keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Muista syödä!

Eilisessä Sportmagasinetissa oli aiheena aina ajankohtainen ja tärkeä: urheilu ja ravitsemus.

Robert Rotkirch (nro. 14) muutti ravitsemustottumuksiaan täksi kaudeksi. Se lieneekin yhtenä vaikuttimena ennätysparannuksiin. Robban valittiin edustamaan Suomea Torinon EM-halleihin (Kuten myös kuvan Mikko Lahtio ja Niclas Sandells).

Urheilijan syömisestä ja juomisesta on puhuttu maailman sivu, mutta pieni kertaus on varmasti paikallaan. Eikä sovi unohtaa sitäkään seikkaa, että yhtenä osana urheilun ammattimaisuuteen kuuluu riittävä paneutuminen ravitsemukseen. - Miksipä tehdä asioita vähän niin ja näin, kun ne voi kerran tehdä kunnolla.

Aihetta käsiteltiin tuttuun Sportmagasinet-tyyliin, eli äärimmäisen ansiokkaasti. Vieraat olivat tällä kertaa tarkoituksella miehiä. Aliravitsemus ei nimittäin koske ainoastaan naisurheilijoita. Omia ravitsemustottumuksiaan kertoivat jalkapalloilija Daniel Sjölund, pika-aituri Juha Sonck ja puolimaileri Robert Rotkirch. Kaikille tuttu ravitsemuskonsultti Olli Ilander toi aiheeseen asiantuntijan näkökulman. Mikäli missasit tämän, niin ohjelma on viikon ajan katsottavissa YLE Areenassa.

Syömisen kulmakivet:

  • riittävästi kunnon ruokaa
  • sopivassa rytmissä järkeviä aterioita
  • aterioiden välissä sopivia välipaloja
  • aktiivisesti nestettä
  • syöminen hyvällä mielellä ja nautiskellen
Tiedoksi: Suomen Olympiakomitean urheilijan ravitsemusoppaan voi ladata vaikkapa tästä.

Eiku välipalaa pureksimaan :)



Sara Bei-Hall (1500m 4.08:55) kertoo blogissaan kuinka veitsenterällä urheilija päivittäin elää pienten vammojensa kanssa...

Meseret Defarin halli-vitosen ME lähemmässä tarkastelussa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iaaf.org/news/kind=100/newsid=49477.html

moguli kirjoitti...

Ei kai tuo muuta kerro Oliverin syömisestä, kuin sen että paikalliset pöperöt eivät tainneet Pekingissä hänelle liiemmin maittaa. Toisaalta eikö jenkit roudanneet omat keittiöt, kokit ym. paikan päälle?

Haiskahtaa hieman peesailulta ja mainokselta... Varsinkin kun se yks Boltti kiisi niiden kananuggettiensa avulla raketin lailla :) Ettei vain ole iso-M tatuoitu Oliverin habaan?

Paljon on spekuloitu myös Abubaker Kakin vaisusta esityksestä Pekingissä. Yks huhu kertoi hänen saaneen ruokamyrkytyksen, toinen taas hänen juoneen vesijohtovettä... Kuka näistä tietää, kun ei ole ollut paikalla.