lauantai 5. heinäkuuta 2008

Linnahölkkä

Alkoi tossa viikolla tossunpohjia sen verran polttelemaan, että tuumiskelin puolitosissani lähteväni kympin hölkkään Hämeenlinnaan. Kun TaJuista oli sopivasti Hamarin Jari sinne menossa ja kyytiinkin mahtui (Kiitos vielä!), niin eiku tuumasta toimeen. Autokuntaamme liittyi naapurista vielä Rintalan Mika, joten koossa olikin sopiva ryhmä perjantaiehtoon sporttiseen ajanviettoon.

Suomen suvi näytti vaihteeksi kauniimpaa puoltansa. Lämpötila oli päivällä kohonnut pitkästä aikaa oikein hellelukemiin ja arska paistoi pilvettömältä taivaalta.

Lähtöpaikalle ilmaantui yllättäen myös ylikunnostaan toipuva Simo Wannas. Toistaiseksi kesän kotimaisia hölkkiä kiertelevä vaalea kenialainen pohti jopa uutta aluevaltausta. Säippä mietti vakavasti osallistumista eukonkannon MM-kisoihin. Huolenaiheena oli vain se, että pitääkö eukon olla oikeasti oma vaimo. :)


Järven kiertoa. (kuva: Jaana Karra)

Tarkoitukseni oli tehdä hyvä kova treeni paikkoja hajoittamatta. Lämpöä oli vielä iltaseiskan aikoihin sen verran että lihakset olivat luonnostaan notkeassa vireystilassa. Toki pitkään vaivannut vasen pohje arvelutti ja lähdinkin varovaisesti liikkeelle. Säippä karkas jo ensimmäisten metrien aikana horisonttiin ja me muut jäätiin lompottamaan keskenämme. Jouduin kolmosporukan keuliin, kun kellään ei tuntunut olevan vetohaluja. Jolkottelimme siis kohti Aulankoa mulle edullisinta vauhtia. Rautatiesillan porraskiipeilyn jälkeen joku kaiffari oli väliaikaisesti tyytymätön etenemisemme joutuisuuteen ja kiristi tahtia. Läksin peesiin ja porukassamme juosseet kaverini Jaaha & Kiptoo joutuivat odottamattani antamaan siimaa. Ennakkoon olin kyllä tuuminut, että tänään oli vuoroni katsella heidän kantapäitään. No, paluumatka tuli kuitenkin öbaut 40 sekkaa ripeämmin ja harjoituksellisesti tavoitteet täyttyivät. Loppuajasta viis, kun pohje ei lasahtanut sököks. Vatsa sen sijaan meni sekaisin, kun hörsin maalissa liian innoissani kahvia :( Pitäs jättää nuo pullahommat umpion pullapojalle :)


Virhe tapahtumassa.. (kuva: Jaana Karra)

Reitti oli kerrassaan mainio. Lähtö ja maali sijaitsivat Hämeenkaaren urheilutalolla, josta sitten kipaistiin kympin kierros Vanajaveden Linnansalmen ja Vanhankaupunginlahden ympäri, eli pyörittiin suurin piirtein koko ajan keskustan ja Linnan maisemissa. Alusta oli pääosin loistavaa puistotietä. Ei pöllömpi tapahtuma.

Miehet 10km
1. Simo Wannas Helsinki 32.33 Reittiennätys
2. Aleksei Smirnov Petroskoi 34.00

3. Tommi Karra Teivo Stayers 34.45
4. Mika Kilpeläinen Loimaan Jankko 36.05
5. Mika Rintala Teivo Stayers 36.12
6. Jarno Maimonen Teivo Stayers 38.04
7. Mikko Heikkilä Tuuloksen Säkiä 38.15
8. Petri Haavisto Wihan Kilometrit 38.27
9. Jari Hamari Tampereen Juoksijat 38.51

M45 10km
1. Kari Suominen Joken Talli 35.02 (maraton 2.17:32)

M hölkkäsarja 10km

1. Ismo Raitanen RC Eemeli 38.28

Tulokset
(Nimi oli kirjoitettu jälleen väärin, vaikka toimitsija sai lukea sen itse suoraan Juoksija-lehden kortista)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, ei sun Moguli pitäisi atleettina lähteä noihin pulla/kaffe juttuihin olenkaan mukaan. Hienoo, et kuitenkin taas äijä vivalla. Täällä etelässä paras 6pv pitkään aikaan takana ja se kyllä näkyy myös mässyn määrässä...

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Mukavaa että mies pääsi viivalle ja kelpo tuloksella reitin läpi!

-gs

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Niin, tarkoitin lähinnä mogulia mutta pätee vaaleaan kenialaiseenkin :)

-gs

Kiptoo kirjoitti...

Juu, kiitos mainiosta vetoavusta! Sen verran vauhdikasta tosin oli se, että jälkimmäisellä puoliskolla putosin kyydistä. Otetaanko Hämeenlinnan visiitti uusiksi parin viikon päästä Kaupunkimaratonilla? Siellä olisi tarjolla myös puolikas ja kymppi. Jonkinlainen ennätys lienee muuten se, että hölkkäsarjan neljän vikkelimmän joukossa on kolme Ismoa, ja seitsemän joukossa viisi :)

moguli kirjoitti...

Pullapoika: Mitäs siellä etelässä on taas riehuttu? Entä koska ja missä se mahroton reeni realisoituu ilmestymisenä lähtöviivalle?

gs: Kiitos! Sinulta myös hyvä veto Kuusamossa!

Kiptoo: Heh, aika yllättävä tuo Ismojen invaasio :) Itsellä seuraava startti on Pori Jazz-hölkässä, joka on harmittavasti samana päivänä Hämeenlinnan kanssa.