torstai 30. heinäkuuta 2009

Kalevan kisojen ennakko

Kalevan kisat alkavat huomenna Espoon Leppävaarassa. Myös me olemme menossa kisoja katsomaan, ja koitetaan laittaa muutamia fotoja kisapaikalta tänne blogiinkin.

Tässä pientä ennakkospekulaatiota kestävyysjuoksujen osalta, olkaa hyvä.

Kisat näkyvät töllöstä seuraavasti:
31.7. 19.20-21.00 TV2 Kalevan kisat
1.8. 19.10-20.50 TV2 Kalevan kisat
2.8. 16.00-18.50 TV2 Kalevan kisat

Tulospalvelu

Osallistujat


Perjantai 31.7.

Klo. 18:20 Miehet 10 000m. Miesten kympille on ilmoittautunut 23 juoksijaa. Tilastoykkönen TuUL:n kenialaisvahvistus Lewis Korir (28.07,34) on kilpaillut ahkerasti, ja mies tuntuukin olevan edelleen oivassa vireessä. Hänelle kovinta vastusta antanevat keväällä Suomea Eurooppa cupissa edustaneet Jussi Utriainen ja Matti Räsänen. Utriainen on valmistautunut kalevalaisten koitoksiin Alppien korkeuksissa St. Moritzissa. Räsänen on kuulemma taistellut selkävaivojen kanssa alkukesän ja on sen vuoksi kilpaillut harvakseltaan. Vaivat ovat ilmeisesti pysyneet viime aikoina kurissa, ja mies paransi vast'ikään vitosen ennätystään Lappeenrannan eliittikisoissa lukemiin 13.46,59. Unohtaa ei myöskään sovi Sjundeån kovaa kaksikkoa Obed Kipkuruita ja Mårten Boströmia (...mikäli jälkimmäinen starttaa kympille? Hänet on meinaa ilmoitettu myös saman ehtoon estejuoksuun). Ikuinen arvoitus on myös jokerien jokeri Simo Wannas. Lisämaustetta kympin kisaan tuo "Suomen huonoin kympinjuoksija"-pystin tavoittelu, vai pitäisikö sanoa välttely :D .

1. Lewis Korir
2. Jussi Utriainen
3. Matti Räsänen
4. Simo Wannas
5. Obed Kipkurui



Klo. 19:25 Miehet 3000m esteet. Kauden kotimainen komeetta Jukka Keskisalo jättää esteet väliin. Tällöin lähtöviivalle pitäisi kyyristymän 20 atleettia. Jukan takana kovinta tilastoaikaa pitää hallussaan Universiadeissa enarinsa juossut Joonas Harjamäki 8.40,74. Tilastoajoissa Harjamäen jälkeen on pitkähkö rako seuraavaan, numeroiden valossa suht' tasaiseen, sakkiin. Todennäköisesti näistä karpaaseista Harjamäen kykenee haastamaan ainoastaan Janne Ukonmaanaho. Pronssista syntyykin sitten tasaisempi vääntö. Himmeintä mitalia hamuavat vapisevin sormin veteraanikööri Syrjälä, Virta ja Talasjoki, sekä vetreä varsinaissuomalainen nuorisoketju Lehtinen ja Tuokko. Boström sekoittanee pakkaa, mikäli starttaa...

1. Joonas Harjamäki
2. Janne Ukonmaanaho
3. Teppo Syrjälä
4. Mikko Virta
5. Joonas Lehtinen


Klo. 19:50 Naiset 5000m. Annugga kävi kuin varkain juoksemassa vitosen kauden kotimaiseksi kärkiajaksi 16.23,13 pm-kisoissa Ukissa. Leppävaaran uudella mondolla Sandell-Hyvärinen purjehtiikin totuttuun tapaan voittoon aivan ylhäisessä yksinäisyydessä. Hopeamitalista ottanevat tiukimmin yhteen Saara Skyttä ja Anna-Mari Määttänen. Pöljänä päivänä palkintokorokkeella nähdään kaksi Forssan naista, sillä Määttäsen seuraksi sinne saattaa ponnistaa joko Sanni Klemelä tai Hämeen pm-kisoissa potentiaalia osoittanut Janica Mäkelä. Kuuleman mukaan yksi mitalisuosikeista, Minna-Maria Kangas, ei starttaa.

