sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Rautavesi

Sami Rosholm voitti maratonin hyvällä ajalla 2.40.32. Jälkikäteen kaveri murehti huonoa liikenteenohjausta.

Olin aamusta lähtien Rautaveden maralla talkoilemassa. Tapahtumaan osallistui jälleen kerran mukava lukumäärä (372) juoksijoita. Kannatti siis järjestää! Ilman uuden yhteistyökumppanin VsV:n panosta viimevuotinen Rautavesi olisi kaiketi jäänyt viimeiseksi. Pääsin livahtamaan toimistani kello 11:15 vähän verkkaamaan ennen kympin lähtöä kello 11:45. Jalat olivat verkassa aamun seisoskelusta niin jähmeät, ettei itse kisasta ollut mitään odotettavissa.

Jätkät karkas heti paukusta matkoihinsa. Olin Hietsulle sanonut ennen lähtöä, että ehkä joku 37.30 vois olla tällä vireellä realistinen. Eka kilsa täyttyi kuitenkin ajassa 3.35. Hieman epäilin kelloa, kun kärki oli kuitenkin jo satojen metrien päässä karussa. Mitäs vauhtia he sitten posottivat?

Maratonin lähtöä.

1.5 kilsan kohdalla kärkijuoksijat yllättäen putkahtivat aivan väärästä suunnasta reitille takaisin. Alikulkuun? neuvova reittikyltti oli harhauttanut Virtasen ja kumppanit sakkolenkille. Eipä se näyttänyt heidän vauhtiinsa vaikuttavan, pian tuo ero oli entisellään ja kasvoi vaan.

Pikku hiljaa Hietsun kanssa imutettiin kärjestä laskien se kakkosporukka kiinni. Nyt kun oli lämmöt saatu sopivasti päälle, niin jyrättiin samalla koko Karran vetämästä lössistä ohi. Kakkosen väliaika piippasi ja takaa kuulin jonkun toteavan vauhdin olevan liian kova. Tuumasin, että Jes! ja lisäsin vauhtia. Kolmosen jälkeen alkoi viimeisetkin huohotukset peesistäni kaikkoamaan. Eka vitonen oli hieno juosta myötätuuleen. Vedin vähän riskillä välittämättä siitä, että takastullessa saattaa noutaja iskeä.

Erkki jyrää!

Paluumatkalla näin edessäni kärkiporukan repeilevän. Odottelin koko ajan koska oma kulkuni tyssää. En voinut ennen kisaa kuvitellakaan näistä vauhdeista, eikä viimeisten kilometrien vastatuuli urakkaa ainakaan helpommaksi tehnyt. Treenithän ovat olleet, mitä ny ovat olleetkaan.

Kasissa huomasin Välimäen selän lähestyvän aika vauhdilla. Tinttasin puoli kilsaa aika vaarttia ja sainkin Markuksen kiinni kilsan ennen maalia. Pitihän siinä hieman kaveria psyykata ja yrittää irtiottoa, mutta ei se jantteri mihinkään suostunut jäämään. Alamäessä sain sitten itse tuta vauhdin liian kovaksi. Viimeisillä sadoilla metreillä oli vielä vähän yritystä, mutta kiritappio ja vitossija jäivät käteen. Loppuaikaani 35.12 olen enemmän kuin tyytyväinen. Kaikesta huolimatta kulku oli tänään niin diisseliä kuin olla ja voi. Kovempaa ei päässyt, mutta ihmetyksekseni sitä vauhtia jaksoin ylläpitää koko matkan. Sää oli vuodenaikaan nähden lämmin, +8 astetta.

Data: 10km = 35.12 3.35/3.27/3.25/3.24/3.44/3.32/3.34/3.29/3.33/3.26

Tulokset

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Onnittelut hyvästä juoksusta! Mukavaa nähdä teitä Terhin kanssa parin viikon päästä, tervetuloa!

moguli kirjoitti...

Kiitos! Maratonin kahlaus näköjään vaan parantaa kuntoa eikä päinvastoin :) Toivotaan Aktia-cuppiin hyvää säätä, niin tuosta loppuajasta saattaisi vähän lohjeta pois.