21.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät linkit jne taas tänäänkin. Jätkä painaa liikaa netissä. Altaaseen vaan MARS!

Anonyymi kirjoitti...

samaa mieltä, eedeniin vaan ja reeniä----