1. Annemari Sandell-Hyvärinen
2. Anna-Mari Määttänen
3. Saara Skyttä
4. Janica Mäkelä
5. Elina Lindgren

Lauantai 1.8.

Klo. 17:55 Naiset 1500m. Tilastoaikojen mukaan tässä lajissa on kolme ylitse muiden: Johanna Lehtinen, Mari Järvenpää ja Heidi Eriksson. Heistä löytyy todennäköisesti myös kilpailun voittaja. Veikkaanpa Heidi Erikssonia, lähinnä hyvän kirin vuoksi. Lehtinen ei ole tänä suvena jostain syystä hirveästi kilpaillut, eikä Järvenpääkään ole viime vuosien iskussa. Moni varmaan odottaisi kumpaisenkin pidentävän varsinaista päämatkaansa vitoselle. Eikä se ole mikään perusteeton toive. Molemmilta löytyy vitoselta aivan kelpo enarit: Lehtinen 15.49,32 ja Järvenpää 16.27,31. Tilastokärjet laittaa varmasti ahtaalle Porvoon sisupussi Annika Rikberg, ja ehkäpä myös Saara Skyttä.

1. Heidi Eriksson
2. Mari Järvenpää
3. Annika Rikberg
4. Johanna Lehtinen
5. Saara Skyttä


Klo. 18:10 Miehet 1500m. Keskisalo juoksee kalevalaisissa ainoastaan tonnivitosen ja lentää sitten Alppien ohueen ilmaan valmistautumaan Berliinin MM-kisoihin. Vaikka Kessi onkin hirveässä lyönnissä, niin ei hän alimatkallaan aivan helpolla pääse. Eikä edes mitali ole kirkossa kuulutettu... Tonnifemma taitaakin olla näiden kisojen kuninkuusmatka ja sen herruudesta taistelee peräti 27 juoksijaa. Kun alkueriä ei järjestetä, on radalla tungosta. Toivottavasti ei satu haavereita kenellekään! Kärkeen on myös tunkua. Kessin lisäksi laittaisin vetoa lyödessäni lateja tiskiin Marttisen, Sandellsin, Bergdahlin ja Hammin puolesta. Viime vuoden mestari Rotkirch ei taida tänä vuonna tällä matkalla startata...

1. Jukka Keskisalo
2. Riku Marttinen
3. Niclas Sandells
4. Mikael Bergdahl
5. Willy Rotich

Sunnuntai 2.8.

Klo. 15:30 Naiset 10 000m. 25 naista ja 25 kierrosta. Naiset juoksevat kymppiä päivän kuumimpaan aikaan. Toivottavasti arska pysyy edes hieman piilossa. Muutenkin mää vähä luulen, ettei aivan 25 naista radalla nähdä... Mutta asiaan. Annugga saa lisätä ties kuinka monennen SM-kultamitalin kokoelmiinsa. Tiedä häntä, vaikka laskisi mitalimääräänsä jo kiloissa, sen verran useita niitä on jo kertynyt... Muista mitaleista kehittyykin mielenkiintoinen otatus. Määttästä, Lindgreniä, Tuomista ja kumppaneita haastavat triathlonisti Kaisa Lehtonen ja aina luotettava maaottelujuoksija Maria Söderström. Lehtonen oli kevään SM-maastoissa upeasti neljäs, ja sijoittui EM-duathlonissa kolmanneksi. Kokenut Söderström on puolestaan väläytellyt hyvää suorituskykyä pitkin kesää pienemmissä hölkissä, eikä yleensä ilmesty viivalle huonossa kunnossa.

1. Annemari Sandell-Hyvärinen
2. Anna-Mari Määttänen
3. Kaisa Lehtonen
4. Maria Söderström
5. Johanna Kykyri


Klo. 16:20 Miehet 5000m. Hieman sama virsi kuin kympillä. Tilastoajoiltaan Lewis Korir on pykälää kovempi juoksija kuin muut kilpailijat. Tämähän ei silti tarkoita, etteikö Korir saisi muista vastusta. Mm. Joensuun ja Lappeenrannan eliittikisoissa Matti Räsänen pompotteli hyvin pitkään Koririn kantapäillä. Vauhtia vitosella todennäköisesti pitää Jussi Utriainen, ja se sopinee myös Tuomas Jokiselle, joka nähdään ensi kertaa vitosella tänä kesänä. Harjamäki parantanee myös ennätystään rutkasti.

1. Matti Räsänen
2. Lewis Korir
3. Jussi Utriainen
4. Joonas Harjamäki
5. Tuomas Jokinen


Klo. 16:45 Naiset 3000m esteet. Naisten esteissä on tällä hetkellä vain yksi suosikki: Sandra Eriksson. Hän alitti Lapuan eliittikisoissa Berliinin MM-kisojen B-rajan 9.48, eikä A-rajakaan 9:40 ole enää kaukana. Toivottavasti Sandra nähdään myös MM-kisoissa! Pieni mahdollisuus on, että Sandra saa kalevalaisissa toivottua lisähaastetta, mikäli matkan SE-nainen Johanna Lehtinen juoksee. Hänen estekuntonsa lienee kaikille arvoitus, mutta armottomana kilpailijana tunnettu Johanna antanee kaikkensa, mikäli viivalle ilmaantuu. Mitaleille pyrkivät myös SM-kisojen urakoija Saara Skyttä ja Sajannin kaksoset.

1. Sandra Eriksson
2. Johanna Lehtinen
3. Saara Skyttä
4. Sara Sajanti
5. Eeva Sajanti



Klo. 18:05 Naiset 800m. Naisten kasilla ns. wanha kaarti: Järvenpäät, Rikberg ja Selvenius saavat entistä kovempia haastajia nuorista kilpasiskoistaan. Karin Storbacka voitti viime vuonna kalevalaisissa nelosen mestaruuden ja siirtyi sitten syksyn ja talven mittaan menestyksellisesti myös tuplasti pidemmälle matkalle. Hänen vanavedessään tulevat mm. Heidi Pappila, Anette Haukilahti (15-v) ja Aurora Holopainen, vain muutamia mainitakseni.

1. Karin Storbacka
2. Mari Järvenpää
3. Suvi Selvenius
4. Heidi Pappila
5. Anette Haukilahti


Klo. 18:20 Miehet 800m. Kalevan kisojen viimeiseen lajiin on ilmoittautunut mahtavasti 31 juoksijaa! Olen kesän mittaan ilolla seurannut Rami Oravakankaan juoksuja. Mies juoksi alkukesästä inan päälle 1.50 aikoja, ja oli vain ajan kysymys koska 1.50 alittuu. Nyt Oravakankaan ennätys on jo 1.48,97! Rotkirch ja Sandells juoksivat halleissa hyvin, ja alkukausi lupasikin vaikka mitä. Sitten tapahtui jotain, ja kisoissa miehet eivät yltäneet aiemmalle tasolleen. Todennäköisesti molemmat kuitenkin lukeutuvat kärkikolmikkoon. Mitä tekee sitten Mikko Lahtio? Ilmeisesti jotain vamman tynkää ollut riesana? Startatessaan voittajasuosikki, tottakai!

1. Rami Oravakangas
2. Robert Rotkirch
3. Niclas Sandells
4. Mikko Lahtio
5. Willy Rotich




Mannermaan Harrille synttärionnittelut! 50 täynnä, Onnea!

Ensi keskiviikkona kaikki sitten Pirkkalan yöhölkkään.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmastikaan kukaan ei juokse yhdistelmää 800m/1500m, koska aikataulut on järjestelty älyttömästi. Niclas ollut kuumeessa, joten on pieni kysymysmerkki, miten hän on siitä palautunut, eikä miestä varmasti 800 metrillä nähdä. Myöskään Rotichia ei nähdä 1500m:n viivalla kuin korkeintaan jäniksenä.

moguli kirjoitti...

Kiitos tiedoista! Mailereille hullunkuriset aikataulut, totta tosiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hapon blogissa kuumaa keskustelua jänisjuoksusta 1500m tiimoilta...

Anonyymi+++

moguli kirjoitti...

Kah, niinpä näkyy. Onhan näitä jänistelyjä nähty aina olympialaisia myöten, eli sinänsä ei mikään uusi ilmiö. Mielestäni ne eivät kuitenkaan mestaruuskisoihin kuulu. Jos on tarpeeksi kova kaveri, niin voittaa taktiikalla kuin taktiikalla.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan eli mitä itkeä turhia sitten.

Kukin jänistelköön jos haluaa ei kuulu kellekään. Hyvä.