lauantai 26. marraskuuta 2011

TC I/2012

Kestävyysjuoksun erikoisseuran Teivo Stayersin järjestämä yli talven kestävä testijuoksusarja Teivocup käynnistyi Ylöjärvellä lauantaina. Kuuden osakilpailun ensimmäinen startti houkutteli Teivoon paikalle peräti 80 juoksijaa. Osallistujaennätyksestä jäätiin vain yhden osallistujan verran.

Vaikka osallistujaennätys jäi vielä tällä kertaa rikkomatta, kaatui Teivossa toinen merkittävä ennätys, nimittäin reittiennätys. Loppukesästä hurjaan vireeseen itsensä lietsonut Jarkko Järvenpää latoi virallisesti mitatulla 5 kilometrin reitillä tulostauluun lukemat 14.54! Aika alittaa Henri Mannisen entisen reittiennätyksen kahdella sekunnilla. Järvenpään suorituksen arvoa nostaa mustan jään liukastama keli. Moni juoksija valittelikin askeleensa lipsuvan, vaikka sää oli muuten vuodenaikaan nähden lämmin, +4 astetta.

Päivän toiseksi nopein vitosen juoksija oli kaksi viikkoa sitten Pohjoismaiden mestaruusmaastoissa nuorten sarjassa seitsemänneksi sijoittunut Martti Siikaluoma. Hänen loppuaikansa oli 15.32. Tommi Hytönen oli kolmas 15.51.

Naisten sarjan kärkisija meni takavuosina nuorten sarjoissa menestyneelle ja maaottelussakin Suomea edustaneelle Minna Haka-Riskulle (os. Haronoja). Hänen voittoaikansa oli 19.25. Toiseksi sijoittui Kaja Papunen ajalla 20.17.

Teivon testijuoksun olennainen tarkoitus on tarjota kaikentasoisille juoksijoille mahdollisuus säännöllisen, reipasvauhtisen harjoituksen tekemiseen (vauhdiltaan) sopivassa seurassa. Seuraava Teivocup juostaan lauantaina 17. joulukuuta.