lauantai 19. helmikuuta 2011

Maailman kovin juoksukilpailu

Maailman kovatasoisimmaksi luonnehdittu juoksukilpailu, eli maastojuoksun Kenian mestaruuskisat juostiin tänään Nairobissa. Sain alustavat tulokset suoraan paikan päältä ylätasankojen mieheltä. Linet Masai voitti naisten sarjan yhtä odotetusti kuin kauden hallikomeetta Isaiah Koech nuorten miesten kisan. Miesten 12 km juoksi nopeimmin Geoffrey Mutai. Viime vuoden maastojuoksun maailmanmestari Joseph Ebuya joutui yllättäen keskeyttämään. Nuorten naisten kilpailun voitti Janet Kisa.

Kilpailussa oli jaossa myös paikkoja MM-maastoihin. Jokaisen sarjan neljä parasta valitaan suoraan Espanjan Punta Umbriassa käytäviin MM-maastoihin. Joukkuetta täydennetään myöhemmin, kunhan arvoisa Kenian yleisurheiluliiton raati on rankannut juoksijat mieleiseensä järjestykseen. Näillä näkymin Suomi ei lähetä yhtään juoksijaa MM-maastoihin. Sääli.

Alustavat tulokset suoraan Keniasta (viralliset tulokset).

Tulospalvelu

Parisen kuukautta kestänyt spekulointi sai viimein pisteensä. Britti Mo Farah muuttaa jenkkeihin uuden valmentajansa Alberto Salazarin suojiin. EM-kisoissa 5000 ja 10000 metriä voittaneen Farahin tavoitteena on valmentajanvaihdoksella saavuttaa maailman aivan terävin kärki. Siitä voi olla montaa mieltä kannattaako jo näin hyvin menestystä tuonutta reseptiä muuttaa...