lauantai 5. huhtikuuta 2014

Teivocup VI/2014

Kauden viimeinen Teivocup juostiin tänään. Aurinko paistoi ja puuskittainen tuuli kävi lounaasta, eli reitillä se tuntui sivutuulena. Juoksin jälleen juoksurattaiden kanssa, joten lähtöruutuni oli koko joukon viimeinen.

Lähdössä ja ensimmäisellä kilometrillä oli ennennäkemätön ruuhka, kun ennätyksellinen 90 juoksijan lauma säntäsi Teivosta kohti Ylöjärven keskustaa. Jouduinkin himmailemaan lähes koko ekan kilsan vauhtiani, koska eteen ei sattunut sopivia ohituspaikkoja leveälle kuljetukselle. Pikku hiljaa letka venyi ja rattaiden meneviä aukkoja ilmestyi juoksijarintamaan. Ekaan kilsaan tuhraantui silti aikaa päälle neljä minuuttia.

Teivon toka kilsa on alamäkivoittoinen. Kevyen liikenteen väylän reunaan syntyi vapaa väylä, mihin puskin salamana kärryineni. Toinen kilsa sujahti ohituskaistalla aikaan 3.18! 2.5 kilometrin kääntöpaikan lähestyessä alkoi kärjessä juosseet tulla vastapalloon. Taas piti hieman sovitella juoksuvauhtia letkan mukaan, ettei tulisi yhteentörmäyksiä. Saaris-Markku huusi kääntöpaikalla väliajakseni jotain yhdeksällä alkavaa. Eiku maalia kohti.

Kuva: Jaana Karra

Kolmas kilsa täyttyi ajassa 3.30. Neljännellä kilometrillä, joka on ylämäkivoittoinen, sain tuttuja selkiä kiinni. Anttilan Jounin "käsittämätöntä menoa"-kannustus jäi mieleen. Neljäs kilsa tuli kyl yllättävän ripeästi 3.29. Vimosella kirikilsalla sain vielä Harpatin kiinni. Lähteenmäen Timon vetämä letka jäi hieman harmittavasti tavoittamatta, mutta siihen olisi tänään vaadittu nopeampi aloitus. Vimppa tonni tuli silti kiitettävästi 3.18. Loppuaikani oli 17.42 ja sija 11:s. Vire oli aiempiin päiviin verrattuna erinomainen ja muutenkin oli hauskaa oli, vaikka kyyti oli Ailan mielestä jälleen kerran unettavan rauhallista.

Ei kommentteja: