torstai 24. syyskuuta 2009

Huippu-urheilu ja 80 työtuntia viikossa. Mahdotonta?

Birminghamin puolimaratonin MM-kisoihin Iso-Britanniaa edustamaan valitulle Rebecca Robinsonille otsikon mainitsema yhdistelmä on jokapäiväistä arkea. Athletics Weeklyn haastattelun mukaan hänen työpäivänsä lääkärinä alkavat yleensä klo. 8.30 ja päättyvät klo. 18.30. Useimmiten työpäivät kuitenkin venyvät 12-14 tuntisiksi.

"Päivystysvuorossa viikkoon voi kasaantua jopa 80 työtuntia. No, yleensä työviikkoni on "vain" 60 tuntia", naurahtaa viime viikonloppuna kansainyhteisön vuorijuoksun mestaruuskisoissa pronssia voittanut Robinson.

"Harjoittelun ja sosiaalisen elämän ymppääminen työvuorojen ja lepäämisen niukkoihin väleihin on haasteellista ja tärkeää, mutta voin sanoa, että varsinaiseen rentoutumiseen ei jää aikaa."


"Työni luonne määrittää sen, että harjoittelu tulee tärkeysjärjestyksessä aina työn jälkeen. Tämä on tietenkin oma valintani. Tiesin jo koulutukseen hakiessa, että työpäivät tulevat venymään ja olen valmis siihen. Itse asiassa juoksu pitää minut jossain määrin "järjissäni". Rakastan juoksemista, kuten myös ammattiani lääkärinä. Enkä ole koskaan kokenut uhraavani mitään tekemieni valintojen vuoksi. Tämä on juuri sitä mitä haluan tehdä."

Ote Rebecca Robinsonin harjoittelupäiväkirjasta:

Ma: klo. 6:00 60min lenkki ennen työpäivää 8:00-18:30.
Ti: 6x3min + lihaskuntoharjoitus kotona. Päivystystä klo. 8:00-20:00. Olisin halunnut käydä kuntosalilla, mutta oli ajankäytöllisesti tehokkaampaa tehdä lihaskuntoharjoitus kotona.
Ke: Aloitin työn uudessa sairaalassa, joten 40 minuutin lenkki läheisessä puistossa kävi uuteen ympäristöön tutustumisesta...
To: Klo. 7:30 40min vauhtileikittely. Vaihteeksi normaali työpäivä klo. 9:00-17:00!
Pe: Klo. 7:30 40min lenkki. Klo. 23.00 20min lenkki. Töissä klo. 9:00-22:00. Iltalenkki olisi pitänyt jättää väsymyksen vuoksi väliin, mutta oli pakko saada raitista ilmaa työpäivän jälkeen.
La: Klo. 7:30 50min lenkki. Työpäivän piti olla klo. 9:00-21:00, mutta venyikin ilman taukoja aina yhteentoista saakka. Luultavasti sairaalan käytävillä tuli päivän mittaan juostua reilut pari mailia...
Su: Klo. 7:00 Halusin juosta pitkän lenkin, mutta olin työvuoroista sen verran väsynyt, että tyydyin tunnin lenkkiin. Töissä klo. 9:00-23:00.

Viikkoon kuului 80 työtuntia + 6 tuntia treeniä.



Muutama artikkeli ryhmäharjoittelusta ja ylipäätään kovasta harjoittelusta:

Hudson Speaks
What Price Perfection?
Group running this weekend? Little long, but interesting.

Ei kommentteja: