sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Euroopan joukkuemestaruuskilpailut

Juhannukset on nyt juhlittu ja keskikesän kekkereiden kilpailut käyty läpi. Itse en juhannuskilpailuihin osallistunut, vaikka alunperin Kiimasen Savulenkki olikin harkinnassa. Jonkin aikaa vaivannut kipeä polvi sai keskiviikkona lääkepiikin Oravan toimesta, ja oli pakko huilia muutama päivä.

Euroopan joukkuemestaruuskilpailuiden pitkien matkojen sääntöuudistuskikkailu osoittautui vieläkin järkyttävämmäksi kuin mitä etukäteen uskalsi pelätä. Pahimmillaan tämä tietysti ilmeni naisten 3000 metrillä. Kisassahan Espanjan Natalia Rodríguez tuli yhdessä läjässä muutaman muun juoksijattaren kanssa ensimmäiseen tiputuskohtaan, mutta ei huomannut tai halunnut huomata tulleensa ulosliputetuksi. Rodríguez juoksi maaliin ja voitti kilpailun selvästi, mutta silti kisan paras juoksija hylättiin.

Saara Skyttä näytti taistelijan luonteensa jo SM-maastoissa.

Suomen pitkien matkojen esityksistä mieltä lämmittivät erityisesti nuorten naisjuoksijoiden venymiset omiin ennätyksiin. 3000 metrin esteissä Sandra Eriksson paransi ennätystään yli neljä sekuntia aikaan 9.56,30. Vitosella Saara Skyttä ei suostunut ulosliputettavaksi kirikierroksilla, vaan sinnitteli maaliin ajassa 16.48,13, joka parantaa ennätystä nelisenkymmentä sekuntia. Kessin juoksu oli tietysti hieno, mutta keskimatkojen juoksijoiden suoritukset jäivät hieman vaisuiksi.