torstai 12. helmikuuta 2009

Takareisileikkauksesta

Sairaalassa. Kuvan ”veripullo” on dreeni eli laskuputki, jota pitkin veri pääsee valumaan pois leikkausalueelta.

Oravan leikkauskertomuksesta:

Krooninen kivulias oikeanpuoleinen hamstring syndroma, mihin hankalan oireilun vuoksi tehty kahdesti vapautusleikkaus ja osittainen tenotomia ilman tulosta.

Viilto pitkittäin oikeasta pakarapoimusta alaspäin. Hemostaasi diatermialla ja aukaisu leikkaavalla dialla. Pakaralihaksen alaosa paljastetaan ja nostetaan ylä-lateraaliseen suuntaan. Preparoidaan istuinkyhmy esiin arven alta. Palpoidaan paksuuntuneet tendinoosimaiset hamstringjänteet. Kiinnikkeitä ja fibroosia on runsaasti alueella ja iskiashermo on tarttunut kiinni lateraaliselle puolelle. Hermo vapautetaan varovaisesti. Semimembranosus on paksu ja parantunut hypertrofiseksi ja kireäksi ja on aivan kiinni bicepsissä, mikä on myös tendinoosimainen ja kireä. Katkaistaan läheltä yläinsertiota molemmat jänteet. Jänne on rutisevan kovaa ja rustomaista. Diatermialla paljastetaan istuinkyhmyn ala-lateraalinen reuna. Porataan Mitekin superankkuri luuhun. Siitä tulevalla kahdella Orthocord-lankaparilla fiksoidaan jänne luuhun siten, että se tulee hieman mediaalisemmin ja distaalisemmin. Hemostaasin tarkastus. Sulku kerroksittain.


Uinti mahdollista 3 vk sekä vesijuoksu, kevyet jumppaliikkeet ja kevyet kävelylenkit 4-5 vk leikkauksen jälkeen. Juoksusta ei vielä tietoa…

Vaivaa ne takareidet oikeillakin urheilijoilla...



Botniagameseissa upeita tuloksia.

Ei kommentteja: