tiistai 30. huhtikuuta 2013

Pm-maastot

Naisten ja tyttöjen lähtö.

Eilisiltana olivat vuorossa Hämeen pm-maastot. Kyseinen kilpailu yritettiin tänä vuonna kuoliaaksi vaientaa laittamalla se heti Pyynikkijuoksua seuraavalle päivälle vailla minkäänlaista ennakkomainontaa. Aikataulukin selvisi vasta kilpailuaamuna. Hyvästä yrityksestä huolimatta paikalle eksyi juoksijoita. Kisa piti muuten alkujaan juosta Kaupissa, mutta paikka vaihtui viime hetkessä Pirkkahallin takapihalle. Syyksi arveltiin ensin lumitilannetta ja sitten reitin märkyyttä. Eivät olleet Tampereen Pyrinnössä katsoneet viimeisimpiä MM-maastoja... No, kyseessä oli siis sama pannukakkureitti kuin viime vuonna.

Alle reilut seitsemän kilsaa verkkaa lastenvaunuja työnnellen. Samalla tuli seurattua nuorten ja naisten kilpailut. Pari aukkaria ja eiku viivalle.

Mira hallitsee Hämeen piirin naiskestävyysjuoksua.
Jätkät eivät lähteneet mitenkään tappovauhtia, mutta mä olin niin jäässä. Jo puolen kilsan jälkeen kärkiporukka oli karannut kymmenien metrien päähän. Ekan 1.5 kilometrin lenkuran jälkeen ero oli sama.

Noin kahden kilsan kohdalla tavoitin kärkiryhmän ihan vaan siitä syystä, että tyypit hiljensi vauhtia. Eiku koko kööristä ohi ja pitihän siinä nuorisolle huikata, ettei tästä ny mitään kävelykilpailua tehdä. Keikuin kärjessä seuraavan kilsan ja tais siinä muutama jannu pudota kelkasta.

Ekan kiekan jälkeen.

Kolmannen kierroksen alussa Heittola heräsi ja lisäsi vauhtia. Porukkamme venyi oitis letkaksi ja seuraavaksi siitä erkanivat Heittola, Huhtala ja Ruohola. Vaitsa, Laakso ja mä tiputtiin yksitellen yhä kauemmas kärkikolmikosta.Vimosella kiekalla löytyi vielä jonkin verran puristusta ja tavoitin melkein nuoren Laakson, mutta häneltä löytyi loppusuoralla vielä yksi vaihde ja viides sija meni oikeutetusti hänelle. Ite olin kuudes ja aikani oli 20.20. Viime vuonna tuolla samalla reitillä meni aikaa 21.24, joten vanhanakin on mahdollista kehittyä :)

Loppuun pikaiset kahden kilsan verkat ja kotiin. Vire oli väsynyt, kuten viime päivien harjoittelusta piti ollakin. Tää oli kuitenkin hyvä, kova ja hauska harjoitus.

Tulokset

M 6 km
1. Tommi Heittola TampU 19.46
2. Kalle Ruohola VirtU 19.51
3. Pasi Huhtala TeivoSt 20.02
4. Marko Vaittinen ForssSa 20.10
5. Jaakko Laakso TampPy 20.15
6. Jarno Maimonen TeivoSt 20.20
7. Markus Välimäki KylmäkVei 21.02
8. Veikko Rintala NokU 22.03
9. Mikael Rantanen TampU 22.10
10. Asko Nuikka KylmäkVei 22.19
ulkop. Jouni Nyrönen JyväskKU 22.28
11. Jani Hevonoja KylmäkVei 22.32
12. Samuli Koskinen TampU 27.28
13. Aleksi Talvitie TampU 29.48
Tuomas Ranua TampU DNS
Martti Siikaluoma KangKi DNS

Ei kommentteja: