lauantai 7. marraskuuta 2009

PM-maastot

Pohjoismaiset mestaruusmaastot juostiin Salon Perniössä tänään. Järjestäjät olivat saaneet reitin puhtaaksi viime päivinä sataneesta lumesta huolellisella auraamisella sekä kylvämällä reitille tuhat kiloa suolaa. Eri asia on, että pitääkö se lumi oikeasti saada reitiltä veke? Mm. MM-maastot juostiin Stavangerissa hangessa... Tuloksia ei ole tätä kirjoittaessa vieläkään missään saatavilla. Ruotsin yleisurheiluliiton sivuilta! selviävät sentään eri sarjojen voittajat.

Saara Nikander on vasta 15-vuotias, mutta jo nuorten naisten Pohjoismaiden maastomestari. Kuva viime kevään SM-maastoista Savonlinnasta.

Puskaradion kautta kuultuna naisten kisan voitti Ruotsin Ulrika Johansson ennen Norjan Karoline Bjerkeli Grövdalia. Minna-Maria Kangas oli kahdeksas, Mira Tuominen yhdeksäs (ulkop.), Sajannit 10. & 11. ja Sanna Kullberg 12.

Miesten kisassa kolme ensimmäistä sijaa menivät Tanskaan. Voittoon kiri Morten Munkholm. Matti Räsänen oli parhaana suomalaisen kuudes. Pienellä varauksella: Tuomas Jokinen 13, Mårten Boström 15. ja Juha Puttonen 16. Suomen miehet saivat joukkuepronssia.

Tulokset

4 kommenttia:

Terminaattori kirjoitti...

Mukana aikanaan olleena voin sanoa, ettei Stavangerissa nyt ihan hangessa juostu, mutta kohtuullisen pehmeällä nurmiradalla (=mutaisella) kuitenkin. Tosin tämä Stavangerin MM-maastokisan juoksualusta on erään tv-selostajan kommenteissa saanut jo legendaarisia piirteitä...Sinänsä kyllä hyvä jos Suomessakin joskus maastokisat uskallettaisiin järjestää ja kisata vähän huonommillakin alustoilla.

moguli kirjoitti...

No, entäs kelpaisko MM-maastot Bostonissa -92 esimerkiksi lumessa juostuista maastokisoista? :)

Terminaattori kirjoitti...

Jep, Bostonissa meniin lumessa...

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostuksen kivivyöry!

Siis aivan valtava maanvyörymä....