sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Karhu

Lauantaina 12.4. oli vuorossa legendaarinen Karhu-viesti. Olin lupautunut juoksemaan Porin Kuntoilijoiden riveissä ankkuriosuuden. Viestin aattoiltana oli kyl vielä kova värväys viestissä lopulta kolmanneksi sijoittuneeseen Dextraan, mutta luvattu, mikä luvattu.

Aurinkoinen päivä sujui kohdaltani pääosin Hevoskuuri teamin huoltohommissa. Naiset juoksivat hyvin ja voittivat sarjansa. Hyvä!

Eurajoelta lähteneen viestin juoksijoiden pinkoessa viimeisiä kilometrejä kohti Karhuhallia pudotettiin meitsi viimein viestin viimeiseen vaihtoon. Koska olin seurannut Eurajoelta lähtenyttä naisten viestiä en tiennyt Raumalta startanneen kisan kulusta mitään oman joukkueeni edesottamuksista puhumattakaan. Siinäpä sitten kärvistelin kuudennen osuuden juoksijoiden saapumista. Mihinkään pitkälle ei voinut lähteä verkkaamaan, koska sitten olisi kuitenkin käynyt Askot. Tyydyinkin sahaamaan lyhyttä pätkää edestakaisin.

Lukijan kuva viimeisestä vaihdosta. Kiitos Mikko Puolitaival!
Vaillinaisten verryttelyjen jälkeen pääsin viimein baanalle, kun joukkueemme mysteerimies (en tiennyt tuossa vaiheessa kuka sieltä olisi viestiä tuomassa...) kurvasi vaihtoalueelle. Eka kilsa on alamäkeen ja tänään juoksijat saivat nauttia raikkaasta myötätuulesta. Kun ei ollut hirveästi lämpöä alla, koitin juosta alkuosuuden tunnustellen. Eka kilsa meni silti 3.03! Tokalla ja kolmannella tasamaakilsalla vauhti rauhoittui hieman, mutta neljäs alamäkikilsa meni taas 3.05. Vitonen jäi taakse ajassa 15.45. Aika haipia, vaikka ite sanonkin!

Ankkuriosuutta oli tänä vuonna siinä mielessä mukava juosta, kun ohitettavia oli jonkun verran. Tosin edellä menneet oman sarjan joukkueet olivat niin nimivahvoja, ettei ollut mitään saumaa saada ketään kiinni. Vimoset kolme kilsaa olivat aika vaikeita. Vauhti tippui 3.20 haminoille ja puristus puuttui täysin. Ehkä viime viikkojen treeni painoi kintereissä tai sitten kärsin vain kovuuden puutteesta. Olin kuitenkin ankkuriosuuden kuudes ajalla 29.51.

Viestin jälkeen tuttua turinaa tuttujen kanssa ja Amadossa pippuripihviä. Ei pöllömpi reissu.

Data: Karhu-viesti 9.2km 29.51

Muutama kuva.Ei kommentteja: