sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Shingitai

Sammy -Lontoon mestari 2009 
Jos jotain kannattaa Hevoskuurin lisäksi näin joulunaikaan lukea, niin Brett Larnerin kirjoittamaa artikkelisarjaa edesmenneestä Samuel Wanjirusta. Japanissa asuva Larner on haastatellut kenialaisen toimittajan pyynnöstä Wanjirun kanssa Japanissa tekemisissä olleita ihmisiä, muun muassa valmentajaa Koichi Morishitaa. Haastattelut on tehty melko tuoreeltaan Wanjirun tapaturmaisen kuoleman jälkeen ja luonnehtivat Wanjirun elämää ja persoonaa niin japanilaisesta kuin kenialaisesta näkökulmasta käsin koettuna. Ainutlaatuiset haastattelut löytyvät tuolta -> Japan Running News : Japan in Wanjiru

Ukot laskee leikkiä maran jälkeen ennen palkintojenjakoa.

Vuosi 2011 oli kyl aika synkkä. Monta kovaa meni: Wanjiru, Waitz, Toivola, Keskitalo, Myllylä... Olkoot ensi vuosi valoisampi.

3 kommenttia:

Z kirjoitti...

Morishitan haastattelun perusteella tulee kuva, että manageri Rosa on aikamoinen konna, suorastaan kusettaja, joka ei välitä mistään muusta kuin rahasta. Urheilijan "sielulla" ei tunnu olevan mitään merkitystä hänelle.

moguli kirjoitti...

Joo, samanlainen fiilis jäi mullekin. Se toinenkin manageri oli melkoinen välistävetäjä. Muutenkin aika sekavat kuviot, kun kaksi manageria repi kaveria omiin suuntiinsa vailla managerien välistä yhteistä kieltä.

Wanjirun tapaus on kaiken kaikkiaan surullinen. Kimuraa mukaillen, Sammyn asiat olivat menneet jo vuosia väärään suuntaan. Kuolema oli vain valitettava piste iin päälle. Pelottoman kaverin olympiajuoksu ja Chicagon taisteluvoitto jäävät kuitenkin elämään.

Tapasimme Sammyn ohimennen Lontoossa. Mieleen jäi kuva ujosta, nöyrästä ja huumorintajuisesta nuoresta miehestä. "I said to the pacemakers to run faster, faster!"

Anonyymi kirjoitti...

Rosa on etäinen, mutta Claudio joka hoitaa Rosan ryhmän valmentamisen ja on tekemisissä urheilijoiden kanssa päivittäin on hyvä tyyppi ja ottaa juoksijat oikeasti huomioon ja on samaa ikäluokkaa kuin urheilijatkin. Jos asiat olisivat huonosti niin ei Rosa olisi pystynyt rakentamaan semmoista urheilumanagerointiverkostoa mitä hänellä on. Jopa Tergat on monesti puolustanut Rosaa Kenian liittolle tietyissä asioissa.

Eri asia on mitenkä Rosan mafia toimii siinä kenenkä urheilijat saavat kilpailla missäkin jne..

Simo