keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Kevytkenkäistä menoa

Olipa pitkästä aikaa nastaa juosta lyhkäsissä lenkkiä. Anonyymille asustetarkkailijalle tiedoksi: olen toki avannut shortsi-kauden jo taannoin Hyde Parkissa. Siellähän kaikki pinkovat, peri-brittiläiseen tapaan, paljain kintuin, oli sää sitten mikä tahansa. Kaiken kaikkiaan vire oli eilen muutenkin aivan loistava. Viime aikoina potemani vasemman pohkeen sitkeä lihastulehduskin tuntui tervehtyneen auringon valon ja lämmön nostaessa lenkkeilijän mielialaa. Ei haitannut edes mopojen ja autojen nostattama hiekkapölykään, mä vaan painoin kuin voittamaton vireeni menemään :)

Sunnuntaina on taas äksöniä maantiellä (tark. oikeastaan koko viikonloppu on tungettu täyteen hölkkiä). Perinteinen Pyynikki juoksu kipaistaan jällen kerran Tampereella. Ennakkoilmoittauneiden joukossa ovat, paluuta vammojen jälkeen tekevä, Tuomas Jokinen ja jenkeistä Suomeen palannut Simo Wannas. Heille tiukan vastuksen antavat Happo Hamberg, Pekka Toivola, Joseph Tanui ja huhujen mukaan myös Silas Sang. Saapa nähdä keitä muita Mansessa kirmaa?

Vasta Etelä-Afrikan leiriltä saapunut Maija Oravamäki starttaa sunnuntain Hampurin maratonille Pekingin olympiaraja 2.37:00 mielessä. Francis Kirwa puolestaan juoksee Padovan maratonilla.

Kenian yleisurheiluliitolla on visainen pähkinä purtavana. Heidän pitäisi tänään, aiemmin ilmoittamansa mukaan, nimetä edustajansa Pekingin olympiamaralle. Jos minä olisin nuijanvarressa, miehistä valittaisiin Lel, Wanjiru ja Cheruiyot. Naisten joukkueen muodostaisivat Ndereba, Kosgei ja Jeptoo. Toki vaikeatahan se varmaan on kun peräti 48 kenialaisia juoksi maran viime vuonna alle 2.10:00, 99 alle 2.12:00 (mm. hallitseva maailmanmestari Luke Kibet 2.10:07)... 200. kenialaisen aika tilastoissa on 2.15:04, eli ties kuinka monta sataa paineli alle 2.20?!?

[Update]
Kenian joukkue on juuri saamani tiedon mukaan Martin Lel, Sammy Wanjiru ja Robert Cheruiyot. Naisissa valinnat menivät seuraavasti: Kuningatar Catherine Ndereba, Salina Kosgei ja raastaja-Martha Komu. Varalle jäivät miehissä hallitseva maailmanmestari Luke Kibet ja William Kipsang. Naisissa varalla on Rita Jeptoo. Oukei, IAAF vahvistaa tiedon, jiihaa!

Verde (feat. Harri Sippola) @ SUNday off - Brunssiklubi Porin Taidemuseossa sunnuntaina 27.04. klo 13-16!

1 kommentti:

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Jep, jotakin magiaa siinä on kun kevään ensimmäisen sortseissa tempaisee...

-gs, sortsilenkki eilen avauksia (4 x 3 min) tehden lauantain puolikasta varten...